Έκτακτο: Στους 136 οι νεκροί στην Ελλάδα - Πόσα τα νέα κρούσματα

Όσα είπε ο Σωτήρης Τσιόρδας

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Έκτακτο: Στους 136 οι νεκροί στην Ελλάδα - Πόσα τα νέα κρούσματα

Έσκασε έκτακτο μόλις τώρα. To live ο Σωτήρη Τσιόδρα για τον κορωνοϊό έκανε γνωστό πως έχουν καταγραφεί 17 νέα κρούσματα στην χώρα, με τους νεκρούς να είναι 36 πλέον καθώς έχουμε δυο νέους το τελευταίο 24ωρο.

Όπως σημειώσει ο λοιμωξιολόγος, στην κλινική που βρίσκεται στα Νότια Προάστια, δεν έχει εντοπιστεί κανένα νέα κρούσμα, γεγονός που αποδεικνύει την άμεση αντίδραση στην κρίση που προκλήθηκε.

Το σύνολο των κρουσμάτων στην χώρα είναι 2.534 με το 55,5% αυτών να είναι άνδρες.

Αυτή τη στιγμή, 43 συμπολίτες μας είναι διασωληνωμένοι σε μονάδες εντατικής θεραπείας, με μέσο όρο ηλικίας τα 67 έτη. Οι 11 είναι γυναίκες και όλοι οι υπόλοιποι άνδρες. Το 89% των ασθενών πάσχει από κάποιο υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι.

Συνολικά 65 συμπολίτες μας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ, ενώ έχουν διενεργηθεί 63.087 τεστ, με τον Σωτήρη Τσιόδρα να κάνει μία μικρή αναφορά και στις μελέτες που γίνονται για ένα εμβόλιο. Έχουμε 2 νέους θανάτους με τους νεκρούς να είναι 136.

Σας έχουμε παρακάτω live τις καθιερωμένες δηλώσεις του λοιμωξιολόγου Σωτήρη Τσιόδρα, για τα νέα κρούσματα και τους θανάτους στη χώρα μας από την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Δείτε εδώ το live:

Την ίδια στιγμή, μία έρευνα που διενεργήθηκε σοκάρει, μιας και δείχνει το πώς ο ιός "γραπώνεται" στο σώμα μας!

Η διαφωνία του Σωτήρη Τσιόδρα με τον ΠΟΥ

Ο κ. Τσιόδρας επανέλαβε ότι ο στόχος είναι να χτιστεί σταδιακά η ανοσία «όπως δείχνει η εμπειρία άλλων χωρών, στις οποίες είχαμε τα τραγικά αποτελέσματα που βλέπουμε τις τελευταίες εβδομάδες με την αύξηση της θνησιμότητας και την υπερφόρτωση των δομών υγείας».

Ο καθηγητής υποστήριξε ότι διίστανται οι απόψεις για το θέμα της ανοσίας. «Η σταδιακή ανοσία που θα οδηγούσε σε εξασφάλιση του πληθυσμού δεν είναι γνωστή. Μερικοί μιλούν για 50%, άλλοι για 70%. Το σίγουρο είναι ότι δεν μπορεί να γίνει απότομα» είπε και προσέθεσε:

«Με τον όρο σταδιακή ανοσία εννοούμε να εκτεθούν κάποιοι στον ιό και να εμφανίσουν αντισώματα που θα τους προστατεύσουν. Υπάρχουν δυο απόψεις. Η μια είναι αυτή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας περί μη ανάπτυξης αντισωμάτων, η οποία δεν με βρίσκει σύμφωνο. Η δεύτερη τοποθέτηση βασίζεται στην εμπειρία που έχουμε από τους κορωνοϊούς. Βάσει αυτής (σ.σ. όσοι προσβάλλονται από τον κορωνοϊό) θα έχουν ανοσία για τουλάχιστον ένα χρόνο. Θα αποδειχθεί στο μέλλον αυτό, όταν θα έχουμε τεστ αντισωμάτων».

Πηγή: iefimerida.gr