Μονή Πετράκη: Η σοκαριστική απολογία του απολογία του ιερέα που πέταξε το βιτριόλι

«Το έκανα από αγανάκτηση και για να τους τιμωρήσω»

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Μονή Πετράκη: Η σοκαριστική απολογία του απολογία του ιερέα που πέταξε το βιτριόλι

Σοκαριστικές είναι οι λεπτομέρειες που προκύπτουν από την υπόθεση της επίθεσης με βιτριόλι που έγινε στη Μονή Πετράκη, με τον ιερέα να ισχυρίζεται στην απολογία του πως σκοπός του ήταν να τιμωρήσει τους Μητροπολίτες για αυτό που του έκαναν.

Η απολογία του ιερέα από τη Μονή Πετράκη

«Ότι έκανα το έκανα από αγανάκτηση. Και άλλοι ιερείς έχουν κάνει και χειρότερα και τους κρατάνε εμένα γιατί» φέρεται να είπε ο εγκαλούμενος προς καθαίρεση κληρικός που επιτέθηκε χθες με καυστικό υγρό σε Μητροπολίτες και έναν φύλακα της Μονής Πετράκη στο Κολωνάκι κατα την διάρκεια συνοδικού δικαστηρίου.

Ο 37χρονος ιερέας κατά την διάρκεια παραμονής του στον 7ο όροφο της ΓΑΔΑ έλεγε κάποιες ακατάληπτες φράσεις χωρίς ειρμό και έτσι αποφασίστηκε η μεταφορά του στο Δρομοκαΐτειο Νοσοκομείο όπου εκεί κρίθηκε αναγκαίος ο εγκλεισμός του για περαιτέρω ψυχιατρική εξέταση. Δεν θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα. Θα διαβιβαστεί η δικογραφία και δεν θα απολογηθεί.

Ξέσπασε η Ιωάννα Παλιοσπύρου μετά την επίθεση με βιτριόλι στους Μητροπολίτες

Συγκλονίζει η επίθεση με βιτριόλι στη Μονή Πετράκη. Σε Συνοδικό Δικαστήριο, ιερέας που δικαζόταν για ναρκωτικά και επρόκειτο να καθαιρεθεί έριξε βιτριόλι σε έξι Μητροπολίτες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο «Λαϊκό» Νοσοκομείο.

Ο δράστης, που φαίνεται πως είναι από τη Βέροια, είχε μαζί του ένα μπουκαλάκι με το οξύ και το έριξε κατά των μητροπολιτών στα χέρια και στο πρόσωπο. Δύο εξ αυτών φέρουν πιο σοβαρά τραύματα, ωστόσο δεν φαίνεται να διατρέχουν κίνδυνο.

Ενας φρουρός μέσα στη Μονή Πετράκη που άκουσε τις φωνές των Μητροπολιτών έσπευσε να συλλάβει τον δράστη, ωστόσο στην προσπάθειά του να τον ακινητοποιήσει τραυματίστηκε. Μια ομάδα ακόμη τεσσάρων φρουρών κατάφερε να συλλάβει τελικά τον δράστη, όλα αυτά σχεδόν ένα χρόνο μετά τη σοκαριστική επίθεση με βιτριόλι στην 35χρονη Ιωάννα.

Η Ιωάννα, λίγες ώρες μετά την επίθεση με βιτριόλι στη Μονή Πετράκη, θέλησε να πάρει θέση, μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, καθώς γέννησε πολλές μνήμες από τη δική της επίθεση με βιτριόλι στην περιοχή της Καλλιθιέας.

«Ένα χρόνο μετά δεν έχει αλλάξει τίποτα. Ο κάθε εγκληματίας έχει πρόσβαση σε επικίνδυνες ουσίες όπως το βιτριόλι, το οποίο έχει χαρακτηριστεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο… ως ουσία προς χρήση από τρομοκράτες. Έναν χρόνο μετά που οι νόμοι θα έπρεπε να έχουν αναθεωρηθεί και προσαρμοστεί αναλόγως των ειδεχθών εγκλημάτων που συμβαίνουν, οι αρμόδιοι είναι απλά θεατές.

Γιατί πιστεύουν πως δεν τους αφορά το θέμα. Τι άλλο πρέπει να γίνει; Το μόνο που έχει αλλάξει έναν χρόνο μετά, είναι η βουβή ενθάρρυνση του μιμητισμού, μέσα από την απραξία. Οι νόμοι πρέπει να καθορίζονται από τις ανάγκες της κοινωνίας. Κάντε κάτι επιτέλους, αιμορραγούν οι ζωές μας» έγραψε στα instastories η Ιωάννα.

Ιωάννα Παλιοσπύρου επίθεση με βιτριόλι στους Μητροπολίτες

Ιωάννα Παλιοσπύρου επίθεση με βιτριόλι

Ιωάννα Παλιοσπύρου instagram