Τετάρτη, 08 Δεκεμβρίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Η Γη της Ελιάς: Έφτασε η καθοριστική απόφαση για τη ζωή της Μυρτάλης

Οι σημερινές 19/10 εξελίξεις της σειρά του MEGA

Η Γη της Ελιάς: Έφτασε η καθοριστική απόφαση για τη ζωή της Μυρτάλης
TV24 19.10.2021 11:55
Από Ελένη Ζουγανέλη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις της σειράς Η γη της ελιάς. Η καθοριστική απόφαση για τη ζωή της Μυρτάλης έφτασε και απόψε 19/10 θα αλλάξουν πολλά μετά από αυτή την ανακοίνωση.

Οι εξελίξεις στην Γη της ελιάς

Επεισόδια 50 + 51

Το ταξίδι της Μυρτάλης και της Ιουλίας, στην Αθήνα, αποδεικνύεται άγονο, καθώς ο ντετέκτιβ δεν τους δίνει κάποια χρήσιμη πληροφορία. Η Μαρίνα αποκαλύπτει στον Μάνο τις υποψίες της Αντιγόνης σχετικά με τον… πατέρα της. Ο Μάνος αποκλείει το ενδεχόμενο αυτός να είναι ο Ισίδωρος - που θα ζήσει ένα δυνατό χτύπημα - , αφού δεν μπορεί με τίποτα να πιστέψει ότι ο πατέρας του θα μπορούσε να έχει εξωσυζυγική σχέση στο παρελθόν. Η Αθηνά κάνει παρατήρηση στον Δημήτρη για το γεγονός ότι έχει παραμελήσει τη δουλειά του και εκείνος την αντιμετωπίζει επιθετικά. Η μέρα του δικαστηρίου φτάνει και ανακοινώνεται η καθοριστική απόφαση για τη ζωή της Μυρτάλης.

Η Μαργαρίτα απειλεί τον Αλέξη πως, αν δεν εισαχθεί σε ψυχιατρική κλινική, θα τον καταγγείλει στην αστυνομία. Η Ιουλία έχει ενθουσιαστεί με την πιθανότητα επανεμφάνισης του Ιάκωβου, παρόλο που εκείνος δεν έχει δώσει σημάδια ζωής. Η Χάιδω ξεκαθαρίζει στη Μέλπω πως δεν έχει πια καμία θέση στη ζωή του Λυκούργου και οι δύο γυναίκες μαλώνουν. Η Ευτυχία εξακολουθεί να αποφεύγει τον Αποστόλη, ενώ την ίδια ώρα ο Ανέστης την έχει σε στενό μαρκάρισμα με σκοπό να κερδίσει μια ακόμα ευκαιρία.

Συναγερμός στη Γη της Ελιάς - Το πρόσωπο που άλλαξε τη διαθήκη

H Αθηνά μπορεί να βολεύτηκε με τη διαθήκη του Ιπποκράτη αφού της αφήνει τη μισή του περιούσια, αλλά ορίζεται ότι δεν έχει παραποιήσει αυτή τη διαθήκη. Κι αν δεν το έχει κάνει αυτή, τότε ποιος είχε όφελος να μην πάρει η Μυρτάλη τίποτα; Οπως θα δούμε στα επόμενα επεισόδια, πολλά είναι αυτά που έχουν συμβεί στο παρελθόν τα οποία θα έρθουν στην επιφάνεια και άνθρωποι υπεράνω υποψίας θα αποδειχθούν ότι έχουν ανάμειξη σ’ αυτό το... έγκλημα!

TV24

Ο Μάνος με τον Ισίδωρο και την Ιουλία προσπαθούν να μεθοδεύσουν ένα σχέδιο για να αποκαταστήσουν την αδικία της διαθήκης κατά της Μυρτάλης. Πιο ένθερμη σ’ αυτό είναι η Ιουλία, ενώ ο Ισίδωρος προτείνει: «Ας μην πάρουμε βιαστικές αποφάσεις. Καλύτερα να περιμένουμε να δούμε τι περιέχει και η θυρίδα» (δείτε εδώ τι θα δούμε στο επόμενο επεισόδιο).

