Κορωνοϊός: Δεύτερο κρούσμα στις υπηρεσίες ασύλου - Κλείνουν τα γραφεία σε Πειραιά και Άλιμο

Τι λένε οι πληροφορίες;

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: Δεύτερο κρούσμα στις υπηρεσίες ασύλου - Κλείνουν τα γραφεία σε Πειραιά και Άλιμο

Ένας ακόμη διερμηνέας στις υπηρεσίες Ασύλου εντοπίστηκε θετικός στον κορωνοϊό, με αποτέλεσμα να τεθούν σε εφαρμογή τα σχετικά πρωτόκολλα. Έτσι, τα περιφερειακά γραφεία στον Πειραιά και τον Άλιμο θα παραμείνουν αύριο κλειστά.

Η είδηση έρχεται λίγα λεπτά αφότου ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 416 νέα κρούσματα κορωνοϊού, εκ των οποίων 271 εντοπίζονται στην Αττική, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο της

Πηγή: iefimerida.gr

Κορωνοϊός: Τραγική η κατάσταση στο γηροκομείο "Αττική" - Νοσηλευτές νοσούσαν επί δυο εβδομάδες

Το γηροκομείο «Αττική» στον Αγιο Παντελεήμονα είναι η νέα εστία κορωνοϊού στην οποία στρέφουν το βλέμμα τους οι αρχές. Επί δύο εβδομάδες νοσηλευτές νοσούσαν χωρίς να το γνωρίζουν!

Ο «εφιάλτης» του κορωνοϊού στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων στοιχειώνει και τις ελληνικές αρχές, όπως τους αρμοδίους σε όλες τις χώρες, που είτε βίωσαν είτε επιχείρησαν να αντιμετωπίσουν τις εκατόμβες θυμάτων σε αυτές τις Μονάδες ιδίως την πρώτη φάση της επιδημίας.

O πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας έκανε λόγο για πολύ μεγάλη διασπορά του ιού στον οίκο ευγηρίας αποκαλύπτοντας ότι ο αριθμός των κρουσμάτων ξεπέρνα τα 40. Υποστήριξε δε ότι κάποιοι νοσηλευτές φαίνεται από τους πρώτους έλεγχους να νοσούν εδώ και δυο εβδομάδες! Πάντως μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί ποιος είναι ο ασθενής «0», δηλαδή το άτομο που διέσπειρε τον ιό στον οίκο ευγηρίας.

Το πρωί της Πέμπτης, μάλιστα, ξεκίνησε και η επιχείρηση μεταφοράς στα νοσοκομεία των θετικών στον κορωνοϊό από το γηροκομείο «Αττική» στον Άγιο Παντελεήμονα. Ακόμη, σε lockdown μπήκαν χωριά της Θήβας και της Χαλκίδας.Γηροκομείο Αττική

Οι ηλικιωμένοι έχουν μεταφερθεί στα Νοσοκομεία «Ευαγγελισμός», «Σισμανόγλειο», «Αττικόν» και «Ασκληπιείο».

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας αμέσως μετά την επίσκεψή του χθες στον οίκο ευγηρίας στον Άγιο Παντελεήμονα χαρακτήρισε την κατάσταση ως εξαιρετικά σοβαρή και υπογράμμισε ότι και στο νέο συμβάν όπως και σε εκείνο που αφορούσε τη δομή στη Θεσσαλονίκη αποδίδεται σε εργαζόμενο. «Σε αυτές τις περιπτώσεις και σε αυτές τις δομές όπου δεν υπάρχει επισκεπτήριο συνήθως η διασπορά γίνεται από εργαζόμενο. Είναι καταστάσεις που δεν θέλουμε να τις βλέπουμε αλλά δυστυχώς τις βλέπουμε.

Είναι πολύ δύσκολο να έχεις διασπορά κορωνοϊού σε τέτοιες δομές, σε αυτήν το 80% των φιλοξενούμενων ηλικιωμένων είναι κατακεκλιμένα άτομα οπότε αντιλαμβάνεστε σε πόσο δύσκολη κατάσταση βρίσκονται και έχουν και συνοδά νοσήματα. Στη Θεσσαλονίκη το μάθημα μας το πήραμε, εδώ φαίνεται να το πήραμε. Βλέπουμε πως η Θεσσαλονίκη πάει καλά ενώ η Αθήνα όχι...» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιόδρας.