Σάββατο, 02 Ιουλίου 2022 | Επικοινωνία

Καλοκαίρι 2019: Η λίστα με τις παραλίες «τίγκα» στις τσούχτρες!

Που να ΜΗΝ πάτε!

Καλοκαίρι 2019: Η λίστα με τις παραλίες «τίγκα» στις τσούχτρες!
ΤΑΞΙΔΙ 14.08.2019 14:20

Η λίστα με τις παραλίες «τίγκα» στις τσούχτρες για το καλοκαίρι του 2019!

Είναι πλέον τόσο μεγάλο το πρόβλημα των μεδουσών και των συγγενικών ειδών τους στις θάλασσες του πλανήτη, κοντά στις κατοικημένες παράκτιες περιοχές, που οι ειδικοί κάνουν λόγο για ένα πραγματικό μεδουσο-αρμαγεδώνα.

Με κανένα τρόπο ο Κορινθιακός και ο Πατραϊκός κόλπος δεν αποτελούν κάποια εξαίρεση, απλώς έτυχε φέτος αυτοί να έχουν μέχρι στιγμής υποστεί το κύριο βάρος της επιδρομής στη χώρα μας.

Πριν από δύο χρόνια το πρόβλημα με τις τσούχτρες σε Πατραϊκό και Κορινθιακό είχε μετατρέψει σε εφιάλτη το μπάνιο των λουόμενων. Το φετινό καλοκαίρι μπορεί η κατάσταση να είναι καλύτερη, όμως φαίνεται ότι τα θαλάσσια ασπόνδυλα συνεχίζουν να επιλέγουν κάποιες από τις παραλίες σε Αθήνα και περιφέρεια.

Μια πλατφόρμα της Google δίνει τη δυνατότητα σε όλους μας να ενημερωθούμε για τις παραλίες που υπάρχουν τσούχτρες.

Γαλάζιες σημαίες 2019: Η λίστα με τις παραλίες που έχουν τα πιο κρυστάλλινα νερά!

Σύμφωνα με τον χάρτη, τσούχτρες έχουν εντοπιστεί, μεταξύ άλλων, στην παραλία Αυλάκι στο Πόρτο Ράφτη, στην Κανταρέ της Κορίνθου, σε Αναυρο, Λύρη και Κριθάρια Μαγνησίας, στην παραλία Νέοι Πόροι Πιερίας, στην παραλία Ναυάγιο Επανομής αλλά και στα Πυργαδίκια Χαλικιδικής.

Καλοκαίρι 2019: Η λίστα με τις παραλίες «τίγκα» στις τσούχτρες!

Τι να κάνετε για να προστατευτείτε από τις τσούχτρες

Απομακρύνετε τυχόν κολλημένα πλοκάμια από το σώμα σας. Προσοχή, όμως, όχι με γυμνά χέρια, καθώς θα μεταφέρετε τον ερεθισμό εκεί.
Ξεπλύνετε το σημείο που σας τσίμπησε η τσούχτρα με θαλασσινό νερό. Ποτέ μη βάζετε γλυκό νερό, καθώς ενδέχεται να ενεργοποιήσει κεντριά που έχουν μείνει στο δέρμα.
Μην πιέζετε το σημείο του τσιμπήματος.
Τοποθετήστε κομπρέσες για να περιοριστεί ο ερεθισμός,
Βάλτε κρέμα με κορτιζόνη.
Εάν τα συμπτώματα είναι έντονα και δεν υποχωρούν, κατευθυνθείτε στο πλησιέστερο φαρμακείο, καθώς μπορεί να χρειάζεστε ένεση κορτιζόνης

Πότε να απευθυνθείτε σε γιατρό

Αν είστε αλλεργικοί στο τσίμπημα της τσούχτρας, θα πρέπει αμέσως να απευθυνθείτε στο πλησιέστερο νοσοκομείο ή στον γιατρό. Επίσης, αν σε περίπτωση που τα συμπτώματα δεν υποχωρούν και νιώθετε ναυτία ή δυσκολία στην αναπνοή, η πίεσή σας έχει πέσει ή παρουσιάζετε ταχυκαρδία και πιθανώς κεφαλαλγία.

Πάντως, η ενόχληση λόγω της τοξίνης που εκτοξεύει η τσούχτρα παραμένει για αρκετές ημέρες.

Έκτακτη ανακοίνωση! Αν κολυμπήσετε σε αυτές τις παραλίες κινδυνεύετε με μόλυνση!

Έκτακτη ανακοίνωση έβγαλε το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών, έπειτα από την ανακοίνωση της λίστας με τις ακατάλληλες παραλίες της Αττικής! Αν κολυμπήσετε δε σε αυτές, κινδυνεύετε με μόλυνση!

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΠΑΚΟΕ, από τις δειγματοληψίες σε 354 σημεία, διαπίστωσε ότι οι 268 παραλίες (67,92%) είναι καθαρές και κατάλληλες για κολύμβηση, ενώ οι υπόλοιπες 86 ακτές (32,08%) είναι ακατάλληλες. Διαβάστε την συνέχεια στο travelstyle.gr

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Οι πιο… ινσταγκραμικοί προορισμοί στην Ευρώπη! Πας και «τρελαίνεσαι» στα posts!

Οι πιο οικονομικές διακοπές: Χάλασε μόνο 15 ευρώ σε αυτούς τους 3 προορισμούς κοντά στην Αθήνα!

Διαβάστε περισσότερα ταξιδιωτικά θέματα στο Youweekly.gr

Share