Πάτρα: «Με εξέπληξε, δεν το περίμενα!» - Ο δικηγόρος της Πισπιρίγκου για την "εισβολή" στο σπίτι της οικογένειας Δασκαλάκη

Όσα ανέφερε σε νέες δηλώσεις του

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
Πάτρα: «Με εξέπληξε, δεν το περίμενα!» - Ο δικηγόρος της Πισπιρίγκου για την

Το πρωί της Τρίτης 31/5 καλεσμένος στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” ήταν ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Όθωνας Παπαδόπουλος και μίλησε για όλα καθώς οι εξελίξεις στην πολύκροτη υπόθεση της Πάτρας είναι καταιγιστικές, με την πιο πρόσφατη, την "είσοδο" του δικηγόρου της σπιτονοικοκυράς στο σπίτι της οδού Μπιζανίου και το σκηνικό με την τσάντα της Τζωρτζίνας.

Οι δηλώσεις του δικηγόρου της Πισπιρίγκου

Όπως τόνισε “η έρευνα από την αρχή έχει κενά, και μόνο που προσλαμβάνονται ειδικοί ιατροδικαστές, παιδοψυχολόγοι και έχουν γίνει πάνω από 50 ανακρίσεις κάτι σημαίνει”. Ο Όθων Παπαδόπουλος δήλωσε πως έχει πειστεί για την αθωότητα της πελάτισσάς του και τόνισε πως “αμφισβητείται ακόμη και η ποσότητα της κεταμίνης που βρέθηκε στο αίμα της Τζωρτζίνας”.

Για την είσοδο των δικηγόρων των συγγενών της σπιτονοικοκυράς στο διαμέρισμα του πρώτου ορόφου, ο ίδιος ανέφερε “με εξέπληξε, δεν το περίμενα”, ενώ για την έρευνα που διενεργήθηκε από την αστυνομία είπε πως “έχει γίνει ενεδελεχής έρευνα στο ισόγειο διαμέρισμα της οικογένειας Δασκαλάκη, όχι όμως στης Κούτρα”.

Όσο για τα ευρήματα στη σχολική τσάντα της Τζωρτζίνας “ένα αποδεικτικό στοιχείο που αγνοείται για 3 μέρες χάνει κάθε αποδεικτική ισχύ”. Σχολιάζοντας την καθυστέρηση στα πορίσματα “αν υπήρχε κάτι, κάποιο εύρημα θα το είχε μάθει όλη η Ελλάδα”.

Για ακόμα μια φορά ωστόσο, δηλώνει πως η πελάτισσά του, που κατηγορείται για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας είναι αθώα. Δηλώνει πως τον έχει πείσει και χαρακτηρίζει την έρευνα προβληματική, γεμάτη κενά και ασάφειες. Όπως είπε η 33χρονη πρώτα προφυλακίστηκε και στη συνέχεια οι αρμόδιοι άρχισαν να ψάχνουν στοιχεία για να «δέσουν» τη βαρύτατη κατηγορία. Σε λίγες μέρες θα κατατεθεί το αίτημα αποφυλάκισης, με στόχο η Ρούλα Πισπιρίγκου να επιστρέψει στην Πάτρα.

«Έχει αποδεικτικό υλικό που πρέπει να παραδοθεί»

Κι ενώ το σπίτι του ζευγαριού Δασκαλάκη στην Πάτρα έχει σφραγιστεί από τις Αρχές, σάλος επικρατεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα με τη σχολική τσάντα της Τζωρτζίνας, την οποία πήγε στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων ο δικηγόρος συγγενή της αποβιώσας σπιτονοικοκυράς Ανδρέας Θεοδωρόπουλος. Αφότου την πήρε από το σπίτι όπου και την βρήκε σκοπός του να παραδώσει την τσάντα στην 18η τακτική ανακρίτρια που χειρίζεται την ανθρωποκτονία της 9χρονης.

«Σήμερα ήρθα να παραδώσω στην 18η τακτική ανακρίτρια Αθηνών την τσάντα της μικρής, άτυχης Τζωρτζίνας, που μέσα στην τσάντα έχει αποδεικτικό υλικό που πρέπει να παραδοθεί στην ανακρίτρια» ανέφερε.

Το γεγονός ότι ο κ. Θεοδωρόπουλος έχει στην κατοχή του αυτό το κρίσιμο στοιχείο προκάλεσε την αντίδραση της οικογένειας της Ρούλας Πισπιρίγκου. «Έγιναν ενέργειες οι οποίες είναι πέρα από τα όρια οι οποίες έχουν προκαλέσει αίσθηση και προβληματισμό. Είναι ένα ζήτημα που θα αναλάβουν οι αρμόδιες αρχές», υποστήριξε ο δικηγόρος της.

Ο κ. Θεοδωρόπουλος από την πλευρά του αποχώρησε από το γραφείο της ανακρίτριας χωρίς να έχει παραδώσει τη τσάντα ενώ υποστηρίζει ότι δεν έχει διαπράξει κανένα αδίκημα.

«Καμία κλοπή δεν υφίσταται διότι είμαι συλλειτουργός της Δικαιοσύνης και οφείλω να παραδώσω το ανακριτικό υλικό στην 18η ανακρίτρια», πρόσθεσε.

Στο μεταξύ το Ειρηνοδικείο Πατρών αποφάσισε να μην κάνει δεκτό το αίτημα των συγγενών της σπιτονοικοκυράς να τους παραδοθούν τα κλειδιά του ακινήτου της οδού Μπιζανίου και διέταξε τη σφράγισή του, η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα.