Κορωνοϊός: Άνδρας στην Ξάνθη βρέθηκε ξανά θετικός μετά από 4 μήνες

Συναγερμός!

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: Άνδρας στην Ξάνθη βρέθηκε ξανά θετικός μετά από 4 μήνες

Το ενδεχόμενο να υπάρχει κρούσμα επαναλοίμωξης με κορωνοϊό εξετάζουν οι ειδικοί στην Ξάνθη, καθώς ένας άνδρας βρέθηκε ξανά θετικός στον Covid-19 έπειτα από 4 μήνες, προκαλώντας μεγάλη ανησυχία στους ειδικούς για την εξέλιξη της πανδημίας.

Σύμφωνα με το OPEN πρόκειται για έναν 45χρονο από την Ξάνθη ο οποίος ήταν θετικός στον κορωνοϊό τον περασμένο Απρίλιο.

Ο άνδρας αρνητικοποιήθηκε μετά από 1 μήνα, ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν ακόμη 8 αρνητικά τεστ για τον Covid-19.

Πριν από δύο εβδομάδες – όπως μετέδωσε το κανάλι – ο 45χρονος βρέθηκε ξανά θετικός στον κορωνοϊό, έπειτα από 4 μήνες.

Πλέον οι ειδικοί θα εξετάσουν για το αν πρόκειται για επαναλοίμωξη ή αν έχουν μείνει υπολείμματα από το RNA του ιού ή αν είναι κάποια αντίδραση του οργανισμού.

Αν επιβεβαιωθεί η επαναλοίμωξη θα είναι κάτι που θα έχει καταγραφεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα σύμφωνα με το OPEN, ενώ για το θέμα έχει ενημερωθεί και ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Πριν από λίγη ώρα, θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε και ένας πασίγνωστος ποδοσφαιριστής. Δείτε εδώ ποιος.

Πηγή: eleftherostypos.gr

Η ενημέρωση του ΕΟΔΥ για τα νέα κρούσματα κορωνοϊού

Στο πλαίσιο της καθημερινής ενημέρωσης για την εξάπλωση της επιδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα, σε ανακοίνωση του ΕΟΔΥ που εξεδόθη το απόγευμα της Τρίτης, αναφέρεται πως τα νέα κρούσματα είναι 207, ενώ οι νεκροί ανέρχονται στους 271.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 10524, εκ των οποίων το 55.5% άνδρες.

2112 (20.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 4710 (44.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

38 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 10 (26.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 94.7%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 153 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 5 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 271 θανάτους συνολικά στη χώρα. 97 (35.8%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 95.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω - δείτε εδώ την οριστική απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων.