Υλικά συνταγής
6 πατάτες κομμένες σε πολύ λεπτές φέτες

6 κολοκύθια κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες

700 γρ. φρέσκο ανθότυρο

300 γρ. ξυνομυζήθρα

4 κ.σ. γεμάτες αλεύρι

4 μεγάλα αβγά

3/4 φλ. ελαιόλαδο

1 γιαούρτι στραγγιστό 200 γρ.

1 μεγάλη ντομάτα ώριμη ψιλοκομμένη

4 κ.σ. φρέσκος ψιλοκομμένος δυόσμος

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Τα λαχανικά πρέπει να είναι κομμένα σχεδόν σε διάφανες φέτες. Τα βάζουμε σε μεγάλο μπολ. Τα αλατοπιπερώνουμε καλά.
2. Προσθέτουμε τα τυριά σε τρίμματα και το αλεύρι. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
3. Τα στρώνουμε σε λαδωμένο μακρόστενο πυρίμαχο σκεύος. Κάνουμε μια στρώση την ψιλοκομμένη ντομάτα και τον φρέσκο δυόσμο.
4. Χτυπάμε σε μπολ τα αβγά, το γιαούρτι και το λάδι. Περιχύνουμε τα υλικά. Κουνάμε να πάει παντού το μίγμα.
5. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για μια ώρα στους 180ºC σε καλά προθερμασμένο φούρνο. Ξεσκεπάζουμε το ταψί και αφήνουμε το μπουρέκι να ψηθεί για ακόμα 30′ μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
6. Το καλοκαιρινό μπουρέκι σερβίρεται κρύο ή σε θερμοκρασία δωματίου. Αλλά και ζεστό έτσι όπως τρέμει είναι ακαταμάχητο.

argiro.gr

Διαβάστε ακόμα στο youweekly.gr:

Καλοκαιρινή τηγανιά από τα χεράκια της Αργυρώς

Κοτόπουλο πανέ με τυριά και λαχανικά της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Τα πιο ωραία γεμιστά από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου!

Τα καλύτερα μας σήμερα:

Μίνα Αρναούτη: Η απόφαση των γιατρών για τη δωρεά οργάνων- Συγκλονίζει η αποκάλυψη της μητέρας της

Πρώτη φορά: Το ξέσπασμα της Χαριτίνης Ηλιάδου για τον χωρισμό Καλλιμούκου-Μισόκαλου! Τι απαντά η πρώην του

Η κόρη της Βίκυς Σταυροπούλου ποζάρει με μαγιό και χωρίς ρετούς -Δείτε τις φωτογραφίες από τον «παράδεισό» της στη Μάνη

loading...