Τέμπη: «Παιδάκι μου, παιδάκι μου» - Συντετριμμένοι όλοι στην κηδεία της 50χρονης Μαίρης

Το τελευταίο αντίο σε ένα από τα θύματα της φονικής σύγκρουσης

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
cretapost.gr
cretapost.gr

Το τελευταίο αντίο είπαν το μεσημέρι της Δεύτερας (6/3) στο Νέο Κοιμητήριο Ηρακλείου φίλοι και συγγενείς στην 50χρονη Μαίρη Μουρτζάκη, η οποία δυστυχώς βρίσκεται ανάμεσα στα 57 θύματα από τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη -δείτε εδώ ένα νέο ανατριχιαστικό βίντεο λίγα λεπτά μετά την τραγωδία.

Σπαραγμός στην κηδεία της 50χρονης Μαίρης που "έφυγε" στα Τέμπη

Μόλις εμφανίστηκε το φέρετρο με τη σορό της άτυχης 50χρονης οι συγγενείς της «λύγισαν» ενώ τα ουρλιαχτά τους έσπασαν την σιωπή που επικρατούσε μέχρι τότε. Τραγική φιγούρα η μητέρα της 50χρονης, η οποία με δάκρυα στα μάτια έλεγε «παιδάκι μου, παιδάκι μου».

Στην κηδεία της 50χρονης Μαίρης, βρέθηκαν αρκετοί άνθρωποι που δεν την γνώριζαν προσωπικά για να αποτίσουν φόρο τιμής στη μνήμη τους αλλά και σε όλα τα θύματα του τραγικού δυστυχήματος. Υπενθυμίζεται ότι η 50χρονη Μαίρη, εργαζόταν τα τελευταία χρόνια στο τρένο και εκείνο το μοιραίο βράδυ βρισκόταν στο πόστο της, στο καφενείο του Intercity.

Από την πρώτη στιγμή η 50χρονη είχε δηλωθεί αγνοούμενη ενώ το περασμένο Σάββατο ταυτοποιήθηκε μέσω dna που είχαν δώσει οι συγγενείς της.

«Η κόρη μου δεν πέθανε! Γιατί την παίρνω στο κουτί;» - "Ραγίζει" καρδιές ο πατέρας της 28χρονης Ελπίδας Χούπα

Στην εκπομπή Mega Καλημέρα μίλησε το πρωί της Δευτέρας 6/3 ο Χρήστος Χούπας, ο πατέρας της 28χρονης Ελπίδας Χούπα, που έφυγε από την ζωή στο δυστύχημα στα Τέμπη, όπως κι πολλά άλλα παιδιά.

«Η Ελπίδα ήταν ένα φιλόδοξο παιδί, ζωντανός άνθρωπος, έπαιρνε το δεύτερο πτυχίο της και ήθελε να πάει σε κάποιο μέρος του πλανήτη όπως πολλά παιδιά. Έχω τρία παιδιά, δεν θέλω να ψαλλιδίσω τα φτερά τους, θα τα ανοίξουν τα φτερά τους μόνα τους και θα χτίσουν τη δική τους φωλιά.

Το μεγάλο σοκ που θα φροντίσω να μην το πάθουν, είναι επειδή συγκατοικούσαν και τα τρία στη Θεσσαλονίκη, είναι να πήγαιναν να βάλουν το κλειδί στην πόρτα και να δουν την γκαρνταρόμπα της κόρης μου. Τα φουστάνια της… Όλα. Πήραμε την απόφαση να ανέβουμε όλοι μαζί στη Θεσσαλονίκη. Να το πιούμε όλοι μαζί αυτό το ποτήρι.

Η κόρη μου δεν πέθανε, πάντα θα ζει ανάμεσά μας, όμως με πιάνει το παράπονο, γιατί ήταν μόνο 28 χρόνων και είχε όνειρα στη ζωή της. Πολύ νέα. Κόπηκε το νήμα της ζωής της βίαια από ξένους παράγοντες.

Πλήρωσε εισιτήριο η κόρη μου, δεν ήταν λαθρεπιβάτης. Γιατί να το πάρω στο κουτί; Στο κουτί την παίρνω γιατί; Εύχομαι να πιάσει η θυσία της κόρης μου τόπο, μαζί με την θυσία όλων των άλλων παιδιών. Η οργή έχει ξεχειλίσει από πάρα πολύ κόσμο», κατέληξε ο Χρήστος Χούπας.

Σήμερα, μάλιστα, θα αποχαιρετήσουν για τελευταία φορά την Ελπίδα Χούπα οι άνθρωποί της (δείτε εδώ τις σοκαριστικές εικόνες από τις πρώτες κηδείες των θυμάτων).

Την ίδια στιγμή, ο άτυχος πατέρας μίλησε και στην εκπομπή Super Κατερίνα.

«Πήρα χτες το βράδυ το παιδί μου σε κουτί. Το παιδί είχε ηθικές αξίες, πρόοδο, να τα Ιταλικά του, τα Αγγλικά του, είχε πολλά όνειρα και βλέψεις. Ήταν παιδί με τσίπα και φιλότιμο. Διάβαζε νύχτα και όταν είχε εξετάσεις άνοιγα την πόρτα της έδινα το φαγητό και εξαφανιζόταν.

Την παίδεψε ο καθηγητής στην Πάτρα για να πάρει πτυχίο επειδή δεν του “κάθισε” και ο Καραγκιόζης την απείλησε κιόλας. Κλαίω αυτό το κοριτσάκι που δεν θα δει τον ήλιο ξανά.

Το πήρα σε κασόνι. Θα της έλεγα σε φιλώ. Θα ήθελα το αίμα από την κορούλα μου και τις υπόλοιπες 56 οικογένειες να πιάσει τόπο. Με πληγώνει που η Ελπίδα μου χάθηκε πρώτη. Η παρηγοριά κάνει κύκλο μεταξύ μας, η οικογένειά μας είναι λαβωμένη. Εμείς κάποια στιγμή θα ξαναγελάσουμε, εκείνο όμως;» είπε με δάκρυα.