Να πώς θα καθαρίσεις και εσύ εύκολα τα αυγά!

Δεν πάει ο νου σου!

Να πώς θα καθαρίσεις και εσύ εύκολα τα αυγά!

Δεν πάει ο νου σου! Να πώς θα καθαρίσεις και εσύ εύκολα τα αυγά!

Το καθάρισμά τους είναι συχνά δύσκολο και χρονοβόρο. Κι όμως υπάρχει ένας πανεύκολος τρόπος να γλιτώσεις την ταλαιπωρία!

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ρίξεις 1/2 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα στο νερό που βράζουν τα αβγά και ύστερα να τα μαγειρέψεις ως συνήθως. Με το κόλπο αυτό το pH των αβγών θα αυξηθεί, με αποτέλεσμα τα τσόφλια να φεύγουν με μία κίνηση! Είναι πραγματικά εντυπωσιακό!

Όχι μόνο θα τελειώσεις το μαγείρεμα σε χρόνο ρεκόρ, αλλά θα απαλλαχθείς και από το άγχος μήπως κάποιος καλεσμένος σου φάει κάποιο τσόφλι, που ξέμεινε σε αβγό που δεν καθάρισες με ιδιαίτερη επιτυχία!

Το ήξερες αυτό; Γιατί υπάρχουν άσπρα και καφέ αυγά;

Εσύ το ήξερες αυτό; Αναρωτήθηκες ποτέ γιατί υπάρχουν άσπρα και καφέ αυγά; Πιθανόν να έχεις προσέξει τη διαφορά της τιμής τους.

Αναρωτήθηκες όμως ποια είναι η πραγματική διαφορά μεταξύ τους; Οι περισσότεροι από εμάς, είτε αγοράζουμε όποια αυγά είναι σε προσφορά, είτε επιλέγουμε το χρώμα των αυγών που αγοράζαμε πάντα. Αυτό σημαίνει ότι όντως υπάρχει διαφορά ή συμβαίνει κάτι άλλο; Πριν απαντήσουμε, ας δούμε γιατί υπάρχουν αυγά διαφορετικού χρώματος.

Που οφείλεται το χρώμα των αυγών

Η αλήθεια είναι ότι μεταξύ των διάφορων χρωμάτων υπάρχει διαφορά, αλλά μόνο οπτική! Μάλιστα η διαφορά αυτή οφείλεται στην κότα που γέννησε το αυγό!

Όσο κι αν σας φανεί απίστευτο, αυτό που καθορίζει σε μεγάλο ποσοστό το χρώμα του κελύφους του αυγού είναι το χρώμα του φτερώματος της κότας!

Έτσι, οι κότες με λευκά φτερά και λευκούς λοβούς αυτιών γεννάνε κατά κανόνα άσπρα αυγά.

Αντίστοιχα, αυτές με το χαρακτηριστικό κοκκινωπό φτέρωμα παράγουν καφέ αυγά, χωρίς βέβαια να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν διαφοροποιήσεις ανάλογα με την ράτσα κάθε κότας.

Σε κάθε περίπτωση, η διαφορά είναι μόνο οπτική, καθώς από θρεπτικής άποψης δεν υπάρχει καμία διαφορά!

Γιατί τα καφέ αυγά είναι πιο ακριβά

Γενικά κυριαρχεί η αντίληψη ότι τα καφέ αυγά είναι "καλύτερα" μιας και είναι πιο ακριβά. Είναι όμως έτσι; Έτσι κι αλλιώς, όπως αναφέραμε και πιο πάνω, το χρώμα του κελύφους δεν επηρεάζει αυτά καθεαυτά τα θρεπτικά συστατικά του αυγού.

Ο λόγος που τα καφέ αυγά είναι ακριβότερα, λοιπόν, δεν οφείλεται στο χρώμα, αλλά στο μέγεθος! Κι αυτό γιατί οι καφέ κότες είναι πιο μεγαλόσωμες, γεγονός που σημαίνει ότι τρώνε περισσότερο, άρα έχουν μεγαλύτερο κόστος για τον εκτροφέα, αλλά παράγουν και μεγαλύτερα αυγά.

Υπάρχει διαφορά στο κέλυφος των αυγών;

Κι εδώ υπάρχει η λανθασμένη αντίληψη ότι το κέλυφος των καφέ αυγών είναι σκληρότερο από αυτό των λευκών. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει, καθώς η σκληρότητα του κελύφους ενός αυγού, οφείλεται κατά κανόνα σε άλλους παράγοντες όπως στην ηλικία της κότας, στη διατροφή της και όχι στο χρώμα της.

Οι νεαρότερες κότες παράγουν αυγά με σκληρότερο κέλυφος, ανεξαρτήτως χρώματος.
Επομένως τώρα γνωρίζετε ποια είναι η πραγματική διαφορά μεταξύ των καφέ και των άσπρων αυγών.

ΣΟΚ! Έχεις iPhone; Διάβασε εδώ τι πρέπει να προσέξεις!


Το γνωστό κινητό τηλέφωνο, έχει αγαπηθεί από πολλούς χρόνια τώρα! Προκαλεί σόκ το τι πρέπει να προσέξεις όμως εάν έχεις iphone;

Για αυτό κάθε τυχόν πρόβλημα στο iPhone μπορεί να επιφέρει... πανικό στον κάτοχό του. Ένα από τα συχνότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοχοι των iPhones είναι αυτό της υπερθέρμανσής τους. Οταν το iPhone αρχίσει να ζεματάει, τότε κάτι πάει στραβά.

Αν έχετε διαπιστώσει πως το iPhone σας πολλές φορές είναι ζεστό όταν το πιάνετε, κι όχι απαραιτήτως γιατί παίζατε με τις ώρες το αγαπημένο σας παιχνίδι, μπορεί να αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα μπαταρίας. Ή θα μπορούσε να είναι κάποιο άλλο ζήτημα του λειτουργικού. Βέβαια, να έχετε υπόψη σας πως και τα iPhone μπορεί να ζεσταίνονται λίγο, γιατί σε αντίθεση με τους υπολογιστές, δεν διαθέτουν ανεμιστήρες για να τα ψύχουν, με αποτέλεσμα να διασκορπίζουν την θερμότητα μέσα από τα μεταλλικά τους πλαίσια.

Αν το iPhone σας όμως ζεσταθεί λόγω μιας ζημιάς ή ενός δυσλειτουργικού λογισμικού, θα χρειαστεί να το δώσετε για επισκευή ή αντικατάσταση. Γιατί η υπερθέρμανσή του είναι όντως θέμα. Είναι σημάδι μιας ήδη ελαττωματικής συσκευής ή κινδυνεύει από ζημιές που προκαλούνται από μεγάλη θερμοκρασία.

Αν λοιπόν το τηλέφωνό σας έχει αρχίσει πρόσφατα να υπερθερμαίνεται, μπορεί να πρέπει να απεγκαταστήσετε εφαρμογές που βάλατε πρόσφατα, λίγο δηλαδή προτού παρατηρήσετε τα θέματα θερμότητας. Κι αυτές μπορεί να καταστρέψουν το iOS σύστημα του τηλεφώνου σας.

Αν αυτό δεν φέρει αποτελέσματα, μπορείτε να δοκιμάσετε να δημιουργήσετε ένα αντίγραφο ασφαλείας του τηλεφώνου σας στο iCloud και στην συνέχεια να κάνετε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων.

Κανένα αποτέλεσμα ακόμη; Τότε δεν γλιτώνετε την επίσκεψη σε ένα κατάστημα της Apple.