Κορωνοϊός: Ο χάρτης των σημερινών κρουσμάτων

Δείτε αναλυτικά τις περιοχές

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κορωνοϊός: Ο χάρτης των σημερινών κρουσμάτων

Το απόγευμα του Σαββάτου, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε τα σημερινά κρούσματα κορωνοϊού στην χώρα μας μαζί με την γεωγραφική τους κατανομή.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 375.831 (ημερήσια μεταβολή +0.5%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 49 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.677 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 43, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 11.365 θάνατοι. Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 661 (62.5% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 82.6% έχει
υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.272 ασθενείς.

Κορωνοϊός Ο χάρτης των σημερινών κρουσμάτων

Η γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων

Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε ο ΕΟΔΥ, το Σάββατο 15/5 καταγράφηκαν 1.957 νέα κρούσματα κορωνοϊού. Από αυτά, τα 886 είναι στην Αττική ενώ τα 184 στη Θεσσαλονίκη.

Ποια καταστήματα είναι ανοιχτά τις δύο επόμενες Κυριακές

Μπορεί το lockdown επί της ουσίας να τελείωσε, αλλά ο κορωνοϊός είναι ακόμη παρών, με αποτέλεσμα μια Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) να φέρνει έκτακτα μέτρα, προβλέποντας ένα διευρυμένο ωράριο λειτουργίας καταστημάτων και σούπερ μάρκετ, που θα ισχύσει τις επόμενες δύο Κυριακές, δηλαδή 16 και 23 Μαΐου.

Η απόφαση αφορά στα καταστήματα.... Διαβάστε την συνέχεια στο AthensMagazine.gr.