Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2023 | Επικοινωνία

Προσοχή: 6 αντικείμενα στο μπάνιο που συγκεντρώνουν τα περισσότερα βακτήρια

Πρέπει να τα αλλάζετε πιο συχνά από ότι πιστεύετε

Προσοχή: 6 αντικείμενα στο μπάνιο που συγκεντρώνουν τα περισσότερα βακτήρια
Unsplash.com
DECO & ΣΠΙΤΙΑ 02.02.2023 13:02
Από Youweekly Team

Κάποια από τα αντικείμενα που έχετε στο μπάνιο σας, σίγουρα δεν έχετε σκεφτεί πως χρειάζεται να τα αλλάζετε πιο συχνά απ’ ό,τι ήδη κάνετε. Δεν γνωρίζετε όμως πως κάποια από αυτά συσσωρεύουν τόσα πολλά βακτήρια, ίσως και μικρόβια, τα οποία αφήνοντάς τα στην υγρασία του μπάνιου, τα βοηθάτε να αναπτυχθούν!

Μπάνιο: Η υγιεινή πάνω από όλα

Το σφουγγαράκι

Κάθε τρεις εβδομάδες πρέπει να αλλάζετε το σφουγγαράκι σας. Οταν κάνετε μπάνιο, στο σφουγγάρι συσσωρεύονται όλα τα νεκρά κύτταρα του δέρματός σας. Με την υγρασία και τις θερμοκρασίες που επικρατούν στο μπάνιο, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ανάπτυξης βακτηρίων.

Η πετσέτα σώματος

Τις πετσέτες του σώματος, αν τις αφήνετε μέσα στο μπάνιο να στεγνώσουν μόνες τους και δεν τις βγάζετε έξω να στεγνώσουν και να αεριστούν, θα πρέπει να αλλάζονται μία με δύο φορές την εβδομάδα.

Τα πινέλα του μακιγιάζ

Αμέσως μετά από κάθε χρήση θα τα ξεπλένετε με ζεστό νερό για να βγάλουν το περισσότερο χρώμα. Στη συνέχεια τα τρίβετε απαλά ανάμεσα στα χέρια σας, αφού τους έχετε ρίξει λίγες σταγόνες καθαριστικό προσώπου. Στύψτε τα και αφήστε τα να στεγνώσουν. Τώρα μπορείτε να τα αλλάζετε κάθε έξι μήνες!

Οι οδοντόβουρτσες

Οι οδοντόβουρτσές σας πρέπει να αλλάζουν ανά τρεις μήνες, σίγουρα γιατί θα έχουν φθαρεί, αλλά ο πιο σημαντικός λόγος είναι η συσσώρευση μικροβίων. Πρέπει να την ξεπλένετε πάρα πολύ καλά και ας μην έχετε σκοπό να την αλλάζετε τόσο σύντομα.

Οι πετσέτες χεριών

Προσοχή: 6 αντικείμενα στο μπάνιο που συγκεντρώνουν τα περισσότερα βακτήρια
Unsplash.com

Σε αντίθεση με τις πετσέτες σώματος, οι πετσέτες χεριών χρησιμοποιούνται και περισσότερες φορές τη μέρα και όχι μόνο από εσάς τους ίδιους. Αυτό σημαίνει πως βακτήρια από δύο έως και περισσότερα άτομα μαζεύονται πάνω στην πετσέτα και συνεπώς πρέπει να την αλλάζετε ανά δύο μέρες.

Το χαλάκι του μπάνιου

Θα μπείτε σπίτι, θα πλύνετε χέρια και πριν βγείτε πάλι θα χτενιστείτε μπροστά στον καθρέφτη και κάτι θα πέσει και στο χαλάκι. Καλό θα είναι να το πλένετε ανά μία εβδομάδα και στη θέση του να βάζετε ένα εφεδρικό!

Το σαπούνι

Τα σαπουνάκια σας, χειρός, αφρόλουτρα, μαλλιών, προσώπου συμφωνούμε πως έχουν ημερομηνία λήξης, αλλά η δράση τους και τα συστατικά τους δεν είναι ίδια μετά από πέντε μήνες χρήσης. Αρα αν υπάρχει κάποιο σαπούνι το οποίο το έχετε κρατήσει για περισσότερο από αυτό το διάστημα, πετάξτε το και αγοράστε ένα καινούριο.

Την κουρτίνα

Η κουρτίνα της μπανιέρας ή της ντουζιέρας σας κρατάει το μεγαλύτερο ποσοστό υγρασίας από το μπάνιο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα σημάδια μούχλας να κάνουν συχνά την εμφάνισή τους. Καλό θα ήταν να την πλένετε στο πλυντήριο κάθε τρεις μήνες.

Πηγή: Περιοδικό TiViSirial

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Συμβουλές της γιαγιάς: 5 βήματα για να καθαρίσεις εύκολα και γρήγορα τον νεροχύτη σου

Μεγάλη προσοχή: Αυτά είναι τα 8 πιο γρουσούζικα πράγματα στο σπίτι σου

Share