8 Λέξεις: Αποκαλύπτεται το μεγάλο ψέμα της Κατερίνας - Έξαλλος ο Σπύρος με την Ιφιγένεια

Όσα θα δούμε σήμερα στον ΣΚΑΙ

Αρθρογράφος: Ιωάννα Πολυχρόνη
Ιωάννα Πολυχρόνη
Youweekly Editor
8 Λέξεις: Αποκαλύπτεται το μεγάλο ψέμα της Κατερίνας - Έξαλλος ο Σπύρος με την Ιφιγένεια

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο σημερινό 13/1 επεισόδιο της σειράς 8 Λέξεις. Αποκαλύπτεται το μεγάλο ψέμα της Κατερίνας και η Ελισάβετ χωρίζει τον Αιμίλιο.

Ο γραμματέας λέει όλη την αλήθεια στον Μιλτιάδη αποκαλύπτοντας έτσι το μεγάλο ψέμα της Κατερίνας. Η Ναυσικά λύνει και πάλι την παρεξήγηση και κάνει τον συμβιβασμό μεταξύ Άκη και Μάρκου. Στη συνέχεια, ο Άκης δίνει «γραμμή» στον Αιμίλιο και του λέει να σταματήσει την αρνητική αντιμετώπιση της Αναγέννησης. Η Ναυσικά αγχώνεται επειδή το πρόβλημα που έχει ο Οδυσσέας είναι κληρονομικό και κλείνει ραντεβού και για τον Μιχαήλ να πάει να δει τα μάτια του. Λίγο αργότερα, ο Μάρκος λέει στον Οδυσσέα ότι βρήκε έναν Έλληνα γιατρό στην Ελβετία που ειδικεύεται στην πάθησή του. Ο Σίμος πλησιάζει τη Σμαράγδα σε μια ακόμα προσπάθεια να τα ξαναβρεί μαζί της. Ο Οδυσσέας επιστρέφει στην Κέρκυρα και η Έρση χαίρεται πολύ που τον βλέπει. Η Ελισάβετ είναι έξαλλη και πάει έξω από το σπίτι του Αιμίλιου και τον απειλεί ότι θα μπει μέσα, ενώ εκείνος είναι με τη Μάγδα.

8 λεξεις

Η Ελισάβετ, σε μια έκρηξη οργής, κατηγορεί τον Αιμίλιο για όλα τα ψέματα που της είπε και τον χωρίζει. Ο Άκης με την Αποστολία φτάνουν στην Κύπρο κι ο Άκης κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να την περιποιηθεί. Ο Σίμος ψάχνει παντού τη Σμαράγδα, αλλά εκείνη περνάει την πρώτη της ερωτική βραδιά στο σπίτι του Αντώνη. Η Κατερίνα εξομολογείται όλη την αλήθεια στον Μιλτιάδη κι ο Έκτορας τούς αναλύει τα επόμενα βήματά τους για να ξεσκεπάσουν το κύκλωμα. Ο Φρίξος λέει ψέματα στην Έλλη για την αλλεργία και της προτείνει να μετακομίσουν στης Ιφιγένειας για ένα διήμερο. Ο Σπύρος γίνεται έξαλλος με αυτή την εξέλιξη και συνειδητοποιεί πως μάταια προσπαθεί να συνετίσει την Ιφιγένεια. Η Έρση παρατηρεί την αλλαγή συμπεριφοράς του Οδυσσέα αλλά τον πιέζει να μην εγκαταλείψει τη ζωγραφική. Εκείνος, όμως, της ανακοινώνει τις αποφάσεις του και της ξεκαθαρίζει πως δεν πρόκειται να ζωγραφίσει ποτέ ξανά.

Δείτε ωστόσο τι θα γίνει στο αυριανό επεισόδιο στις 8 λέξεις.

Αποκλειστικός διάλογος από την σκηνή χωρισμού του Αιμίλιου και της Ελισάβετ στις 8 Λέξεις

Αφού βρίσκει ένα τρόπο τη συναντάει και η Ελισάβετ, σε μια έκρηξη οργής, κατηγορεί τον Αιμίλιο για όλα τα ψέματα που της είπε και τον χωρίζει: «Να μη σε ξαναδώ μπροστά μου, βρες ένα τρόπο να εξαφανιστεί γιατί μόνο αηδία μου προκαλείς», του λέει, ενώ αυτός προσπαθεί να της εξηγήσει: «Κάνεις λάθος, δεν σου είπα ψέματα. Σε θέλω και δεν ήξερα τίποτα για την εγκυμοσύνη της Μάγδας. Με αιφνιδίασε», απολογείται, αλλά η Ελισάβετ δεν ακούει τίποτα.

Λίγο αργότερα η Ελισάβετ συναντάει τυχαία τη Μάγδα στο γραφείο του Αιμίλιου και η απόφασή της να της πει συγχαρητήρια για την εγκυμοσύνη της καταλήγει σε μια αντίδραση που κανένας δεν την περιμένει, αφού γίνεται από ειρωνική έως και επιθετική μαζί της.

Ο Αιμίλιος τα χάνει και δεν ξέρει με ποιό τρόπο να δικαιολογηθεί στη Μάγδα, ενώ ο Σίμος που καταλαβαίνει τι έχει γίνει, τον βγάζει από τη δύσκολη θέση και καλύπτει το ξέσπασμα της Ελισάβετ: «Μη δίνετε σημασία, έχουν προκύψει διάφορα στη δουλειά και ξέσπασε σε λάθος στιγμή και σε λάθος άνθρωπο», τους λέει. Μετά από αυτό το περιστατικό, ο Αιμίλιος δεν μπορεί να ξεφύγει από το αδιέξοδό του και καταλήγει να τα πίνει σε ένα μπαρ, ενώ ο Σίμος του συμπαραστέκεται.