Μεγάλη προσοχή! Το λάθος που κάνουμε στο νερό από τα μακαρόνια και κοστίζει ακριβά!

Μόλις διαβάσετε τι πραγματικά συμβαίνει δεν πρόκειται να το ξανακάνετε ποτέ!

Μεγάλη προσοχή! Το λάθος που κάνουμε στο νερό από τα μακαρόνια και κοστίζει ακριβά!

Δείξτε μεγάλη προσοχή! Αυτό είναι το λάθος που κάνουμε στο νερό από τα μακαρόνια και πιστέψτε μας κοστίζει ακριβά!

Δείτε τι πραγματικά συμβαίνει...

Βράζεις τα μακαρόνια και μετά τα σουρώνεις σωστά; Ναι, έτσι κάνεις. Έλα που είναι λάθος όμως αυτό που κάνουμε.

Εντάξει δεν πρόκειται για κάποιο σοβαρό... ατόπημα, ωστόσο, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείς να κάνεις με το βρασμένο νερό, το οποίο έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε άμυλο, ελέω των ζυμαρικών.

Συγκεκριμένα, το νερό που μένει στην κατσαρόλα σου μπορεί να σε βοηθήσει ούτως ώστε να ολοκληρώσεις κάποια μικρά και καθημερινά πράγματα που κάνεις στο σπίτι σου.

Το «δέσιμο» σάλτσας και στο ριζότο: Αμφότερες οι μαγειρικές παρασκευές μπορούν να έχουν διαφορετικό αποτέλεσμα με μία πιο κρεμώδη υφή αν προσθέσεις λίγο από το νερό που έχει μείνει από τα μακαρόνια.

Μαλακώνουν τα όσπρια: Αν κρατήσεις το νερό και βάλεις μέσα του όσπρια θα παρατηρήσεις πως θα γίνει πιο γρήγορη η προετοιμασία για το επόμενο βήμα που είναι ο βρασμός.

Υγιεινή μαγειρική λαχανικών: Όσο το νερό από τα ζυμαρικά είναι ακόμα καυτό, βάλε ένα καλάθι ατμού και ρίξε μέσα τα λαχανικά.

Πότισε τα λουλούδια: Η υψηλή περιεκτικότητα σε άμυλο βοηθά σε σημαντικό βαθμό τα φυτά. Έτσι, περίμενε να κρυώσει τελείως το νερό και πότισε τα λουλούδια.

Μούλιασε βρώμικα σκεύη: Εδώ θα πρέπει το νερό να είναι καυτό. Αν το ρίξεις σε ταψιά και κατσαρόλες με υπολείμματα, ο καθαρισμός θα γίνει... παιχνίδι.

Μήπως τόσο καιρό σουρώνουμε τα μακαρόνια μας λάθος; Τι λένε οι επαγγελματίες σεφ!

Αυτό έκανε η γιαγιά μας, η μαμά μας και τώρα το κάνουμε και εμείς. Οι περισσότεροι από εμάς, χρησιμοποιούμε το σουρωτήρι για να στραγγίζουμε τα ζυμαρικά μας, αλλά οι επαγγελματίες σεφ ισχυρίζονται ότι υπάρχει ένας καλύτερος τρόπος.

Δεν θα πιστεύετε πόσο τέλεια θα γίνονται τα ζυμαρικά σας, από τη στιγμή που θα το δοκιμάσετε.

Τα βρασμένα ζυμαρικά, αφήνουν ένα παχύ, κολλώδες υγρό. Έτσι, αφού τα στραγγίζουμε με το σουρωτήρι και έπειτα τα ξεπλένουμε με κρύο νερό για να τα σερβίρουμε, το υγρό αυτό φεύγει.

Οι σεφ λένε, ότι πρέπει να βγάζουμε τα ζυμαρικά με ένα σουρωτήρι ή μια τρυπητή κουτάλα, και να τα μεταφέρουμε αμέσως, χωρίς να τα ξεπλύνουμε, σε μια κατσαρόλα με σάλτσα, που έχουμε έτοιμη πάνω σε ζεστό μάτι. Έτσι, θα κρατήσουν κάποια ποσότητα κολλώδους υγρού. Ποτέ δεν βάζουμε τα ζυμαρικά μας σε κρύο πιάτο και έπειτα περιχύνουμε τη σάλτσα από πάνω.

Ανακατεύουμε τα μακαρόνια με τη σάλτσα για περίπου ένα λεπτό. Τα ζυμαρικά απορροφούν πιο εύκολα τις γεύσεις τις σάλτσας, διότι με αυτόν τον τρόπο δεν έχει ξεπλυθεί το άμυλο που περιέχουν.

Έπειτα προσθέτουμε ένα φλιτζάνι με το νερό στο οποίο είχαν βράσει τα μακαρόνια, μέσα στη κατσαρόλα μας. Αυτό, θα ενισχύσει με άμυλο τα ζυμαρικά μας και θα τους δώσει πλούσια και έντονη γεύση. Με αυτόν τον τρόπο τα μακαρόνια θα δείχνουν σαν αυτά του εστιατορίου.

Τέλος, σβήνουμε το μάτι και προσθέτουμε μια με τέσσερις κουταλιές της σούπας βούτυρο στην κατσαρόλα με τα ζυμαρικά, ανακατεύοντας καλά. Αυτό θα κάνει το πιάτο μας κρεμώδες. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και στη συνέχεια, τριμμένο τυρί, αν θέλουμε. Στο τέλος, προσθέτουμε βότανα για λόγους γεύσης και διακόσμησης.