Coconut oil το θαυματουργό - Όλοι οι τρόποι που μπορείς να το δοκιμάσεις πάνω σου

Θα γίνει ο καλύτερος σου φίλος

Αρθρογράφος: Ανθή Ιωαννίδου
Ανθή Ιωαννίδου
Coconut oil το θαυματουργό - Όλοι οι τρόποι που μπορείς να το δοκιμάσεις πάνω σου

Το coconut oil ή αλλιώς λάδι καρύδας είναι θαυματουργό και υπάρχουν πολλοί τρόποι που μπορείς να το δοκιμάσεις πάνω σου. Εμείς θα στους αποκαλύψουμε όλους και με μια δοκιμή θα σε πείσει πως είναι πολύ καλός σου φίλος.

Χρησιμοποιούμε λάδι καρύδας στην πλειονότητα των προϊόντων μας, με εξαίρεση τις σκόνες και τα έλαια ομορφιάς του δέρματος », λέει ο ιδρυτής της RMS Beauty, Rose-Marie Swift. «Επιλέξαμε το βιολογικό λάδι καρύδας λόγω των εξαιρετικά υψηλών επιπέδων λαυρικού και καπρυλικού οξέος (δεύτερο μητρικό γάλα). Αυτά τα οξέα είναι αντιμυκητιασικά, αντιβακτηριακά, αντιμικροβιακά και αντιικά».

«Χρησιμοποιούμε μια πολύ υψηλής ποιότητας φυγοκεντρική διαδικασία (που σημαίνει ότι δεν χρησιμοποιείται θερμότητα) που εγγυάται ότι αυτό το θεραπευτικό λάδι θα είναι 100% ακατέργαστο. Αυτή η διαδικασία διατηρεί όλες τις φυσικές θεραπευτικές ιδιότητες και τα αντιοξειδωτικά του λαδιού, καθιστώντας την μια εξαιρετική επιλογή ακόμη και για το πιο ευαίσθητο και ερεθισμένο δέρμα.

Αυτό είναι που χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες, αλλά το λάδι καρύδας λειτουργεί για εμάς καθημερινά στο σπίτι;

Tι λάδι καρύδας πρέπει να χρησιμοποιήσεις;

Να κοιτάτε πάντα τη συσκευασία, αν δεν θέλετε λάδι καρύδας με πρόσθετα.

Ο στυλίστας μαλλιών Jason Collier συνιστά τη χρήση «αγνού, εξαιρετικά παρθένου ακατέργαστου ελαίου καρύδας, καθώς είναι απολύτως φυσικό και πιο απαλό στα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής».

Είναι καλό για τον οργανισμό μου;

Απάντηση: Ναι!

Σύμφωνα με τη Δρ Frances Prenna Jones, έναν από τους κορυφαίους δερματολόγους της Mayfair, «Το λάδι καρύδας είναι ένα εξαιρετικό μαλακτικό εάν διαταραχθεί η λειτουργία φραγμού του δέρματός σας. Είναι υπέροχο στην επιδιόρθωση και την αποκατάσταση αυτού γρήγορα καθώς απορροφάται γρήγορα από την επιδερμίδα.

«Το λάδι καρύδας περιέχει βιταμίνη Ε, τα απαραίτητα αμινοξέα, και λαυρικό και καπρυλικό οξύ που αποτελούν μέρος της λειτουργίας φραγμού του δέρματός σας και συμβάλλουν στη διατήρηση της φυσικής χλωρίδας του δέρματος»

Η ειδικός λέιζερ Debbie Thomas συμφωνεί: «Το λάδι καρύδας αποτελείται κυρίως από κορεσμένα λίπη, τα οποία είναι εκπληκτικά στην επιδιόρθωση της φυσικής λειτουργίας φραγμού της επιδερμίδας σας και μπορούν επίσης να διατηρήσουν την υγρασία στο δέρμα επιβραδύνοντας την εξάτμιση. Είναι αρκετά ελαφρύ καθώς το λάδι απορροφάται καλά χωρίς να το αισθάνεται λιπαρό».

Μπορεί να κλείσει τους πόρους σου;

«Όλα τα λάδια, εάν χρησιμοποιούνται υπερβολικά, μπορούν να κλείσουν τους πόρους», λέει ο Δρ Frances Prenna Jones,«έτσι τα άτομα με επιρρεπές δέρμα στην ακμή θα πρέπει να αποφεύγουν τη χρήση τους».

