Cheesecake με δύο σοκολάτες και Maltesers στο ποτήρι!

Κόλαση!

Cheesecake με δύο σοκολάτες και Maltesers στο ποτήρι!

Cheesecake με δύο σοκολάτες, γιαούρτι και Maltesers στο ποτήρι. Ένα εξαιρετικό, δροσερό και ανάλαφρο γλύκισμα, πολύ απλά και εύκολο στη παρασκευή του αλλά και στη συναρμολόγησή του, με αφράτες σοκολατένιες κρέμες στο ποτήρι.

Μια γρήγορη συνταγή για ένα αγαπημένο επιδόρπιο και όχι μόνο, που θα εντυπωσιάσει με την εμφάνιση και τη γεύση του τους καλεσμένους σας και την οικογένειά σας. Διαβάστε παρακάτω...

Υλικά συνταγής
200 γρ. μαλακό τυρί κρέμα, χωρισμένο στα 2
1 φλ. τσαγιού γιαούρτι πλήρες, χωρισμένο στα 2
100 γρ. λευκή σοκολάτα, ψιλοκομμένη, λιωμένη
100 γρ. σοκολάτα γάλακτος, ψιλοκομμένη, λιωμένη
30 γρ. μπισκότα τύπου Πτι Μπερ ή Digestive, χοντρο-θρυμματισμένα
1½ κ.σ. σοκολάτα σε σκόνη (Ρόφημα σοκολάτας σε σκόνη)
70 γρ. σοκολατάκια Meltesers, κρατάτε μερικά ολόκληρα για γαρίρισμα και χοντροκόβετε τα υπόλοιπα

Δείτε ακόμη: Η συνταγή της ημέρας: Πεντανόστιμη και εύκολη τυρόπιτα!

Εκτέλεση συνταγής
Λιώνετε τις 2 σοκολάτες σε μπεν μαρί, σε δύο διαφορετικά μπολ, φροντίζοντας το νερό που σιγοβράζει να μην ακουμπά στο μπολ με τις σοκολάτες, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να έχετε ένα λιωμένο λείο μείγμα. Τα αποσύρετε από τη φωτιά και τα αφήνετε στην άκρη να χλιαρίνουν ελαφρώς.

Χωρίζετε στη μέση το τυρί κρέμα και το γιαούρτι. Σε ένα μέτριο μπολ βάζετε το μισό τυρί, το μισό γιαούρτι και τη λευκή λιωμένη σοκολάτα. Σε δεύτερο μπολ ρίχνετε το υπόλοιπο μισό τυρί, το υπόλοιπο μισό γιαούρτι τη λιωμένη σοκολάτα γάλακτος και τη σκόνη σοκολάτας και τα χτυπάτε ξεχωριστά με το μίξερ χειρός μέχρι να έχετε δύο λείες και αφράτες σοκολατένιες κρέμες μια λευκή και μια σοκολάτας γάλακτος.

Θρυμματίζετε τα μπισκότα στο μούλτι, φροντίζοντας να μην γίνουν σκόνη αλλά να έχουν και μεγαλύτερα κομματάκια. Παίρνετε 6 (περισσότερα ή λιγότερα ανάλογα με το μέγεθός τους) ποτήρια ή μπολ και ρίχνετε στη βάση της από 1 κ.σ. θρυμματισμένα μπισκότα. Από πάνω ρίχνετε 1 κ.σ. μείγμα λευκής σοκολάτας και μετά 1 κ.σ. μείγμα σοκολάτας γάλακτος.

Δείτε ακόμη: Καλοκαιρινή συνταγή: Παγωτό σε σάντουιτς με pretzel

Πάνω από τις σοκολατένιες κρέμες πασπαλίζετε λίγα από τα θρυμματισμένα μπισκότα, πάνω από τα μπισκότα μερικά χοντροκομμένα maltesers και στη συνέχεια, επαναλαμβάνετε τις στρώσεις με όλα τα υλικά μέχρι να εξαντληθούν. Τελειώνετε τοποθετώντας στη κορυφή μερικά θρυμματισμένα μπισκότα και maltesers και από 1-2 ολόκληρα maltesers για γαρνίρισμα. Καλύπτετε τα ποτήρια με πλαστική μεμβράνη και τα βάζετε στο ψυγείο μέχρι να τα σερβίρετε.