Δολοφονία Άλκη: Στο εδώλιο και οι 12 κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία με δόλο

Τι προτείνει ο εισγγελέας

Γεωργία Σαμπαζιώτη
Youweekly Editor
Δολοφονία Άλκη: Στο εδώλιο και οι 12 κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία με δόλο

Η δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού είχε προκαλέσει σοκ σε όλη την Ελλάδα τον περασμένο Φεβρουάριο. Ο άτυχος νέος έχασε τη ζωή του μετά από επίθεση που δέχθηκε για οπαδικά κίνητρα στην περιοχή της Χαριλάου, στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Μετά από καιρό η εισαγγελέας Πρωτοδικών προτείνει προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο την παραπομπή των 12 κατηγορουμένων για ανθρωποκτονία με δόλο από κοινού. Μάλιστα, ζητάει να δικαστούν όλοι σε Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Υπενθυμίζεται πως ο ιατροδικαστής έχει ετοιμάσει το πόρισμα για τη δολοφονία του άτυχου νεαρού και μίλησε για την βαναυσότητα των χτυπημάτων στο κεφάλι, στην μηριαία αρτηρία με το δρεπάνι, με το μαχαίρι τύπου κάραμπιτ και με λοστούς και εν τέλει επιμένει σε αυτό το πόρισμα, συμπληρώνοντας πως το παιδί έφερε πάνω από 30 τραύματα.

Η νέα δικαστική εξέλιξη στην υπόθεση του Άλκη Καμπανού

Η δικογραφία διαβιβάστηκε στην αρμόδια εισαγγελέα στις αρχές Ιουνίου και η σχετική πρόταση έγινε προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, για την παραπομπή των 12 κατηγορουμένων σε δίκη.

Η δικογραφία περιλαμβάνει μαρτυρικές καταθέσεις, εξετάσεις DNA, άρσεις επικοινωνιών, οπτικοακουστικό υλικό από κάμερες, ψηφιακή πραγματογνωμοσύνη κι άλλα αποδεικτικά στοιχεία.

Η εισαγγελέας προτείνει την παραπομπή ενός από τους κατηγορουμένους και για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος ενός από την παρέα του Άλκη ενώ για τους υπόλοιπους κατηγορούμενους ζητάει να παραπεμφθούν για συνέργεια στο παραπάνω αδίκημα.

Οι φωτογραφίες και τα ονόματα των 12 ατόμων που κατηγορούνται για ανθρωποκτονία

Τις φωτογραφίες, αλλά και τα ονόματα και των 12 ατόμων που εμπλέκονται στη δολοφονία του Άλκη στη Θεσσαλονίκη έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, «η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των εγκλημάτων που τελέστηκαν».

Παράλληλα, αναφέρουν πως «στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 2310-388340 και 2310-388332 του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας».

Δείτε εδώ τα πρόσωπά και τα ονόματά τους.