Εξελίξεις με το άνοιγμα των σχολείων - Θα φοράνε μάσκα οι μαθητές;

Τα δύο σενάρια που προτείνει η Νίκη Κεραμέως

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Εξελίξεις με το άνοιγμα των σχολείων - Θα φοράνε μάσκα οι μαθητές;

Ραγδαίες φαίνεται πως είναι οι εξελίξεις με το πλάνο του Υπουργείου για το άνοιγμα των σχολείων τον Σεπτέμβρη, λόγω της έξαρσης της πανδημίας του κορωνοϊού. Η Νίκη Κεραμέως αναφέρθηκε μάλιστα στο ενδεχόμενο, να φορέσουν μάσκα οι μαθητές.

Ανοιχτό άφησε σήμερα η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως το πως θα λειτουργήσουν τα σχολεία από τις 7 Σεπτεμβρίου που αρχίζει η νέα σχολική χρόνια.

Η κ. Κεραμέως δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ότι εξετάζονται δυο σενάρια:

Το πρώτο είναι να λειτουργήσουν τα σχολεία με όλα τα παιδιά αλλά με αυξημένα μέτρα προστασίας είτε με χρήση της μάσκας είτε με κάποια άλλα μέτρα που θα μας υποδείξουν οι ειδικοί.

Το δεύτερο σενάριο είναι η εκ περιτροπής διδασκαλία με τα μισά παιδιά τις μισές μέρες, και τα άλλα παιδιά τις άλλες μισές.

Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν σε συνεργασία με την επιτροπή λοιμωξιολόγων λίγες μέρες πριν την έναρξη της σχολικής περιόδου.

Δείτε τη χθεσινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ για τα νέα κρούσματα.

Πηγή: iefimerida.gr

Ενώ γίνονται συζητήσεις για το τι πρόκειται να γίνει με τα σχολεία, εντοπίστηκαν 24 κρούσματα κορωνοϊού στο ΑΧΕΠΑ

Συναγερμός σημειώθηκε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Καταγράφηκαν 24 κρούσματα κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη. Σε επαγρύπνηση οι τοπικές αρχές. Τεράστια χαρακτηρίζεται η αύξηση των κρουσμάτων την περίοδο του Ιουλίου, ενώ ανάμεσά τους είναι και τουρίστες που προήλθαν από τα Βαλκάνια!

Η χαλάρωση των ατομικών μέτρων προστασίας από τους πολίτες και η μαζική είσοδος Βαλκάνιων τουριστών αποτέλεσαν ένα εκρηκτικό μείγμα για τη Βόρεια Ελλάδα και ιδίως για τη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα μέσα στον Ιούλιο να αυξηθούν σημαντικά τα κρούσματα COVID-19 και οι ασθενείς με κορωνοϊό που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία.

Περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το συναγερμό στο ΑΧΕΠΑ λογω κορωνοϊου

Αυτή τη στιγμή στα δύο νοσοκομεία αναφοράς για τον κορωνοϊό στη Θεσσαλονίκη, το ΑΧΕΠΑ και το «Παπανικολάου», νοσηλεύονται 24 ασθενείς με COVID-19, 18 άτομα στο πρώτο και άλλα έξι στο δεύτερο. Από αυτούς, ευτυχώς, μόνον οι δύο νοσηλεύονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και οι υπόλοιποι στους απλούς θαλάμους για τον κωρονοϊό, χωρίς, τουλάχιστον μέχρι στιγμής η κατάστασή τους να εμπνέει ανησυχία.

Μέσα στον Ιούλιο ο επιπολασμός της νόσου και η επιβάρυνση στις μονάδες νοσηλείας ασθενών με κορονοϊό ακολουθούν σημαντικές αυξητικές τάσεις, αφού στο τέλος του Ιουνίου στα δύο νοσοκομεία αναφοράς για τον ιό της Θεσσαλονίκης δε νοσηλεύονταν περισσότερα από τρία - τέσσερα άτομα.

Πρέπει να σημειωθεί ότι σημαντική μερίδα των νοσηλευομένων αποτελούν Βαλκάνιοι τουρίστες. Μάλιστα, στο τέλος Ιουνίου και στις αρχές του Ιουλίου στο ΑΧΕΠΑ, σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων, Χαράλαμπο Κοροξενό, οι περισσότεροι από τους νοσηλευόμενους ήταν Βαλκάνιοι τουρίστες, με την κατάσταση να αντιστρέφεται και να αυξάνονται οι Έλληνες νοσηλευόμενοι όσο περνούσαν οι μέρες.

«Είναι γεγονός ότι με την είσοδο των Βαλκάνιων τουριστών αυξήθηκε σημαντικά η διασπορά της νόσου και ο αριθμός των νοσηλευομένων. Αυτό μπορούμε να το πούμε με σιγουριά. Είχαμε και έχουμε στο νοσοκομείο μας νοσηλευομένους από διάφορες βαλκανικές χώρες, Μάλιστα, τις πρώτες μέρες του Ιουλίου οι περισσότεροι από τους νοσηλευόμενους ήταν Βαλκάνιοι και πλέον έχουν αυξηθεί οι Έλληνες.

Έχουν γίνει όλες οι ενέργειες και πιστεύω ότι το νοσοκομείο μας θα αντέξει, ακόμα κι αν αυξηθούν κι άλλο τα κρούσματα. Είναι γεγονός ότι ο φόρτος εργασίας στο νοσοκομείο μας αυξήθηκε μέσα στον Ιούλιο», σημειώνει στο ethnos.gr ο κ. Κοροξενός.