Πέμπτη, 15 Απριλίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Ρίκα Βαγιάνη: Το συγκλονιστικό κείμενο του Σταύρου Θεοδωράκη στην φίλη του... "Θα ξαναβρεθούμε"

Το κείμενο του Σταύρου Θεοδωράκη για την Ρίκα Βαγιάνη προκαλεί δάκρυα.

Ρίκα Βαγιάνη: Το συγκλονιστικό κείμενο του Σταύρου Θεοδωράκη στην φίλη του...
News 10.08.2018 10:23

Ένα συγκλονιστικό κείμενο δημοσίευσε ο Σταύρος Θεοδωράκης για την Ρίκα Βαγιάνη... Οι δυο τους φαίνεται πως εκτός από την κοινή πολιτική γραμμή που είχαν, συνδεόντουσαν και από βαθιά φιλία.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης θέλησε να πει το δικό του "αντίο" στην φίλη του πραγματικά προκαλεί δάκρυα... Διαβάστε παρακάτω...

Δείτε ακόμη: Ρίκα Βαγιάνη: Περί καψούρας και άλλων κανιβαλισμών ο λόγος...

"«Θα ξαναβρεθούμε!»
Αυτή είναι η υπόσχεση που δεν μπορώ να ακούω άλλο αυτό το καλοκαίρι. Το καλοκαίρι που χάνουμε συνεχώς φίλους.
Τρεις μέρες τώρα σκέφτομαι τη Ρίκα. Όρθια ακουμπισμένη στην ανοιχτή πόρτα. Χαμογελάει. Θά 'χει πάλι κανένα σχέδιο. Από αυτά που της έδιναν συνεχώς ώθηση.
Η Ρίκα στα σοβαρά και τα μεγάλα ήταν πάντα μετρημένη. Σοφή ανάμεσα στα κενά. Γέμιζε την αίθουσα με την παρουσία της, αλλά δεν σπαταλούσε τις κουβέντες της. Και ας ήταν μια ασίγαστη πηγή πάθους.
Παιδί γινόταν μόνο αν σχεδιάζαμε αποδράσεις. Από αυτές που λες και δεν κάνεις.
Ούτε για την αρρώστια έλεγε πολλά. Την είχε νικήσει και θα την νικούσε ξανά. Κράτησε όλο τον πόνο μέσα της. Και τώρα εμείς μείναμε μόνοι. Με τις συζητήσεις μας, τα όνειρα μας, τα γλέντια που υποσχεθήκαμε και δεν προλάβαμε.

Ας το πάρουμε λοιπόν απόφαση… αυτά που μας γλυκαίνουν τη ζωή δεν είναι αιώνια. Είμαστε εδώ περαστικοί. Οι δρόμοι διαφυγής συνεχώς λιγοστεύουν. Ένας ένας βυθίζονται και χάνονται.

Δείτε ακόμη: Ρίκα Βαγιάνη: Ράγισαν καρδιές στην κηδεία της! Πώς την αποχαιρέτησαν φίλοι και συγγενείς! (Βίντεο)

Η Ρίκα που θα εμφανιζόταν ξαφνικά και θα σου έλεγε «εδώ είμαι εγώ», έγινε πια σύννεφο. Δεν θα ξαναβρεθούμε.
Και ίσως αυτή η πικρή, πολύ πικρή, παραδοχή να είναι τελικά προτιμότερη από τις ονειρικές κουβέντες. Μήπως και αποφασίσουμε να χαιρόμαστε περισσότερο τη ζωή. Τους ανθρώπους δηλαδή που είναι δίπλα μας. Να αρπάζουμε τις ευκαιρίες μαζί τους. Να μοιραζόμαστε τις αμφιβολίες μας. Να ακούμε την καρδιά τους. Και την καρδιά μας.
Αχ βρε Ρίκα, πόσο θα ήθελα να πιστέψω ότι «θα ξαναβρεθούμε».

Δείτε ακόμη: Ρίκα Βαγιάνη: "Δεν υπάρχει περίπτωση να πεθάνω. Θα μεγαλώσω το παιδί μου..." - Ο τεράστιος αγώνας στο νοσοκομείο για να νικήσει το "τέρας"

Το σκίτσο είναι του Ανδρέα Πετρουλάκη. Από όσα είπαμε αυτές τις μέρες μάλλον αυτό θα εκτιμούσε περισσότερο η Ρίκα." έγραψε ο Σταύρος Θεοδωράκης και φυσικά το κείμενο του δεν έμεινε ασχολίαστο από τους διαδικτυακούς του φίλους που έσπευσαν να σχολιάσουν και να δηλώσουν τη συμπαράσταση τους στο πένθος του...

Δείτε την ανάρτηση:

Share