Γιώργος Κατρούγκαλος: Στο χειρουργείο μετά τον τραυματισμό του

Ποια τα νεότερα της υγείας του;

Γιώργος Κατρούγκαλος: Στο χειρουργείο μετά τον τραυματισμό του

Στο χειρουργείο μετά τον τραυματισμό του φαίνεται πως θα χρειαστεί να πάει ο Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος είχε μεταφερθεί στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας (ΓΝΑ). Ποια είναι τα νεότερα της υγείας του και γιατί θα υποβληθεί σε εγχείρηση;

Για τον τραυματισμό του σε αγώνα μπάντμπιντον σε εκδήλωση της πρεσβείας του Κατάρ μίλησε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών αποκάλυψε ότι ο τραυματισμός του αποδείχθηκε σοβαρότερος της αρχικής εκτίμησης καθώς θα χρειαστεί να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Όσον αφορά τις συνθήκες του ατυχήματός του ο Γιώργος Κατρούγκαλος είπε αρχικά «συμβαίνουν αυτά» λέγοντας ότι η η πτώση του προκλήθηκε από «υπερβάλλοντα διπλωματικό ζήλο».

«Δεν είχα πάει να αθληθώ, επέμεινε ο πρέσβης να πάρω την ρακέτα, εγώ δεν ήθελα να τον προσβάλω και συνέβη» πρόσθεσε ο κ. Κατρούγκαλος.

Στο βίντεο από τον τραυματισμό της Τρίτης ο Γιώργος Κατρούγκαλος φαίνεται να παραπατά, να κάνει μερικά βήματα προς τα πίσω πριν τελικά να πέσει με την πλάτη στο πλαστικό δάπεδο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στη σπονδυλική του στήλη.

Πηγή: protothema.gr

Ποιος είναι ο Γιώργος Κατρούγκαλος - Το βιογραφικό του

Σύμφωνα με την Wikipedia, εργάσθηκε ως δικηγόρος με ειδίκευση σε θέματα δικαιωμάτων, δημοσίου και εργατικού δικαίου και ήταν νομικός σύμβουλος στο Υπουργείο Παιδείας (1994, 1997-2002). Ήταν μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Κέντρου Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου, Ίδρυμα Θ. και Δ. Τσάτσου, Νομικός Σύμβουλος σε αρκετά νομικά πρόσωπα του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και Μεσολαβητής του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ). To 1998 συμμετείχε συμβουλευτικά, ως αλλοδαπός εμπειρογνώμων, στη διαδικασία κατάρτισης του νέου Αλβανικού Συντάγματος, την έκδοση του οποίου στα ελληνικά επιμελήθηκε μαζί με τον καθηγητή Δημήτρη Θ. Τσάτσο.

Εκπροσώπησε την Ελλάδα στην Τρίτη Επιτροπή (Δικαιωμάτων) της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ (2000-2003) και ήταν μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής του Υπουργείου Εξωτερικών για την κατάρτιση του Σχεδίου Συντάγματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έχει εργασθεί ως διεθνής εμπειρογνώμονας για θέματα θεσμών και δικαιωμάτων στο Ουζμπεκιστάν (1997, 2005), FYROM (2000), Σλοβακία (2004), Συρία (2003), Αρμενία (2004). Κατά την περίοδο 2002-2003 διετέλεσε πρώτος Πρόεδρος της ανώνυμης εταιρίας του δημοσίου «Επαγγελματική Κατάρτιση Α.Ε.», η οποία έχει ως αντικείμενο την προώθηση ενεργών πολιτικών κατάρτισης.

Την ίδια περίοδο ήταν μέλος του Συμβουλίου του CEDEFOP, του Οργανισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης με αρμοδιότητα στον τομέα της επαγγελματικής κατάρτισης. Ήταν, επίσης, ιδρυτικό μέλος και μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNICEF. Είναι μέλος του ΔΣ της Ένωσης Ελλήνων Συνταγματολόγων και της Εκτελεστικής Επιτροπής της Διεθνούς Ένωσης Συνταγματικού Δικαίου. Έχει διδάξει ως επισκέπτης καθηγητής ή δώσει διαλέξεις ως προσκεκλημένος ομιλητής στα πανεπιστήμια New York University, Roskilde, Columbia, Humboldt, Tilburg, Groningen, London School of Economics, UNAM και στην Εθνική Νομική Σχολή του Ν. Δελχί. Από το 2002 είναι καθηγητής Δημοσίου Δικαίου στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης