Χάσε 3 κιλά σε δύο ημέρες και βγες κορμάρα στην παραλία

Χάσε 3 κιλά σε δύο ημέρες και βγες κορμάρα στην παραλία
Τον κοινό παρονομαστή στις προσπάθειες απώλειας βάρους αποτελεί η μείωση της προσλαμβανόμενης τροφής. Η διαδικασία αυτή στις περισσότερες δίαιτες επιτυγχάνεται με την καθημερινή προσπάθεια περικοπής παχυντικών τροφίμων και ενός κυνηγιού θερμίδων που τελικά συνήθως οδηγεί σε δυσκολίες. Τα προβλήματα αυτά μεγεθύνονται όταν πρέπει να συνδυάσουμε φαγητό με την υπόλοιπη οικογένεια, πολύωρη παραμονή στο δρόμο λόγω δουλειάς, κυλιόμενα ωράρια εργασίας και συνηθισμένες ιδιαιτερότητες της καθημερινότητας μας, οι οποίες «φρενάρουν» την κινητοποίηση μας απέναντι στην δίαιτα μας. Όσο και εάν δεν το συνειδητοποιούμε είναι λόγοι που μπορούν να μας αποτρέψουν από τη συμμόρφωσή μας και να μας οδηγήσουν στο να παρατήσουμε απογοητευμένοι τη προσπάθεια.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα laneshealth.gr, η μέθοδος 5:2 με τη συνοδεία διατροφικού συμπληρώματος γλυκομαννάνης, αποτελεί μια εναλλακτική δίαιτα, κατά την οποία μειώνουμε πολύ τις θερμίδες που καταναλώνουμε μόνο δυο συγκεκριμένες ημέρες της εβδομάδος. Τις ημέρες αυτές καταναλώνουν 500 θερμίδες οι γυναίκες και 600 θερμίδες οι άνδρες. Τις υπόλοιπες ημέρες συστήνεται μια ισορροπημένη υγιεινή διατροφή 2000 θερμίδων για τις γυναίκες και 2600 για τους άνδρες. Και αν θεωρούμε τις 500 και 600 θερμίδες λιγοστές, την πείνα έρχεται να καταπολεμήσει η γλυκομαννάνη, μια αδιάλυτη φυτική ίνα, η οποία συνοδευτικά με δυο ποτήρια νερό μια ώρα προ του γεύματος προσφέρει αίσθημα κορεσμού και εξουδετερώνει την όρεξη. Με απόλυτη ασφάλεια και καμία αντένδειξη για τον υγιή πληθυσμό, διαπερνά το γαστρεντερικό και αποβάλλεται χωρίς καμία ενόχληση. Αντιθέτως είναι από τις πολύ λίγες πιστοποιημένες ουσίες από τη Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA) με κατοχυρωμένο ισχυρισμό υγείας για απώλεια βάρους (με χρήση 3γρ) και μείωση της χοληστερίνης (με χρήση 4γρ). Εναλλακτικός τρόπος χρήσης είναι η καθημερινή χρήση της γλυκομαννάνης προ των δυο κυρίων γευμάτων ώστε να μειωθεί η όρεξη γενικότερα και έτσι να διευκολύνουμε τον καθημερινό περιορισμό των προσλαμβανόμενων θερμίδων.

Ο απώτερος στόχος είναι η εβδομαδιαία μείωση της προσλαμβανόμενης ποσότητας θερμίδων και επομένως η απώλεια βάρους. Η «διακοπτόμενη αυστηρή δίαιτα» (interminent fasting), όπως περιγράφεται επιστημονικά η συγκεκριμένη μέθοδος, σύμφωνα με έρευνες προσφέρει όλα τα οφέλη που επιτυγχάνονται με τη μείωση κιλών όπως μείωση της χοληστερόλης, ευγλυκαιμία σακχάρου, μείωση τριγλυκεριδίων αίματος και γενικότερα στοιχεία ρίσκου για παθήσεις όπως καρδιαγγειακά, διαβήτη, καρκίνο. Αριθμός ερευνών έδειξε ότι ενδέχεται να έχει ακόμη καλύτερη επίδραση στην ινσουλινοαντίσταση και στην ινσουλίνη νηστείας σε σύγκριση με τις κλασσικές δίαιτες συνεχόμενης θερμιδικής πρόσληψης.
Παράδειγμα μενού 500 θερμίδων
Πρωινό
Ένα τοστ (δυο φέτες ψωμί του τοστ ολικής άλεσης, μια φέτα τυρί χαμηλή σε λιπαρά, δυο φέτες ντομάτα, ένα φύλλο μαρούλι)
Κυρίως γεύμα
Ομελέτα με ένα ολόκληρο αυγό ( κρόκο και ασπράδι), δυο ασπράδια αυγών, δυο τούφες μπρόκολο, μια πιρουνιά χόρτα (βραστά), ρίγανη, 30γρ. τυρί χαμηλό σε λιπαρά, μια φέτα γαλοπούλα βραστή , μια κουταλιά καλαμπόκι, 2,5 φλιτζάνι γάλα 0%, μια κουταλιά του γλυκού ελαιόλαδο. Η ομελέτα μπορεί να συνοδευτεί με δυο φλιτζάνια σαλάτα με πράσινα φυλλώδη λαχανικά με ένα κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο και μια κουταλιά της σούπας ξύδι balsamico
Ενδιάμεσο ή βραδινό Ένα ζελέ light

Παράδειγμα μενού 600 θερμίδων
Πρωινό
Ένα φλιτζάνι ημίπαχο γάλα και ένα και μισό φλιτζάνι δημητριακά ολικής άλεσης
Κυρίως γεύμα
Μπιφτέκια κοτόπουλου (70 γρ. κιμάς στήθος κοτόπουλο, καρότο τριμμένο (αντί για ψωμί), βρώμη (νιφάδες βρώμης), με δυο κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο άφθονη σαλάτα νωπό μαρούλι, λάχανο, σπανάκι, ρόκα, σγουρό λάχανο, ραντίτσιο και λίγο λεμόνι.
Ενδιάμεσο ή βραδινό: Μια μικρή μπανάνα

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

4 σούπερ χυμοί για την απόλυτη αποτοξίνωση του σώματος!


http://www.youweekly.gr/health/diet-news/apotoksinosi-somatos-xumoi/


Αυτή η κοπέλα έτρωγε κάθε μέρα τρία μπέργκερ! Δεν μπορείτε να φανταστείτε πως έγινε