Μεσάνυχτα 5/5: Η Άννα Ανδριανού η καλεσμένη της Ελεονώρας Μελέτη
Μαζί της ο Νεκτάριος Σφυράκης
Την Τετάρτη 5 Μαΐου στη 01:00 η Ελεονώρα Μελέτη υποδέχεται στην εκπομπή «Μεσάνυχτα» την Άννα Αδριανού, την καταξιωμένη ηθοποιό, συγγραφέα και σεναριογράφο, ενώ χθες στην παρέα της ήταν ο Κωνσταντίνος Καζάκος.
Η ίδια μιλά για την ιδιαίτερη σχέση που είχε με τη μητέρα της αλλά και την αδυναμία που έτρεφε στον πατέρα της. Εξηγεί πως το διαζύγιο των γονιών της επηρέασε τον τρόπο που αντιμετώπισε και η ίδια το γάμο, ενώ την οδήγησε στην απόφαση να μην αποκτήσει παιδιά.
Αναφέρεται στο θάνατο του αδελφού της από τροχαίο όταν ήταν 18 ετών, παραδέχεται πως όταν χώρισε από τον ηθοποιό Γιάννη Βούρο υπήρχε θυμός, «στάζει» όμως έρωτα όταν αναφέρεται στον άντρα της ζωής της και την καθημερινότητα τους.
Μαζί μας και ο Νεκτάριος Σφυράκης. Ο γνωστός τραγουδιστής μιλά για την περιπέτεια υγείας που είχε όταν διαγνώστηκε με καρκίνο στο νεφρό.
Εξηγεί πως το επάγγελμα του ασφαλιστή, που επέλεξε να ακολουθήσει στην οικονομική κρίση, του έσωσε κυριολεκτικά τη ζωή εξαιτίας της έγκαιρης διάγνωσης. Συγκινημένος εξομολογείται τις δυσκολίες που αντιμετώπισε με την γυναίκα του προκειμένου να αποκτήσουν το πρώτο τους παιδί και πως το τέταρτο παιδί τους ήρθε τελείως απρόσμενα, με φυσιολογικό τρόπο, λίγο μετά τον ερχομό των διδύμων.
«Αυτά τα άτομα είχαν μεγάλες διαταραχές»
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Λοιπόν, η Άννα Ανδριανού αναφέρθηκε στο θέμα των καταγγελιών που έγιναν στον χώρο του θεάτρου και τόνισε πως οι καταγγελλόμενοι ήταν ως επί το πλείστον άνθρωποι με διαταραχές.
Η αγαπημένη ηθοποιός αποκάλυψε επίσης πως δεν της έχει τύχει τέτοια περίπτωση μέσα στην καριέρα της ενώ τόνισε πως αντίστοιχα περιστατικά συμβαίνουν σε όλους τους χώρους και όχι μόνο στο θέατρο που έχει συγκεντρώσει τα φώτα της δημοσιότητας.
Οι δηλώσεις της Άννας Ανδριανού για τις καταγγελίες
Πώς βλέπεις όλο αυτό που συμβαίνει γύρω από τον καλλιτεχνικό χώρο, με τις καταγγελίες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις, για βία διαφόρων μορφών;
Το βλέπω με δύο τρόπους, ο ένας είναι ότι δεν το αντιμετωπίζει μόνο το θέατρο, απλώς, από τη στιγμή που άνοιξαν το στόμα τους κάποιοι άνθρωποι, ασχολήθηκαν τα Μέσα και οι δημοσιογράφοι μαζί τους. Ήταν καλό που άνοιξαν τα στόματα αυτά κι έγιναν οι καταγγελίες. Αυτά συμβαίνουν σε όλα τα εργασιακά περιβάλλοντα, κι ειδικά σ’ αυτά που κάποιοι άνθρωποι αποκτούν εξουσία απέναντι στους άλλους εργαζομένους, οι οποίοι εκμεταλλεύονται την εξουσία αυτή, γιατί έχουν δικά τους θέματα και προβλήματα.
Αυτές οι περιπτώσεις που αναφέρθηκαν, ήταν άτομα που είχαν μεγάλες διαταραχές, δεν μπορεί ο άλλος να είναι καλά και να τα κάνει αυτά. Όσο για τη σεξουαλική παρενόχληση, το βρίσκω γελοίο, γιατί ο καθένας στην εποχή μας, μπορεί να βρει το σεξ οπουδήποτε, με ό,τι γούστα κι αν έχει, δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσει τη δουλειά του γι’ αυτό.
Ο λόγος που το κάνει, είτε πρόκειται για σεξουαλικής μορφής παρενόχληση, είτε πρόκειται για κακοποίηση λεκτική ή συμπεριφοράς, είναι γιατί του αρέσει η ιδέα να κάνει κατάχρηση της εξουσίας του, να μειώσει, να πατήσει και να εκμηδενίσει τον εργαζόμενο που βρίσκεται στο έλεός του. Όταν είναι γυναίκα, πολλές φορές είναι ακόμα χειρότερα τα πράγματα, γιατί νομίζω ότι σεξουαλική παρενόχληση έχουμε υποστεί όλες οι γυναίκες κάποια στιγμή, οπουδήποτε, σε πάρα πολλές στιγμές της ζωής μας.
Οπότε, σου έχει συμβεί κι εσένα…
Όχι στη δουλειά μου, ποτέ δεν είχα μέσα από εκεί, είχα εξαιρετικές συνεργασίες και συμπεριφορές, αλλά θυμάμαι, όταν ήμουν πιο μικρή, που ήμουν και πιο φοβισμένη, γιατί ο φόβος τραβάει αυτούς τους ανθρώπους, μου έχει συμβεί πάρα πολλές φορές στον δρόμο, σε διάφορα περιβάλλοντα, όχι να επιχειρήσει κάποιος να με βιάσει, αλλά ακόμα κι ο τρόπος που σε κοιτάζει κάποιος ή σου εκφράζει την επιθυμία του, άμα είσαι νέο κορίτσι είναι τραυματικός και βίαιος.