Τη Δευτέρα στον ανακριτή ο προπονητής που καταγγέλθηκε για σεξουαλική παρενόχληση 14xρονης αθλήτριας στην Πάτρα

Τι αναφέρουν οι πληροφορίες

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Τη Δευτέρα στον ανακριτή ο προπονητής που καταγγέλθηκε για σεξουαλική παρενόχληση 14xρονης αθλήτριας στην Πάτρα

Τη Δευτέρα (27/12) θα απολογηθεί ο 47χρονος προπονητής πυγμαχίας που καταγγέλθηκε από 14χρονη αθλήτριά του ότι την παρενόχλησε σεξουαλικά. Ο προπονητής οδηγήθηκε χθες (24/12) στις εισαγγελικές Αρχές που αποφάσισαν να του δώσουν τη σχετική προθεσμία, ενώ εξακολουθεί να κρατείται στην Ασφάλεια Πατρών.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλείται η ιστοσελίδα tempo24.news, η σεξουαλική παρενόχληση σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης (22/12), τη στιγμή που η κοπέλα είχε μείνει μόνη της με τον προπονητή της στο γυμναστήριο.

Ο 47χρονος, συνελήφθη από την Αστυνομία το επόμενο βράδυ, στο πλαίσιο του αυτοφώρου.Είχε προηγηθεί η καταγγελία της 14χρονης στην Αστυνομία σε βάρος του. Η έφηβη φέρεται να υποστηρίζει ότι ο προπονητής τις έκανε άσεμνες χειρονομίες. Όταν την παρέλαβε η μητέρα της από τον αθλητικό σύλλογο, της είπε ότι δέχτηκε σεξουαλική παρενόχληση από τον 47χρονο που είναι και ο ιδιοκτήτης του γυμναστηρίου και κατήγγειλαν το περιστατικό στις Αρχές.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η καταγγελία της νεαρής αθλήτριας συζητείται έντονα στην Πάτρα και άνθρωποι που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στο χώρο της πυγμαχίας δηλώνουν έκπληκτοι, καθώς ο 47χρονος δεν έχει δώσει λαβές για ανάρμοστη συμπεριφορά στα περίπου 30 χρόνια που βρίσκεται στον χώρο. Ωστόσο, εκτιμούν ότι θα πρέπει να επιληφθεί η Δικαιοσύνη για να διαλευκάνει πλήρως την υπόθεση ενώ μήνυση δέχτηκε και ένας πασίγνωστος παρουσιαστής για διαρροή προσωπικών στιγμών.

Σε δίκη για βιασμούς κοριτσιών 9 και 11 ετών ο δικηγόρος που κατήγγειλε η 22χρονη

Με τη μορφή "καταιγίδας" έρχονται οι καταγγελίες κατά του δικηγόρου που κατηγόρησε πριν από μερικές μέρες η 22χρονη Αρετή για διακίνηση προσωπικών στιγμών (δείτε εδώ όλα όσα είπε). Πριν από μερικές ώρες, τον δικηγόρο κατήγγειλαν δύο αδερφές.

Συγκεκριμένα, δύο αδερφές τον καταγγέλλουν ότι όταν ήταν 9 και 11 ετών αντίστοιχα τις είχε βιάσει. Ο συγκεκριμένος άνδρας ήταν ο σύντροφος της μητέρας τους. Τα θύματα σήμερα είναι 24 και 26 ετών.

Όπως δήλωσε η 24χρονη σήμερα στην εκπομπή του OPEN «Ώρα Ελλάδος» η καταγγελία της Αρετής υπήρξε καθοριστικός παράγοντας για να κινηθούν κι αυτές εναντίον του.

«Ο άνθρωπος αυτός ήτανε σύντροφος της μητέρας μας, μεταξύ του 2006 και του 2009 περίπου. Εκείνη την περίοδο εκμεταλλεύτηκε τη δύσκολη οικογενειακή μας κατάσταση λόγω του θανάτου του πατέρα μας ώστε να εισχωρήσει στην οικογένειά μας, να κάνει τη μητέρα μας και εμάς να τον εμπιστευτούμε.

Περισσότερο εμένα γιατί ήμουνα πιο μικρή και πιο ευκολόπιστη. Με πολύ μεθοδικό τρόπο κατάφερε να μάς χωρίσει σαν οικογένεια ώστε να μπορεί να διαπράττει τέτοιες πράξεις εν αγνοία της άλλης. Μάς πήρε αρκετό καιρό να καταλάβουμε μεταξύ μας τι συνέβαινε. Πολύ συχνά ο τρόπος του ήταν εκβιαστικός.

Στη δική μου περίπτωση, πολύ συχνά με το λόγο, μερικές φορές, όμως, και με τη βία, προσπαθούσε να με πείσει ότι αυτό που συνέβαινε δεν ήταν κάτι το κακό. Είχε εγκατασταθεί στο σπίτι της μητέρας μας. Χρησιμοποιούσε πολύ συχνά την απουσία της για τις πράξεις του. Πολύ συχνά λόγω της ιδιότητάς του ως δικηγόρος χρησιμοποιούσε το επάγγελμά του για να μάς απειλήσει ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να κερδίσουμε σε κανένα δικαστήριο καθώς εκείνος θα είχε τα μέσα να μάς διαψεύσει» είπε χαρακτηριστικά η μία από τις δύο κοπέλες.