Λίγο αργότερα ο Ισίδωρος με την Ιουλία ανοίγουν τη θυρίδα και βρίσκουν μέσα έναν περίεργο χάρτη, που δεν ξέρουν τι ακριβώς μπορεί να σημαίνει. Την ίδια στιγμή η Αθηνά μιλάει με τη μητέρα της και της λέει τι έχει συμβεί με τη Μυρτάλη, για το δικαστήριο, για το άνοιγμα του χειρόγραφου και ότι η ίδια δεν έχει ιδέα: «Μητέρα, σου λέω την αλήθεια. Δεν έχω καμία σχέση με την αποκλήρωση της Μυρτάλης. Ούτε το ήθελα να συμβεί αυτό. Οσο κι αν βγήκα ωφελημένη, δεν θα έκανα κάτι τέτοιο ποτέ», τη διαβεβαιώνει.

Γη της Ελιάς Ισίδωρος

Η Μαρία σκέφτεται και αμέσως βάζει σε μεγάλο προβληματισμό την Αθηνά, καθώς υποστηρίζει: «Ακουσέ με. Είμαι σίγουρη πως η διαθήκη του Ιπποκράτη έχει “μαγειρευτεί” από κάποιον», της λέει. Στο μεταξύ ο Ισίδωρος πιέζει την Αθηνά να του πουλήσει το μερίδιό της στην επιχείρηση, αλλά εκείνη αρνείται πεισματικά, για μια ακόμα φορά.

Το πρόσωπο που άλλαξε τη διαθήκη στη Γη της Ελιάς

Στη συνέχεια, η Ιουλία προτρέπει τον Μάνο και τον Ισίδωρο να κάνουν εκείνοι την υπέρβαση: «Αφού δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο, γιατί δεν παραχωρείτε ένα ποσοστό από το δικό σας στη Μυρτάλη;», τους προτείνει, αλλά και οι δύο είναι αρνητικοί με περισσότερο τον Ισίδωρο: «Τι είναι αυτά που λες, Ιουλία; Το θέμα είναι να τα πάρουμε από την Αθηνά και όχι από εμάς», της εξηγεί και η Ιουλία τον κοιτάζει περίεργα.

Ολα οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο Ισίδωρος κάτι κρύβει. Στο παρελθόν ο Ιπποκράτης είχε πει στη Μυρτάλη να προσέχει και να μην έχει εμπιστοσύνη σε κανέναν, ενώ λίγο πριν πεθάνει είχε ζητήσει μόνο από την Ιουλία να προσέχει τη Μυρτάλη σαν παιδί της και από τον Μάνο να την έχει σαν αδελφή του.

Αν λοιπόν δεν έχει βάλει το χέρι του ο Κωνσταντίνος και σε αυτό, προκειμένου να γυρίσει η περιουσία του Ιπποκράτη σ’ αυτόν μέσω της Αθηνάς, την οποία έχει συνεχώς από κοντά, ο Ισίδωρος είναι ο νούμερο ένα ύποπτος για την παραποίηση της διαθήκης. Και τέλος ένα ακόμα γεγονός θα μας δείξει ότι η Αθηνά είναι στο πλευρό της Μυρτάλης. Οταν κάποια στιγμή συναντηθεί η Αθηνά με την οικογένεια Βρεττάκου για τη μοιρασιά των κοσμημάτων της θυρίδας, προς έκπληξη όλων, παραχωρεί όλα τα κοσμήματα στη Μυρτάλη.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Η Γη της Ελιάς - Spoiler: Αυτό είναι το νέο ερωτικό τρίγωνο στην σειρά του MEGA

Γη της Ελιάς: Η Αρετή ξεσκεπάζει το ψέμα του Στάθη

Share