Διανύουμε αισίως τον τρίτο μήνα του 2016 και δεν είναι λίγα τα φρέσκα στέκια -είτε για ποτό είτε για φαγητό- που προστέθηκαν στον χάρτη της πόλης. Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε αυτά που ξεχωρίσαμε και έκαναν την εμφάνισή τους από τις πρώτες ημέρες του 2016 και έπειτα.

Rehab

Στον μικρό αλλά διόλου ήσυχο δρόμο της Θησέως, στο κέντρο, ένα ακόμη barάκι έρχεται να κάνει το δικό του θόρυβο. Μετρά μόλις λίγες ημέρες ζωής και πρόκειται για το μικρό αδερφάκι -αλλά και γείτονα- του πολυσυζητημένου Drunk Sinatra. Το Rehab λοιπόν μπήκε στη ζωή μας εδώ και λίγα 24ωρα και σίγουρα δεν περνά απαρατήρητο. Eξωτικές πινελιές και vintage λεπτομέρειες, ένα μεγάλο ενυδρείο πάνω από το bar και χρώματα. Πολλά χρώματα. Όλα αυτά συνθέτουν το ντεκόρ, σε μια ατμόσφαιρα που θα σε κάνει να αισθανθείς αλλόκοτα όμορφα.Περνώντας σε ένα… βαρύ χαρτί του Rehab : Εντός της μπάρας θα συναντήσεις το Αλέξανδρο Γκικόπουλο, ενδεχομένως τον πιο φιλόξενο και κεφάτο bartender της πόλης. Θα σου σερβίρει κάποιο από τα θαυμάσια και -όπως πάντα παιχνιδιάρικα- cocktails της λίστας του, με το ρούμι να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο. Δοκίμασε Aquarell (με ρούμι, τζιν, εξωτικά φρούτα και καρύδα), Metamorphosis (με ρούμι, βότανα, πικραμύγδαλο) ή Elevator to the Gallows (με ρούμι, τεκίλα, τσίλι, ανανά).

Θησέως 16, Σύνταγμα, τηλ. 210 3211434

Ιzakaya

Αν και στην καρδιά του Κολωνακίου, με το που μπαίνεις μέσα στην ολοκαίνουριαIzakaya(μετά το Nikkei, άλλη μια γαστρονομική έκπληξη από τον επιχειρηματία Γιάννη Μωράκη) μεταφέρεσαι σε κάποιο sake bar στις γειτονιές του Τόκυο… «Φταίει» η διακόσμηση (άλλη μια πινελιά στην πόλη με την υπογραφή του Γ. Παντελούκα), με τις ιαπωνικές αφίσες, τα σιδερένια φωτιστικά -κλουβιά και την open kitchen που απονέουν μια urban, casual chic ατμόσφαιρα με ταξιδιάρικη διάθεση… Μικρός χώρος, μεζεμένος σε κάνει αμέσως να νιώσεις οικεία έτσι ώστε να επικεντρωθείς στην ουσία… Στο φαγητό, λοιπόν, ο chef Πολυχρόνης Δαμαλάς δίνει ρεσιτάλ κομψότητας και φίνων γεύσεων που αντανακλούν για άλλη μια φορά τον εξαιρετικό χειρισμό του στις ιαπωνικές τεχνικές με σαφή fusion στοιχεία! Εκτός από τις ξεχωριστές προτάσεις rolls, nigiri και sashimi, ξετρελαθήκαμε με το ceviche από γυαλιστερές, το tartare σολωμού αλλά και τις γαρίδες tempura, ενώ o black code, αν και από τα πιο ακριβά πιάτα, αξίζει τη δοκιμή για τους λάτρεις του είδους! Έκπληξη για το τέλος, τα επιδόρπια!

Δείτε ακόμη: Spinster: Μια… γεροντοκόρη σου κλείνει πονηρά το μάτι στην καρδιά της Αθήνας

Κοng

Ο εμπνευστής του θρυλικού bar «Soul» στην Ευριπίδου, Παύλος Πότσιος, συνεργάζεται με μια φρέσκια ομάδα (Κίμων Καραγεώργης, Γιώργος Καλτσής) και μαζί δημιουργούν μια από τις πιο δυνατές αφίξεις στον χάρτη της πόλης και την πιάτσα του Χαλανδρίου. Το Kong λοιπόν μας συστήνεται εδώ και λίγες σαν ένα ασιατικό bar- restaurant.  Zεστές αποχρώσεις, ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες και μια φιλόξενη μπάρα διαμορφώνουν το εσωτερικό, ενώ προσεχώς θα είναι έτοιμη και η ειδικά διαμορφωμένη αυλή. H κουζίνα του Kong φέρει ταϋλανδέζικες και ιαπωνικές επιρροές, με τα πιάτα να εναλλάσσονται μεταξύ σούσι, προτάσεις με κάρι,  pad thai, noodles και σούπες, καθώς και κάποιες πιο… τολμηρές επιλογές.

Λεωφ. Βασ. Γεωργίου Β΄34, Χαλάνδρι, τηλ. 210 6835759

The Trap

Τα πρώτα 24ωρα του 2016, φέρνουν στον χάρτη της διασκέδασης της πόλης και το κέντρο, το νέο hot spot. Ο γνωστός bartender Γιάννης Σαμαράς και η ομάδα του μας υποδέχονται σε έναν ιδιαίτερο χώρο στην Όθωνος. Στο -tricky bar όπως μας συστήνεται λοιπόν- The Trap πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν φυσικά τα άψογα cocktails, ο όμορφος χώρος και η πολύ φιλική εξυπηρέτηση.

Όθωνος 10, Αθήνα, τηλ. 210 3215561

Διαβάστε τη συνέχεια στο athensmagazine.gr

loading...