Υπόθεση Σούζαν Ιτον: Ενοχος ο 28χρονος για τη δολοφονία και τον βιασμό της

Ραγδαίες εξελίξεις!

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Υπόθεση Σούζαν Ιτον: Ενοχος ο 28χρονος για τη δολοφονία και τον βιασμό της

Ενοχος κρίθηκε με ομόφωνη απόφαση ο 28χρονος κατηγορούμενος για τη δολοφονία της Αμερικανίδας βιολόγου Σούζαν Ιτον, όπως είχε προτείνει το μεσημέρι της Τρίτης ο εισαγγελέας.

Ο 28χρονος κρίθηκε επίσης κατά πλειοψηφία ένοχος για τον βιασμό της άτυχης γυναίκας. Η έδρα έχει αποσυρθεί για να αποφασίσει αν θα του αναγνωριστούν ελαφρυντικά και την πρόταση της ποινής και αναμένεται αργότερα η απόφαση δικαστών και ενόρκων που αποτελούν το επταμελές Ορκωτό Δικαστήριο.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο 28χρονος, που κρίθηκε ένοχος, ξεκίνησε την απολογία του ζητώντας συγγνώμη, ενώ περιέγραψε πολύ διαφορετικά τις συνθήκες θανάτου της 60χρονης μοριακής βιολόγου σε σχέση με όσα είχε ήδη καταθέσει.

Συγκεκριμένα, έκανε λόγο για ατύχημα και όχι για δολοφονία, αρνήθηκε οποιοδήποτε σεξουαλικό κίνητρο, παρά τις καταθέσεις του περί τριπλού βιασμού της άτυχης γυναίκας, και έκανε λόγο για πίεση που αισθάνθηκε από την Αστυνομία, εξαιτίας της οποίας έλεγε… «ναι» σε όλα.

Σοκ προκαλούν και οι αποκαλύψεις για την δολοφονία στο Λουτράκι.

Πηγή: iefimerida.gr

Δολοφονία Αμερικανίδας βιολόγου: «Γονάτισε με κοίταξε, πάτησα γκάζι και πέρασα από πάνω της»!

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες για την δολοφονία της Αμερικανίδας Βιολόγου. «Γονάτισε με κοίταξε, πάτησα γκάζι και πέρασα από πάνω της».

Να υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, η βιολόγος ζούσε μετά το χτύπημα που δέχτηκε από το αμάξι του δράστη. Το γεγονός σημαίνει ότι εάν ο κατηγορούμενος είχε καλέσει ασθενοφόρο η γυναίκα θα ζούσε.

Ο ίδιος πάντως στην ομολογία του ανέφερε: «Την είδα στον δρόμο, τη χτύπησα ελαφρά με το αυτοκίνητο από πίσω. Εκείνη γονάτισε με κοίταξε. Τότε θόλωσα, με κατέλαβαν δαιμονικές δυνάμεις, πάτησα γκάζι και πέρασα από πάνω της. Κατέβηκα, την είδα με κομμένο αυτί. Ήταν όμως ζωντανή. Την έβαλα στο πορτ μπαγκάζ, τη μετέφερα στο καταφύγιο και ασέλγησα πάνω της».

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή ο θάνατος της βιολόγου μπορεί και να επήλθε μέσα στο πορτ μπαγκάζ γιατί ακόμη δεν έχει προσδιοριστεί η ακριβή ώρα θανάτου. Είναι πολύ πιθανόν ο 27χρονος να ασέλγησε πάνω στην 60χρονη ακόμη και όταν αυτή ήταν νεκρή.