«Το λάδι καρύδας είναι πολύ επίφοβο να κλείσει τους πόρους σου», λέει η Debbie Thomas, «Σε κλίμακα 1-5 (το 5 είναι το χειρότερο) το λάδι καρύδας είναι 4. Αυτό σημαίνει ότι είναι πιθανό να προκαλέσει φραγμούς και σπυράκια. Δεν θα πάθουν όλοι συμφόρηση, αλλά εάν είστε επιρρεπείς σε κηλίδες και συμφόρηση, θα αποφύγω την τακτική χρήση στο πρόσωπο»

Ωστόσο εκτός από τις ιδιότητες του coconut oil, πρέπει να δεις και την μόδα τον ear seeds που μπορούν να σε βοηθήσουν να απαλλαγείς από το στρες.

Πως μπορείς να το χρησιμοποιήσεις στο σώμα;

Λάδι καρύδας ως καθαριστικό

«Θα χρησιμοποιούσα λάδι καρύδας για αφαίρεση μακιγιάζ και όχι ως καθαριστικό», λέει ο Thomas. «Μόλις τρίψετε καλά το λάδι στο δέρμα σας, αφαιρέστε με ένα πανί πριν κάνετε το δεύτερο σας καθαρισμό με ένα ειδικό καθαριστικό για τον τύπου δέρματος σας. Αυτό δίνει στο δέρμα χρόνο για να αποκομίσει μερικά από τα θετικά οφέλη του λαδιού χωρίς τις αρνητικές παρενέργειες που αφήνει να επικαλύψει το δέρμα».

Λάδι καρύδας στο σώμα σας

«Χρησιμοποιώ κυρίως λάδι καρύδας στο σώμα μου, καθώς το δέρμα είναι λιγότερο αντιδραστικό από το πρόσωπό σας. Το αγαπημένο μου μέρος για να το χρησιμοποιήσω είναι τα πόδια μου λόγω των αντιβακτηριακών και αντιμυκητιακών ιδιοτήτων του. Το τρίβω επίσης στα νύχια και τα πετσάκια μου. Απλώστε το λάδι καρύδας μετά το ντους, όταν το δέρμα σας είναι ακόμα υγρό, για να παγιδεύσετε μέρος της υγρασίας. »

Πώς χρησιμοποιείτε λάδι καρύδας στα μαλλιά σας;

Λάδι καρύδας ως μάσκα μαλλιών

Ο στιλίστας μαλλιών της VB, Jason Collier, λέει: «Εάν τα μαλλιά σας είναι ιδιαίτερα στεγνά ή κατεστραμμένα, η χρήση του λαδιού ως μάσκα μίας νύχτας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να τα ενυδατώσετε και να κάνετε στα μαλλιά σας ένα makeover.

«Ζεσταίνετε μερικές κουταλιές λάδι στο φούρνο μικροκυμάτων και μετά απλώστε στα μαλλιά, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στη μέση και στα άκρα. Στη συνέχεια, βάλτε πετσέτα και πηγαίνετε στο κρεβάτι - θα ξυπνήσετε με απίστευτα απαλά μαλλιά. Απλά φροντίστε να χρησιμοποιήσετε ένα σαμπουάν βαθιάς καθαρισμού το πρωί για να ξεπλύνετε τα υπολείμματα».

Λάδι καρύδας ως serum

«Το λάδι καρύδας που χρησιμοποιείται σε ξηρά μαλλιά λειτουργεί ως ένας εξαιρετικός ορός χωρίς σιλικόνη και δεν συσσωρεύεται όπως οι εμπορικοί οροί», λέει η τριχολόγος Sally-Ann Tarver.

Μπορεί το λάδι καρύδας να βοηθήσει τα μαλλιά σας να μακρύνουν;

Απάντηση: Ναι και όχι ...

«Το λάδι καρύδας δεν μπορεί να βελτιώσει άμεσα την ανάπτυξη, εκτός εάν υποφέρετε από μια κατάσταση ξηρού τριχωτού της κεφαλής, οπότε θα μπορούσε να βοηθήσει τα μαλλιά να μεγαλώσουν πιο υγιή βελτιώνοντας την υγεία του τριχωτού σας», λέει η τριχολόγος Sally-Ann Tarver.