Φτιάξε τα πιο εύκολα και λαχταριστά σοκολατάκια με 4 μόνο υλικά!

Φτιάξε τα πιο εύκολα και λαχταριστά σοκολατάκια με 4 μόνο υλικά!

Πανεύκολες σοκολατένιες μπουκιές που μπορείτε να ετοιμάσετε στο… παρά πέντε με 4 μόνο υλικά!


ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 20΄ ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ: 1 ΩΡΑ ΚΑΙ 30΄


ΜΕΡΙΔΕΣ: 15-20 ΤΕΜ.


ΥΛΙΚΑ:


300 γρ. βανίλια υποβρύχιο
100 γρ. αμύγδαλα λευκά
400 γρ. έτοιμο κέικ σοκολάτας (θα βρείτε σε όλα τα σουπερμάρκετ)


ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λευκή


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Φτιάξτε τα σοκολατάκια. Τρίψτε στο µούλτι τα αµύγδαλα µέχρι θρυµµατιστούν, χωρίς όµως να γίνουν σκόνη. Σε ένα µεγάλο µπολ ρίξτε τη βανίλια υποβρύχιο, προσθέστε το κέικ τρίβοντάς το σε ψίχουλα µε τα χέρια σας και τέλος προσθέστε και τα τριµµένα αµύγδαλα. Ανακατέψτε µε τα χέρια σας όλα τα υλικά µαζί µέχρι να ενοποιηθούν πλήρως. Πάρτε µια µικρή ποσότητα από το µείγµα και πλάστε τη σε µικρό µπαλάκι µέγεθους καρυδιού. Επαναλάβετε τη διαδικασία µέχρι να εξαντλήσετε το µείγµα και τοποθετήστε τα σοκολατάκια σε µια πιατέλα. Βάλτε τα στο ψυγείο και αφήστε τα να σφίξουν για τουλάχιστον 1 ώρα.


Επικαλύψτε τα σοκολατάκια. Γεµίστε µια µεσαία κατσαρόλα µε νερό µέχρι τη µέση. Εφαρµόστε στο χείλος της ένα µεταλλικό µπολ ίδιου µεγέθους (διαδικασία µπεν µαρί) και σπάστε µέσα στο µπολ τη λευκή σοκολάτα σε µικρά κοµµάτια. Τοποθετήστε την κατσαρόλα σε µέτρια φωτιά και αφήστε να λιώσει η σοκολάτα. Σβήστε τη φωτιά, αποσύρετε το µπολ από την κατσαρόλα και ανακατέψτε τη λευκή σοκολάτα µε µια σπάτουλα σιλικόνης µέχρι να λιώσει εντελώς. Αφήστε τη να κρυώσει ελαφρώς. Απλώστε αντικολλητικό χαρτί ψησίµατος σε µια επιφάνεια εργασίας και αραδιάστε εκεί τα σοκολατάκια. Βουτήξτε ένα κουτάλι στη λευκή σοκολάτα και κάντε γραµµές επάνω στα σοκολατάκια. Αφήστε τα για τουλάχιστον 30΄ σε δροσερό µέρος για να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα πριν σερβίρετε.


Tip:


Σε περίπτωση που δεν είστε λάτρεις του αμυγδάλου μπορείτε εναλλακτικά να χρησιμοποιήσετε άλλον ξηρό καρπό της αρεσκείας σας, όπως φιστίκια Αιγίνης.