Θρήνος! Έφυγε από τη ζωή ο χορευτής και χορογράφος, Βαγγέλης Παππάς

Μεγάλη απώλεια για τον καλλιτεχνικό κόσμο

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Θρήνος! Έφυγε από τη ζωή ο χορευτής και χορογράφος, Βαγγέλης Παππάς

Θρήνος έχει ξεσπάσει στον καλλιτεχνικό χώρο καθώς σήμερα έγινε γνωστό πως έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος χορευτής και χορογράφος, Βαγγέλης Παππάς, σκορπώντας τη θλίψη σε συγγενείς και φίλους.

Την είδηση έκανε γνωστή η ο γιος του με μία ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, στην οποία έγραψε:

«Καλημέρα σήμερα έφυγε από την ζωή ο αγαπημένος μας πατέρας ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΠΑΣ θα θέλαμε αντί για στεφάνια να κάνετε κατάθεση ότι ποσό μπορείτε έστω και 1€ στο MAKE A WISH για τα παιδάκια που δίνουν τον δικό τους αγώνα. Ευχαριστώ πολύ και να σας έχει ο θεός καλά. Σε κάθε κατάθεση θα πρέπει να αναφέρετε στην αιτιολογία ΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΠΑΠΠΑ και το καταθετήριο θα πρέπει να προωθείτε στο email: fundraising4@makeawish.gr για να εντοπίσουμε την κατάθεση, ώστε να στείλουμε απόδειξη και ευχαριστήριο στον δωρητή».

Βαγγέλης Παππάς θάνατος

Η είδηση αυτή αποτέλεσε ένα ακόμα μεγάλο πλήγμα στον καλλιτεχνικό χώρο, καθώς πριν από μερικές μέρες, έφυγε από τη ζωή και ο art director, Δημήτρης Φωτόπουλος.

Λίγα λόγια για τον Βαγγέλη Παππά που έφυγε από τη ζωή

Ο Βαγγέλης Παππάς ήταν ένας από τους πρώτους Έλληνες χορευτές, οι οποίοι με την εργατικότητα και το ταλέντο τους ανέδειξαν τη δουλειά διάσημων χορογράφων.

Ο Καστρινός, ο Φλερύ, ο Σειληνός, ο Μεταξόπουλος ήταν μερικά από τα μεγάλα ονόματα, με τα οποία συνεργάστηκε σε θρυλικές παραστάσεις, αλλά και στις πρώτες ψυχαγωγικές εκπομπές της δημόσιας τηλεόρασης.

Βαγγέλης Παππάς Φώτης Μεταξόπουλος

Γεννημένος στην Παλιά Κοκκινιά είχε από πολύ μικρός μέσα του το μικρόβιο της υποκριτικής τέχνης, ενώ κρυφά από όλους παρακολουθούσε τα γυρίσματα ελληνικών κινηματογραφικών ταινιών, σε κάθε γωνιά της Αθήνας.

«Τελειώνοντας το δημοτικό έλεγα ψέματα στους γονείς μου ότι θέλω να πάω στα καράβια. Το έκανα γνωρίζοντας ότι εκείνοι δεν ήθελαν με τίποτα κάτι τέτοιο, φοβούμενοι τα ναυάγια που γίνονταν τότε, και ήλπιζα ότι θα με άφηναν τελικά να γίνω ηθοποιός. Πράγματι, μόνοι τους βρήκαν μια αγγελία για μια δραματική σχολή στη Νέα Σμύρνη, της Μαίρης Γιαννούλη – Μοσχονά, και μου πρότειναν να γραφτώ» είχε εξομολογηθεί ο ίδιος σε συνέντευξή του στην Espresso πριν από τρία χρόνια.

Ο ίδιος εκτός από τον γιο του τον Κώστα είχε ακόμη μια κόρη την Τεριάννα και δύο εγγόνια.