Δεν είναι καν το επάγγελμα του και πληρώνεται αδρά - Αυτός είναι ο πιο καλοπληρωμένος παρουσιαστής του BBC

Το αστρονομικό ποσό

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
Δεν είναι καν το επάγγελμα του και πληρώνεται αδρά - Αυτός είναι ο πιο καλοπληρωμένος παρουσιαστής του BBC

Μπορεί να μάθαμε πόσο ήταν το ποσό που έπαιρνε η Φαίη Σκορδά όσο ήταν παρουσιάστρια του Αντ1, στο Instagram, ωστόσο αποκαλύφθηκε ο πιο ακριβοπληρωμένος παρουσιαστής σε διεθνές επίπεδο. Στη δημοσιότητα λοιπόν έδωσε το BBC τη λίστα με τους μισθούς των πιο ακριβοπληρωμένων παρουσιαστών της σε τηλεόραση και ραδιόφωνο, μιας και το κάνει σε ετήσια βάση.

Ποιος είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος παρουσιαστής;

Ο πιο ακριβοπληρωμένος παρουσιαστής λοιπόν στο BBC, σύμφωνα με αυτή την περίφημη λίστα παραμένει ο πρώην ποδοσφαιριστής Gary Lineker που παρουσιάζει την εκπομπή Match of the Day με ετήσια κέρδη 1,35 εκατομμύρια λίρες, δηλαδή περίπου 1,6 εκατομμύρια ευρώ, παρά το γεγονός πως δεν είναι καν αυτό το επάγγελμά του, δηλαδή είναι ποδοσφαιριστής και όχι παρουσιαστής, αλλά έγινε στην συνέχεια.

Λίγα λόγια για τον Gary Lineker

Ο Γκάρι Ουίνστον Λίνεκερ (Gary Winston Lineker, γεννήθηκε 30 Νοεμβρίου 1960) είναι Άγγλος πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής. Αγωνιζόταν ως κεντρικός επιθετικός και ήταν ένας από τους καλύτερους Άγγλους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών και παραμένει έως και σήμερα ο πρώτος σκόρερ της Αγγλίας σε Παγκόσμια Κύπελλα Ποδοσφαίρου, με 10 γκολ, και ο τετάρτος σκόρερ στην ιστορία της Εθνικής Αγγλίας, με 48 τέρματα. Σήμερα ασχολείται ως σχολιαστής ποδοσφαιρικών αγώνων για το BBC.

Ο Γκάρι Λίνεκερ ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα από την ομάδα της πόλης του, τη Λέστερ Σίτι το 1978. Έμεινε στο σύλλογο επτά χρόνια ως επαγγελματίας και βοήθησε την ομάδα του να κερδίσει δύο φορές την άνοδο στην κορυφαία κατηγορία του Αγγλικού ποδοσφαίρου, την Πρέμιερ Λιγκ, το 1980 και ξανά το 1983. Τη σεζόν 1984-85 ήταν ο πρώτος σκόρερ στο αγγλικό πρωτάθλημα μαζί με τον Κέρι Ντίξον με 24 γκολ. Η εκτελεστική του δεινότητα αλλά και η κλήση του στην Εθνική άρχισε να προξενεί το ενδιαφέρον μεγαλύτερων ομάδων.

Ο Λίνεκερ μεταγράφεται το 1985 στην τότε πρωταθλήτρια Έβερτον. Πετυχαίνει 30 γκολ σε 41 εμφανίσεις την σεζόν 1985-86 για την ομάδα του, η οποία χάνει, ωστόσο, στο τέλος τόσο το πρωτάθλημα για δύο βαθμούς από τη Λίβερπουλ, όσο και το Κύπελλο, χάνοντας 3-1 στον τελικό από την ίδια ομάδα.

Οι εξαιρετικές εμφανίσεις του Λίνεκερ στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1986, όπου και αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης με 6 γκολ[8] είχε ως επακόλουθο τη μεταγραφή του στην Μπαρτσελόνα, η οποία δαπάνησε 2.200.000 στερλίνες για να τον εντάξει στο δυναμικό της.

Ο Λίνεκερ έμεινε στην Μπαρτσελόνα τρία χρόνια. Κατά τον πρώτο χρόνο του στη Βαρκελώνη πέτυχε 21 γκολ σε 41 αγώνες. Σε μια από της καλύτερες βραδιές στην καρίερα του στην Ισπανία, πέτυχε ένα χατ τρικ με αντίπαλο τη Ρεάλ Μαδρίτης. Τις επόμενες σεζόν κατέκτησε ένα Κύπελλο Ισπανίας, το 1988, και ένα Κύπελλο Κυπελλούχων, το 1989, με την ομάδα του.

Το 1989 αποχώρησε από την Ισπανία, όταν ο Γιόχαν Κρόιφ άρχισε να τον χρησιμοποιεί ως δεξιό μέσο και τον Ιούλιο επέστρεψε στην Αγγλία για λογαριασμό της Τότεναμ . Έμεινε στην ομάδα τρεις χρονιές και την βοήθησε να κατακτήσει το Κύπελλο Αγγλίας το 1991, κερδίζοντας στον τελικό με 2-1 τη Νότιγχαμ Φόρεστ. Έκλεισε την πλούσια καριέρα του στην Ιαπωνία, όπου αγωνίστηκε για δύο χρονιές, από το 1992 έως το 1994 με τη φανέλα της Ναγκόγια Γκράμπους, για λογαριασμό της οποίας πέτυχε 9 γκολ σε 23 συμμετοχές.