17 πρόσφυγες που έγιναν διάσημοι και οι συγκλονιστικές ιστορίες τους

17 πρόσφυγες που έγιναν διάσημοι και οι συγκλονιστικές ιστορίες τους
Είναι πολύ διάσημοι, αγαπητοί στο κοινό και τους ξέρουμε όλοι. Συγκεντώσαμε λοιπόν τους διάσημους που πριν γίνουν αυτό που είναι σήμερα ήταν πρόσφυγες και η ζωή δεν τους φέρθηκε με τον καλύτερο τρόπο.

Freddie Mercury: Ο frontman των The Queen έφυγε ως πρόσφυγας από την Ζανζιβάρη και πήγε κατά τη διάρκεια της πολιτικής επανάστασης στην Αγγλία το 1964.

Freddie Mercury: Ο frontman των The Queen έφυγε ως πρόσφυγας από την Ζανζιβάρη και πήγε κατά τη διάρκεια της πολιτικής επανάστασης στην Αγγλία το 1964.

Το σούπερ μόντελ Iman και ο μεγάλος έρωτας του David Bowie γεννήθηκε στη Σομαλία και περιπλανήθηκε για πολλά χρόνια ως πρόσφυγας. Πριν γίνει διάσημο μοντέλο ο Τύπος την παρουσίαζε σαν μία αγράμματη Αφρικάνα που βοσκούσε πρόβατα. Η κοπέλα μιλούσε ήδη 5 γλώσσες.



Gloria Estefan: Η διάσημη Κουβανή τραγουδίστρια δραπέτευσε από την Κούβα, όταν ο Φιντέλ Κάστρο πήρε την εξουσία.



Και ο παρουσιαστής του World Party Γιώργος Μαυρίδης πήρε θέση κατά των γονιών στο Ωραιόκαστρο που αποφάσισαν ότι δεν θέλουν τα παιδιά των προσφύγων στο σχολείο, αποκαλύπτοντας πως και ο ίδιος είναι εγγονός τουρκόσπορου πρόσφυγα!
Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Οι παππούδες μου γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στο «Φανάρι» μέχρι που ήρθαν πρόσφυγες στην Θεσσαλονίκη το 1922.
Άλλαξαν τα επίθετα για να μην τους φτύνουν στο δρόμο και τους φωνάζουν τουρκόσπορους οι Έλληνες.
Με λίγα λόγια είμαι εγγονός τουρκόσπορου πρόσφυγα που δεν πιστεύει σε καμία θρησκεία και απλά από θέμα τύχης δεν γεννήθηκα 150 χλμ βορειότερα για να λέγομαι Βούλγαρος, Αλβανός, Σέρβος η Σκοπιανός.»



Victor Hugo: Εξορισμένος από την Αγγλική αυτοκρατορία, ο διάσημος συγγραφέας έζησε σε βρετανικά εδάφη. Επέστρεψε στο Παρίσι στη δύση της ζωής του, μετά την πτώση της αυτοκρατορίας.

Andy Garcia: Ο διάσημος ηθοποιός δραπέτευσε από την Κούβα στην Αμερική.



Albert Einstein: Δραπέτευσε από τη ναζιστική Γερμανία το 1932 και πήγε στις ΗΠΑ



Isabel Allende: Η διάσημη συγγραφέας και ανιψιά του δολοφονηθέντος σοσιαλιστή πρωθυπουργού της Χιλής Σαλβαδόρ Αλιέντε, πήρε το δρόμο της εξορίας και εγκαταστάθηκε με την οικογένειά της στο Καράκας της Βενεζουέλας, όπου και εργάστηκε ως δημοσιογράφος.
Έργα της έχουν μεταφραστεί σε 30 γλώσσες και έχουν πουλήσει περισσότερα από 51 εκατομμύρια αντίτυπα. Έχει κάνει πολλές διαλέξεις και μεγάλες περιοδείες προώθησης των βιβλίων της, ενώ έχει διδάξει σε δέκα κολέγια των Η.Π.Α. Το Σεπτέμβριο του 2010 παρέλαβε το Εθνικό Βραβείο Λογοτεχνίας της χώρας της. Έχοντας λάβει την αμερικανική υπηκοότητα το 2003, σήμερα διαμένει με το σύζυγό της στην Καλιφόρνια.



Milos Forman: Ο σκηνοθέτης της «Φωλιάς του Κούκου» και του «Αμαντέους» πήρε ως πρόσφυγας από την σοβιετική Τσεχοσλοβακία στις ΗΠΑ.



Ο μεγάλος φιλόσοφος Karl Marx έφυγε σαν πρόσφυγας από τη Γερμανία και πήγε με τη σύζυγός του αρχικά στο Λονδίνο.

Μετά από μία απόπειρα δολοφονίας του το 1976, ο Μάρλεϊ έφυγε από την Τζαμάικα ως πρόσφυγας και πήγε στην Αγγλία.



Η διάσημη τραγουδίστρια της Hip-hop, M.I.A., πέρασε τα παιδικά της χρόνια προσπαθώντας να επιβιώσει από τον εμφύλιο πόλεμο στη Σρι Λάνκα. Γι΄αυτό και έφυγαν πρόσφυγες με την οικογένειά της!



Ο συγγραφέας της «Λολίτα»,Vladimir Nabokov, έφτασε πρόσφυγας στις δυτική Ευρώπη από την Ρωσία και την Ρωσική επανάσταση. Μετά την άνοδο των Ναζί, πήγε στην Αμερική.



Ο πατέρας της ψυχανάλυσης, Sigmund Freud, δραπέτευσε από τη ναζιστική Γερμανία και πήγε στο Λονδίνο. Από τις 5 αδελφές του οι 4 σκοτώθηκε σε στρατόπεδο συγκέντρωσης.


Tom Stoppard: Ο συγγραφέας του "Rosencrantz and Guildenstern are Dead" δραπέτευσε από τους Ναζί, όταν αυτοί κατέλαβαν την Τσεχοσλοβακία και πήγε στην Βρετανία.



Η Marlene Dietrich το 1939 πήγε ως πρόσφυγας στην Αμερική, εγκαταλείποντας την ναζιστική Γερμανία.



Γιούσρα Μαρντίνι: Η πρόσφυγας από τη Συρία, αφού κολύμπησε στα κρύα νερά του Αιγαίου από την Τουρκία μέχρι τη Λέσβο, βρέθηκε ως κολυμβήτρια στο αγώνισμα της πεταλούδας. στο Ρίο ντε Τζανέιρο στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

 

Πηγή: tff.gr

Διαβάστε επίσης στο Youweekly.gr:

Η απαγόρευση της Φαίης Σκορδά στους συνεργάτες της για τα γενέθλιά της κι ο εκνευρισμός- Τι συνέβη;

Η συμβουλή της Λίτσας Πατέρα στη Φαίη Σκορδά και το βλέμμα όλο νόημα! Τι θέλει να πει η…αστρολόγος;

Νέα βόμβα στην ελληνική αγορά: Τίτλοι τέλους για πασίγνωστη εταιρεία