Ρινοπλαστική για ένα αρμονικό πρόσωπο!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Ρινοπλαστική για ένα αρμονικό πρόσωπο!

Είναι μια δημοφιλής επέμβαση, που αποσκοπεί στην αισθητική αλλά και ταυτόχρονα στη λειτουργική αποκατάσταση της μύτης και στην επαναφορά της αρμονίας στο πρόσωπο. Η πλαστικός χειρουργός Δρ. Γιολάντα Πεπέ μάς εξηγεί όλα όσα πρέπει να ξέρουμε για τη συγκεκριμένη επέμβαση.

Η μύτη αποτελεί κεντρικό αισθητικό στοιχείο του προσώπου και συγχρόνως πολύ βασικό λειτουργικό όργανο, διότι είναι η αρχή του αναπνευστικού μας συστήματος. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η ρινοπλαστική που αποκαθιστά αισθητικά και λειτουργικά προβλήματα κερδίζει διαρκώς έδαφος στις μέρες μας.

Πώς γίνεται

Πραγματοποιείται μία τριπλή επέμβαση που αφορά στην πλαστική ρινικού διαφράγματος και στη συρρίκνωση των κάτω ρινικών κογχών, η οποία αποσκοπεί όχι μόνο στο να δείχνει ωραία η μύτη, αλλά και να διευκολύνει την αναπνοή. Κάτι που ο ασθενής αντιλαμβάνεται αμέσως μετά το χειρουργείο.

Τι διορθώνεται...

Οι διαστάσεις της μύτης -σε ό,τι αφορά το μήκος και το πλάτος- και το προφίλ της, ειδικά στην περιοχή της «καμπούρας». Ακόμη, βελτιώνεται οποιαδήποτε απόκλιση του σκελετού της μύτης, αλλά και τυχόν αναπνευστικές δυσχέρειες.

Η διαδικασία

Ρινοπλαστική

Η ρινοπλαστική γίνεται μέσω τομών που βρίσκονται στο εσωτερικό της μύτης. Μέσω αυτών των τομών πραγματοποιείται μερική αποκόλληση του δέρματος της μύτης, ώστε να έχει ο χειρουργός πρόσβαση στον σκελετό της. Σε επιλεγμένες περιπτώσεις γίνεται και μικρή τομή στο κάτω μέρος της μύτης. Στη συνέχεια και μόλις εκτεθεί ο οστέινος και χόνδρινος σκελετός της, γίνονται οι τροποποιήσεις που ενδείκνυνται στη δική σας περίπτωση. Στην περίπτωση που υπάρχει έντονο πρόβλημα απόκλισης του διαφράγματος, γίνεται ή διόρθωση ή αποκατάσταση του ρινικού διαφράγματος, ενώ διορθώνονται και αισθητικές δυσμορφίες, ώστε συνολικά να επιτευχθεί μια αρμονική και λειτουργική μύτη. Αφού γίνουν οι ενδεικνυόμενες τροποποιήσεις, γίνεται σύγκλειση των χειρουργικών τομών με απορροφήσιμα ράμματα.

Ταχεία ανάρρωση

Η παραμονή στην κλινική διαρκεί μία ημέρα και η ανάρρωση είναι γρήγορη και ανώδυνη. Σημείωσε ότι η καλή προεγχειρητική επικοινωνία του ασθενούς και του πλαστικού χειρουργού, η σωστή ενημέρωση για την επέμβαση και τους στόχους της, οδηγεί στην επιτυχία.