Κορωνοιός: Εκτόξευση κρουσμάτων αναμένεται σήμερα - Για πάνω από 1000 κάνουν λόγο

Συναγερμός!

Αρθρογράφος: Ιωάννα Πολυχρόνη
Ιωάννα Πολυχρόνη
Youweekly Editor
Κορωνοιός: Εκτόξευση κρουσμάτων αναμένεται σήμερα - Για πάνω από 1000 κάνουν λόγο

Τα 865 κρούσματα κορωνοιού της Τετάρτης όχι μόνο σόκαραν, αλλά κατέδειξαν με κάθε τρόπο πως η κατάσταση στην χώρα έχει ξεφύγει. Πληροφορίες πως η σημερινή έκθεση του ΕΟΔΥ δεν θα έχει προηγούμενο.

Πληροφορίες θέλουν τα κρούσματα που θα ανακοινωθούν σήμερα να βρίσκονται κοντά στο ασύλληπτο όριο των 1.000 ενώ δεν αποκλείεται και να το ξεπεράσουν.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες τα 865 κρούσματα που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη θα ωχριούν μπροστά στα νέα κρούσματα που θα ανακοινωθούν σήμερα και θα μας οδηγήσουν σε νέα πιο αυστηρά μέτρα.

ο θέμα έχει απασχολήσει την πολιτική ηγεσία, ενώ το μεσημέρι της Πέμπτης έγινε γνωστό πως ο πρωθυπουργός θα απευθύνει διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό στο οποίο θα ανακοινωθούν νέα μέτρα και ο πρωθυπουργός θα κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου. Θετικός και ο Αχιλλέας Μπέος.

Κορωνοιός: Τρίτος νεκρός μέσα σε λίγες ώρες!

Τρεις ακόμα συμπολίτες μας έχασαν σήμερα τη μάχη με τον κορωνοϊό, αυξάνοντας των συνολικό αριθμό των νεκρών στους 537.

Ειδικότερα, κατέληξε ένας 86χρονος τα ξημερώματα, ο οποίος νοσηλευόταν στο ΑΧΕΠΑ όπου είχε διακομισθεί από τον Νοσοκομείο Πολύγυρου, ένας 74χρονος, ο οποίος νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου και ένας 87χρονος στο Ιπποκράτειο.

Και οι τρεις έπασχαν από υποκείμενα νοσήματα.

Κορωνοιός: Θετική καθηγήτρια σε σχολείο της Λαμίας

Το πρωί της Πέμπτης 22 Οκτωβρίου προκλήθηκε αναστάτωση στη Λαμία και συγκεκριμένα στο 5ο Γυμνάσιο, όταν ανακοινώθηκε ότι το σχολείο κλείνει για απολύμανση, καθώς καθηγήτρια που εργάζεται σε αυτό βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό.

Η γυναίκα βρισκόταν σε καραντίνα από τη Δευτέρα, ως στενή επαφή επιβεβαιωμένου κρούσματος και ανακοινώθηκε ως θετική αργά το βράδυ της Τετάρτης. Βάσει πρωτοκόλλου αναστέλλεται η λειτουργία (από 20/10) του Γ2 Τμήματος του 5ου Γυμνασίου στο οποίο είχε διδάξει 48 ώρες νωρίτερα, ενώ το σχολείο έκλεισε για προληπτική απολύμανση.

Θυμίζουμε ότι βάσει των ιχνηλατήσεων που έφεραν νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα έχει ανακοινωθεί η αναστολή λειτουργίας για 14 ημέρες των τμημάτων Β3 στο 6ο ΓΕΛ Λαμίας, η Β’ Τάξη στο 20ο Δημοτικό και το 1ο Τμήμα του 26ου Νηπιαγωγείου.