Πάτρα: Σοκαριστικό - Τα στοιχεία που δείχνουν ότι η χορήγηση κεταμίνης στη Τζωρτζίνα έγινε από τη Ρούλα

Νέες εξελίξεις στην υπόθεση

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Πάτρα: Σοκαριστικό - Τα στοιχεία που δείχνουν ότι η χορήγηση κεταμίνης στη Τζωρτζίνα έγινε από τη Ρούλα

Ολοένα και περισσότερα στοιχεία βγαίνουν καθημερινά στο φως για την υπόθεση της Πάτρας, με την Ρούλα Πισπιρίγκου να παραμένει τους τελευταίους μήνες προφυλακισμένη για ανθρωποκτονία από πρόθεση της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας.

Αιτία θανάτου ήταν η κεταμίνη που βρέθηκε στον οργανισμό της, την οποία αρνητικά η Ρούλα, ρίχνοντας την ευθύνη στους γιατρούς των νοσοκομείων (δείτε εδώ ένα βίντεο ντοκουμέντο από την κρίση που υπέστη η 9χρονη στο νοσοκομείο).

Ωστόσο, το βράδυ της Παρασκευής 20/5, δημοσιογράφος Βασίλης Λαμπρόπουλος παρουσίασε στο MEGA μερικά στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι Αρχές και δείχνουν ότι η χορήγηση της κεταμίνης έγινε από τη Ρούλα.

Τα στοιχεία που δείχνουν ότι η χορήγηση κεταμίνης στη Τζωρτζίνα έγινε από τη Ρούλα

  • Η έλλειψη άλλου παθολογικού προβλήματος της Τζωρτζίνας
  • Οι βλάβες σε ζωτικά όργανα από τοξική ουσία
  • Ο χρόνος δράσης κεταμίνης, που είναι τα 20 λεπτά
  • Το γεγονός ότι στο δωμάτιο βρισκόταν μόνο η μητέρα της 9χρονης
  • Ότι η χορήγηση έγινε όταν η Τζωρτζίνα ήταν εν ζωή
  • Ότι δεν δίνεται σε αναισθησία τόσο μεγάλη ποσότητα κεταμίνης
  • Βρέθηκαν άθικτες κι οι πέντε αμπούλες από το βαλιτσάκι του νοσοκομείου
  • Από το φαρμακείο του νοσοκομείου δεν προκύπτει χρήση κεταμίνης
  • Οι αναισθησιολόγοι δεν την είχαν χρησιμοποιήσει για πολλούς μήνες

Τι αναφέρουν οι γιατροί για το φιαλίδιο αίματος της Τζωρτζίνας

Η υπόθεση της Πάτρας για τα τρία νεκρά κορίτσια δεν έχει τέλος και μετά το βίντεο ντοκουμέντο από την κρίση της Τζωρτζίνας, τα στοιχεία που βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας σοκάρουν ακόμη περισσότερο. Ένα φιαλίδιο αίματος της 9χρονης φαίνεται πως βρέθηκε στα εργαστήρια του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου της Πάτρας και οι γιατροί μίλησαν στο T-Live, την Παρασκευή 20/5, εξηγώντας τι συνέβη.

Στα νοσοκομεία, γενικότερα, όταν πρόκειται για παιδιά, το αίμα που συλλέγεται είναι περισσότερο, καθώς είναι πιο δύσκολο να βρεθεί φλέβα. Έτσι έγινε και στην περίπτωση της Τζωρτζίνας Το αίμα αυτό δεν ζητήθηκε από το μικροβιολογικό εργαστήριο σε πρώτο επίπεδο και όταν τελικά πραγματοποιήθηκε αίτημα για την έρευνά του ήταν απίστευτο που το φιαλίδιο βρισκόταν ακόμα εκεί.

«Είναι ένα ψυγείο στο οποίο τοποθετούνται φιαλίδια αίματος. Γιατί είθισται, σε κάθε εισαγωγή η οποία γίνεται, να λαμβάνεται παραπάνω αίμα, επειδή στα παιδιά δεν είναι εύκολο να βρεθεί φλέβα. Εντωμεταξύ, αυτό το διάστημα έχει ληφθεί ειδικό μηχάνημα για ανίχνευση φλεβών.

Σε αυτό το ψυγείο μέσα διατηρείται μια μεγαλύτερη ποσότητα αίματος, σε περίπτωση που χρειαστεί σε επείγουσα ανάγκη. Σε περίπτωση υπότασης του παιδιού, για παράδειγμα, είναι δύσκολο, έως αδύνατο να βρεθεί φλέβα. Γι’ αυτό λαμβάνεται μία μεγαλύτερη ποσότητα αίματος η οποία φυλάσσεται, μήπως χρειαστεί και διατηρείται στο ψυγείο των αιμάτων, στην Παιδιατρική Κλινική.

Στο Μικροβιολογικό δεν είχε ζητηθεί ποτέ, μέχρι τις 16 του μηνός, που ελήφθη το έγγραφο της 18ης ανακρίτριας από την Αθήνα, προκειμένου να ερευνηθούν τα πάντα και να βρεθεί οποιοδήποτε βιολογικό υλικό, είτε αίμα, είτε ούρα, είτε οτιδήποτε άλλο.

Μετά το έγγραφο που εστάλη από την ανακρίτρια, εκτός από το Μικροβιολογικό Τμήμα που είχε ερευνηθεί για βιολογικό υλικό και αίμα και διαπιστώθηκε πως δεν υπήρχε, ερευνήθηκε το ψυγείο των αιμάτων.

Εν τω μεταξύ έχει περάσει και ένας χρόνος και διερευνήθηκε αν υπήρχε κάποιο δείγμα. Εντοπίστηκε το φιαλίδιο, μαζί με κάποια άλλα δείγματα άλλων ασθενών. Εντελώς τυχαία, ήταν το δείγμα της πρώτης μέρας της εισαγωγής της Τζωρτζίνας.

Το ψυγείο αυτό βρίσκεται εκτός Μικροβιολογικού Τμήματος. Βρίσκεται στο χώρο των νοσηλευτών, ωστόσο, είναι ψυγείο που υπάρχει για να διατηρούνται αιμοληψίες και οποιοδήποτε βιολογικό υλικό, δείγματα αίματος και ούρα. Και σε καμία περίπτωση στο ψυγείο αυτό, δίπλα στο αίμα ή στα ούρα δεν διατηρούνται γεύματα υγειονομικών.

Το πρωτόκολλο δεν αναφέρει ότι είναι υποχρεωτικό το νοσοκομείο να διατηρεί το φιαλίδιο με το αίμα. Γίνεται για να μην ταλαιπωρούνται τα παιδιά με την ανίχνευση της φλέβας και αυτό γίνεται και σε αρκετές κλινικές που νοσηλεύονται ενήλικες. Ήταν εντελώς τυχαίο που δεν είχε πεταχτεί το δείγμα και βρέθηκε μετά από έναν χρόνο», ανέφεραν οι πηγές.