Πάτρα: Με ύβρεις και αποδοκιμασίες υποδέχτηκαν την Ρούλα Πισπιρίγκου στις φυλακές Κορυδαλλού

Δρακόντεια τα μέτρα της αστυνομίας

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Πάτρα: Με ύβρεις και αποδοκιμασίες υποδέχτηκαν την Ρούλα Πισπιρίγκου στις φυλακές Κορυδαλλού

Τη Δευτέρα 4/4 η Ρούλα Πισπιρίγκου, μετά τον μαραθώνιο της απολογίας της, κρίθηκε προφυλακιστέα για την δολοφονία από πρόθεση της 9χρονης Τζωρτζίνας. Ωστόσο αν και αρχικά θα οδηγούταν στις γυναικείες φυλακές του Ελαιώνα, οι έντονες αντιδράσεις του συγκρατούμενών της, την έκαναν να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού.

Εν μέσω αποδοκιμασιών οδηγήθηκε στο κελί της η Ρούλα Πισπιρίγκου

Πλέον η 33χρονη κρατείται σε ειδικά διαμορφωμένο κελί και σε απομόνωση, προκειμένου να παρέχεται απόλυτη ασφάλεια, ωστόσο και εκεί τα πράγματα δεν είναι τόσο ρόδινα. (Δείτε εδώ το κελί της Ρούλας Πισπιρίγκου)

Η 33χρονη, μεταφέρθηκε γύρω στις 9 σήμερα το πρωί στις φυλακές Κορυδαλλού, ενώ συγκεντρωμένοι στο σημείο απειλούσαν να την λιντσάρουν και την αποδοκίμασαν. Ωστόσο τα μέτρα μεταγωγής από την Αστυνομία ήταν δρακόντεια και δεν υπήρξε κάποιο πρόβλημα. Η 33χρονη οδηγήθηκε στο κελί της εν μέσω αποδοκιμασιών και ύβρεων από τις άλλες κρατούμενες των φυλακών, οι οποίες εκτόξευαν απειλές για τη ζωή της.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής, το κελί που διαμορφώθηκε ειδικά για την κράτηση της 33χρονης, βρίσκεται στην ειδική πτέρυγα των γυναικείων φυλακών, όπου κρατούνται και οι έγκλειστοι για εγκλήματα τρομοκρατίας, αλλά είναι ατομικό και σε πλήρη απομόνωση και θα προαυλίζεται μόνη της, προκειμένου να βρίσκεται σε απόλυτα ασφαλές περιβάλλον και θα μπορεί να βλέπει μόνο τον δικηγόρο της.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι φυλακές Κορυδαλλού επελέγησαν ακριβώς για τον λόγο ότι μπορούσε να διαμορφωθεί το ασφαλές περιβάλλον για την 33χρονη, καθώς οι κρατούμενες από τις φυλακές Ελαιώνα είχαν διαμηνύσει ότι θα της έκαναν κακό αν την μετέφεραν εκεί. Επίσης η υπόθεση των τριών παιδιών είναι ακόμα υπό διερεύνηση και η κατηγορούμενη πρέπει να είναι διαρκώς στην διάθεση των αρχών για συμπληρωματικές καταθέσεις αν χρειαστεί.

Η Ρούλα θεωρούσε πως παρακολουθείται - Οι φόβοι στις συζητήσεις της

Το πρωί της Τρίτης 5/4, μετά την προφυλάκιση της φερόμενης ως παιδοκτόνου Ρούλας Πισπιρίγκου, μιας και κατηγορείται για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας, και την κατακραυγή του κόσμου μετά από αυτή την απόφαση, νέες μαρτυρίες ατόμων από το περιβάλλον του ζευγαριού έρχονται στο φως της δημοσιότητας, και συγκεκριμένα στην εκπομπή Super Κατερίνα

Μία ακόμα μαρτυρία έρχεται στο φως για την Ρούλα Πισπιρίγκου, αυτή τη φορά από οικογενειακό φίλο του ζευγαριού, καθώς όπως υποστηρίζει πίστευε ότι της παρακολουθούν τα τηλέφωνα και όταν κάποιος της μιλούσε για την υπόθεση εκείνη άλλαζε αμέσως κουβέντα.

«Την προηγούμενη εβδομάδα είχε πει στην… «Κοίταξε να δεις με παρακολουθούν, μου παρακολουθούν τις συνομιλίες και τηλέφωνα» και έλεγε μάλιστα «προσέξτε εσείς όταν σας παίρνω τι λέτε, όχι γιατί έχω να φοβηθώ κάτι αλλά γιατί με παρακολουθούν εμένα, παρακολουθούν το τηλέφωνο του σπιτιού, της μάνας μου, της αδελφής μου, του Μάνου» και ότι τους τα είχε πει ότι δηλαδή τους είχε πιάσει, τη μάνα και την αδελφή και τον Μάνο προφανώς και τους είχε πει να προσέχουν τι λένε στις συνομιλίες, γιατί πενήντα μέρες έλεγε ότι την παρακολουθούν δηλαδή με το μυαλό της πίστευε επειδή είχε ακούσει σε μια εκπομπή, όπως είπε στη…, ότι μπορεί να την παρακολουθούν τα τηλέφωνα και τις συνομιλίες, ότι από τη στιγμή που είχαν αρχίσει οι έρευνες, τότε ήταν τώρα, αρχές Φλεβάρη, μέσα Φλεβάρη, κάπου εκεί, άρχισαν να της ακούνε και τις συνομιλίες και αυτό την είχε κάνει πολύ καχύποπτη.

Την έπαιρνες, ας πούμε, να της πεις το και το και σου έλεγε αρλούμπες. Και μετά άρχισε να παίρνει τηλεκάρτες τις έπαιρνε για να τις χρησιμοποιεί εκεί και να μιλάει και να λέει αυτά που θέλει μόνη της αλλά είχε αγοράσει τηλεκάρτες. Τώρα την προηγούμενη εβδομάδα δηλαδή και το ξέρω. Το θέμα είναι ότι φοβόταν ότι την παρακολουθούν και σε όλες τις συνομιλίες της εδώ και πάνω από ένα μήνα, προσπαθούσε να είναι παγερή και να μην λέει κουβέντα επί της ουσίας.

«Τι κάνεις; Καλά… τα ίδια». «Μα με τόσα που γίνονται, μην τα ακούς και εσύ βρε παιδάκι μου», μπορεί να της λέγαμε για να την κάνουμε λίγο να μαλακώσει και να μη νοιώθει ότι έχει μπει στο επίκεντρο και στο στόχο όλων. Και εκείνη μας έλεγε πέρα βρέχει… «Δεν είναι τίποτα… Είμαι καλά, μη δίνεται σημασία» αλλά προσπαθούσε πάντα να αλλάζει την κουβέντα γιατί φοβόταν πάρα πολύ. Το ίδιο προφανώς είχε πει και στη μάνα και την αδερφή της και τον Μάνο. Να προσέχουν πολύ τι λένε στα τηλέφωνα γιατί ήξερε λέει ότι τους καταγράφουν από την αστυνομία», λέει ο φίλος του ζευγαριού.