Υπέροχο και λαχταριστό γλυκό ψυγείου με Kinder Bueno!

Συνταγή λίγων λεπτών! Απίστευτη "κόλαση"

Υπέροχο και λαχταριστό γλυκό ψυγείου με Kinder Bueno!

Οι λάτρεις της σοκολάτας και των φουντουκιών θα λατρέψουν αυτό το υπέροχο και λαχταριστό γλυκό ψυγείου Kinder Bueno.

Στην Αμερική χρησιμοποιείται ο όρος τράιφλ για να περιγράψει ένα εύκολο γλυκό, αλλά εμείς το λέμε απλά… γλυκό ψυγείου!.

Όπως και να το πείτε όμως, πρόκειται για ένα φανταστικό και πολύ γευστικό γλυκό με μπισκότα, πραλίνα φουντουκιού, σοκολάτα και Kinder Bueno.

Για το γλυκό ψυγείου Kinder Bueno θα χρειαστείτε

1 κουτί ‏ζαχαρούχο γάλα
1/2 φλιτζ. ‏γάλα
3 ‏κρόκους
3 φλιτζ. ‏κρέμα γάλακτος (ξεχωριστά και τα 3)
100 γρ. ‏λιωμένη σοκολάτα
1/2 φλιτζ. ‏πραλίνα φουντουκιού
140 γρ. ‏μπισκότα τύπου πτι μπερ
1/2 φλιτζ. ‏γάλα πλήρες (για να βουτήξετε τα μπισκότα)
‏Kinder Bueno σε κομμάτια για το τελείωμα από πάνω

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι προσθέστε το γάλα και το ζαχαρούχο γάλα. Ύστερα προσθέστε του κρόκους αφού τους περάσετε πρώτα από ένα σουρωτήρι. Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας ελαφρώς, μέχρι το μείγμα να γίνει πηχτό και κρεμώδες. Τότε το αφήνετε στην άκρη για να κρυώσει.

Προσθέστε στο μείγμα σας 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε το απαλά με έναν αυγοδάρτη.

Αναμείξτε καλά τη λιωμένη σοκολάτα με την πραλίνα φουντουκιού και ύστερα προσθέστε ανακατεύοντας ελαφρά το τρίτο φλιτζάνι με την κρέμα γάλακτος. Αφήστε το μείγμα σας στην άκρη.

Βουτήξτε τα μπισκότα πτι μπερ στο γάλα που είχατε για το λόγο αυτό και ύστερα ξεκινήστε το στήσιμο του γλυκού σας.

Τραγανά roll ups με τυρί για να “τσιμπήσεις”!

Ξεκινήστε με μια βάση μπισκότων. Ύστερα μια στρώση από το μείγμα σοκολάτας και πραλίνας, μία ακόμη στρώση μπισκότα και τελειώνετε με μια στρώση από το μείγμα με το ζαχαρούχο.

Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία για μία ακόμη φορά ακριβώς με τη σειρά που το κάνατε και πριν.

Γαρνίρετε σε όλη την κορυφή του γλυκού με κομμάτια Kinder Bueno και βάζετε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες πριν το σερβίρετε.

Πηγή: foodmaniacs.gr

Ελαφριά τούρτα με γάλα και μπισκότα! Δεν θέλει ψήσιμο!

Ελαφριά τούρτα με γάλα και μπισκότα! Δεν θέλει ψήσιμο!

Όταν βλέπουμε ένα λαχταριστό έδεσμα, που κάνει να τρέχουν τα σάλια μας, φανταζόμαστε ότι η προετοιμασία του απαιτεί μεγάλη προσπάθεια. Αλλά δεν ισχύει πάντα αυτό.

Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η παρακάτω συνταγή: μία ασυνήθιστη τούρτα εκλέρ από μπισκότα, που δεν χρειάζεται καν ψήσιμο. Μια πανεύκολη συνταγή, ακόμα και για τους πιο αρχάριους. Σας παρουσιάζουμε τη συνταγή για να τη δοκιμάσετε για τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Υλικά

Για τη ζύμη:

1 πακέτο μπισκότα ή κρακεράκια

2 συσκευασίες έτοιμο μείγμα κρέμα βανίλια500 ml γάλα2,5 κ. σ. κορν φλάουερ

3 κ. σ. ζάχαρη1 κρόκο αυγού1 βανίλιαΓια το γλασάρισμα:

2 κ. γ. κακάο

1 κ. σ. γάλα50 γρ. βούτυρο

Εκτέλεση

1. Το έτοιμο μείγμα κρέμας βανίλιας μπορείτε να το αγοράσετε, αλλά αν θέλετε να φτιάξετε τη κρέμα μόνοι σας, ακολουθήστε τις εξής οδηγίες:

Χωρίζουμε το γάλα σε δύο ίσα μέρη. Βάζουμε στη φωτιά το ένα μέρος γάλα, μέχρι να πάρει βράση. Στο υπόλοιπο γάλα ρίχνουμε και ανακατεύουμε το κορν φλάουερ.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια και τον κρόκο αυγού. Χτυπάμε το μείγμα, και στη συνέχεια το προσθέτουμε στο γάλα που έχει βράσει.

2. Ανακατεύουμε τακτικά και αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να πήξει για 5 λεπτά.

3. Βγάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει στη συνέχεια στο ψυγείο. Καλύψτε τη κρέμα με μια διάφανη μεμβράνη.4. Παίρνουμε μια φόρμα για κέικ, και την καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο. Καλύπτουμε μια στρώση με μπισκότα, και μια στρώση κρέμας. Συνεχίζουμε τις στρώσεις με τα μπισκότα και την κρέμα. Η τελευταία στρώση πρέπει να είναι με μπισκότα.

Μια συνταγή που θα σας τρελάνει: Εύκολη σοκολατόπιτα από κρουασάν!

5. Για την προετοιμασία του γλάσου: ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κακάο, και στη συνέχεια προσθέτουμε γάλα, και βάζουμε το μείγμα στη φωτιά. Όταν θα αρχίσει να παίρνει βράση, προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί το βούτυρο. Κατεβάζουμε από τη φωτιά το γλάσο και το ρίχνουμε πάνω από τη στρώση μπισκότων.6. Στη συνέχεια, αφήνουμε την τούρτα στο ψυγείο για όλο το βράδυ.

Για περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να δείτε στο βίντεο που ακολουθεί. Μοιραστείτε αυτή την λαχταριστή συνταγή με τους φίλους σας!