Η συνταγή της ημέρας: Γιαουρτοζελέ κεράσι στο ποτήρι!

Θα το αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι!

Η συνταγή της ημέρας: Γιαουρτοζελέ κεράσι στο ποτήρι!

Ένα απολαυστικό επιδόρπιο, που κλείνει ιδανικά τα οικογενειακά και γιορτινά τραπέζια σας. Στα συν ότι είναι πολύ ελαφρύ, ό,τι πρέπει δηλαδή για τους καλοκαιρινούς μήνες.

Μερίδες:6 Διαβάστε παρακάτω...

Δείτε ακόμη: Είναι πανεύκολη: Πίτσα με πέστο βασιλικού, μοτσαρέλα και λιαστές ντομάτες!

Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:15'
Χρόνος αναμονής:6-8 ώρες


ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ:
Ιωάννα Σταμούλου
όλες οι συνταγές του chef »

Υλικά
2 γιαούρτια στραγγιστά, 2% λιπαρά
1 φάκελο ζελέ κεράσι
1 φλιτζάνι νερό
20 κεράσια φρέσκα, χωρίς το κουκούτσι ή 20 βύσσινα από κομπόστα στραγγισμένα καλά
Για το σερβίρισμα
6 κερασάκια μαρασκίνο
6 μπισκότα σαβαγιάρ

Διαδικασία
Βάζετε το νερό να πάρει βράση και διαλύετε μέσα το ζελέ. Αφήνετε το μίγμα να γίνει χλιαρό ανακατεύοντας κάθε τόσο.

Σε ένα μπολ ρίχνετε το γιαούρτι, προσθέτετε το μίγμα του ζελέ και ανακατεύετε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Τέλος, προσθέτετε τα κεράσια και ανακατεύετε καλά.

Δείτε ακόμη: Γεμιστές πατάτες στον φούρνο με τυρί και μπρόκολο!

Μοιράζετε το μίγμα σε ποτήρια του μαρτίνι και, αφού κρυώσει, βάζετε τα ποτήρια στο ψυγείο για 6-8 ώρες τουλάχιστον.

Όταν θέλετε να σερβίρετε, διακοσμείτε το κάθε ποτήρι με ένα μπισκότο σαβαγιάρ και ένα κερασάκι μαρασκίνο.

Tips
Μπορείτε να αντικαταστήσετε το ζελέ κεράσι και τα κεράσια με ζελέ φράουλα και φρέσκες φράουλες αντίστοιχα.

Πηγή: Olivemagazine.gr/ Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Αντωνία Κατή