Το cheesecake το έχουμε λατρέψει μικροί και μεγάλοι και έχουμε δει αμέτρητες παραλλαγές του και με διάφορες γεύσεις, μιας και μπορείς να χρησιμοποιήσεις σχεδόν τα πάντα για να του δώσεις μια ξεχωριστή γεύση, από ξηρούς καρπούς και φρούτα μέχρι φυσικά και την αγαπημένη μας σοκολάτα!

Ο καλύτερος συνδυασμός όμως για μένα, είναι αυτός της καραμέλας με την σοκολάτα. Πως μπορείς όμως να τον χρησιμοποιήσεις για να κάνεις σοκολατένιο cheesecake με γεύση καραμέλας;

Σου έχω μια απίστευτα εύκολη συνταγή, που πίστεψε με θα ξετρελάνει τους πάντες. Πάρε χαρτί και στυλό και ξεκινάμε!

Υλικά για την βάση:
3 φλιτζάνια τριμμένα μπισκότα Digestive
1 φλιτζάνι ζάχαρη
16 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο
Υλικά για την γέμιση:
-2 πακέτα τυρί κρέμα
-2 αυγά
-1 κούπα ζάχαρη
-1/4 της κούπας αλεύρι
-1 πακέτο σοκολατάκια με γέμιση καραμέλας
Υλικά για το γλάσο:
-8 κουταλιές της σούπας βούτυρο
-230γρ. σταγόνες σοκολάτας
-4 κουταλιές της σούπας σιρόπι καλαμποκιού
Διαδικασία παρασκευής cheesecake με σοκολάτα και καραμέλα

Πρώτα απ’ όλα ως γνωστόν, για το συγκεκριμένο γλυκό ξεκινάμε πάντα από την βάση. Ανακάτεψε λοιπόν όσα σου τα υλικά καλά και έπειτα, βάλ’ τα σε ένα ταψάκι (κατά προτίμηση 9×13).

Για να μην σου κολλήσει όμως όλο κάτω, μπορείς να βάλεις τα υλικά επάνω σε ένα αντικολλητικό αλουμινόχαρτο. Τώρα θα πρέπει να το ψήσεις στους 350 για 7 με 10 λεπτά και να το αφήσεις να κρυώσει.

Τώρα σειρά έχει η γέμιση, για την οποία θα πρέπει και πάλι να ανακατέψεις όλα τα υλικά μαζί, εκτός από τα σοκολατάκια, τα οποία θα πρέπει να τα προσθέσεις στο τέλος, μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα σου και δεις ότι είναι λείο. Στην συνέχεια, άπλωσε την γέμιση στο ταψί σου, αφού έχει κρυώσει πρώτα η βάση και βάλτο και πάλι στους 350 για 30 με 35 λεπτά, αυτή τη φορά.

Τέλος, βάλε στο φούρνο μικροκυμάτων το βούτυρο και τις σταγόνες σοκολάτας μέχρι να λιώσουν και αφού τα βγάλεις, ξεκίνα να ανακατεύεις και να προσθέτεις μία μία τις κουταλιές από το σιρόπι καλαμποκιού. Για να ολοκληρώσεις αυτό το θεσπέσιο γλυκό, άπλωσε απαλά το γλάσο της σοκολάτας στο ταψί και άφησε το όλο το βράδυ στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί!

loading...