Κορωνοϊός: 3,5 μηνών βρέφος θετικό στην Έδεσσα

Έντονη η ανησυχία για την υγεία του νεογνού

Αρθρογράφος: Χριστιάνα Μπράμο
Χριστιάνα Μπράμο
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: 3,5 μηνών βρέφος θετικό στην Έδεσσα

Δέος προκαλεί η είδηση που έγινε γνωστή στην Έδεσσα, όπου ένα βρέφος 3,5 μηνών διαγνώσθηκε με κορωνοϊό. Τo νεογνό βρίσκεται στο νοσοκομείο για την παροχή της απαραίτητης φροντίδας, ενώ έντονη είναι η ανησυχία για την εξέλιξη της υγείας του.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το «Λόγος της Πέλλας», ένα βρέφος μόλις 3,5 μηνών, βρέθηκε θετικό στον φονικό ιό και νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο της Έδεσσας, Ενώ, εντός της ημέρας αναμένεται να ανακοινωθούν και τα αποτελέσματα των γονέων του.

3,5 μηνών βρέφος θετικό στον κορωνοϊό στην Έδεσσα

Από το Σάββατο, σύμφωνα με το ίδιο τοπικό μέσο, νοσηλεύεται διασωληνωμένος σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης ένας ακόμα νεαρός από την Εδεσσα, η κατάσταση του οποίου επιδεινώθηκε τις τελευταίες μέρες. Χθες, ανακοινώθηκαν επιπλέον τέσσερα κρούσματα στην Έδεσσα με την πλειοψηφία των ασθενών να αφορά ηλικίες από 20-30 ετών.

Υπενθυμίζουμε πως νωρίτερα σήμερα έγινε γνωστό πως μια 37χρονη θετική στον ιό γέννησε στο «Αττικόν», ενώ στις αρχές του Αυγούστου ακόμα μια γυναίκα με κορωνοϊό είχε φέρει στον κόσμο ένα κοριτσάκι στο «Ιπποκράτειο».

ΠΗΓΗ: iefimerida.gr

Ιερέας στη Μυτιλήνη βρέθηκε θετικός!

Κορωνοϊός: 217 νέα κρούσματα σήμερα στη χώρα μας

Για άλλη μία φορά η χώρα μας σημειώνει μεγάλα, αλλά σταθερά νούμερα κρουσμάτων κορωνοϊού. Όπως έγινε γνωστό από την καθιερωμένη ενημέρωση του EΟΔΥ, 217 νέα κρούσματα μετρά η Ελλάδα, σήμερα Κυριακή 16 Αυγούστου. Το άγχος είναι μεγάλο και η ανησυχία κορυφώνεται.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας αναφέρει:

"Σήμερα ανακοινώνουμε 217 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 15 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 7075, εκ των οποίων το 55.2% αφορά άνδρες.

217 νέα κρούσματα κορωνοϊού σήμερα στη χώρα μας

217 νεα κρουσ,ατα ελλάδα


1667 (23.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3353 (47.4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

24 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 63 ετών. 8 (33.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 50.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 136 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 228 θανάτους συνολικά στη χώρα. 79 (34.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 77 έτη και το 95.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω."

ΠΗΓΗ: iefimerida.gr

«Δεν αποκλείεται το lockdown στην Αθήνα». H δήλωση που συζητήθηκε πολύ.