Πως να προλάβεις το κρύωμα από την αρχή! Τα σημάδια που προειδοποιούν!

Σας ενδιαφέρει..

Πως να προλάβεις το κρύωμα από την αρχή! Τα σημάδια που προειδοποιούν!

Οι έξυπνες συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να μην πέσεις στο κρεβάτι!

Oι ενήλικες κατά μέσο όρο αρρωσταίνουν 2 με 4 φορές το χρόνο, με το απλό, τυπικό κρυολόγημα της λοίμωξης του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος να κρατάει 10 μέρες. Μην τρομάζεις, όλοι το έχουμε περάσει! Διαβάστε παρακάτω...

Όμως με το πρώτο ελαφρύ συνάχι και την αρχική κατάπτωση, δεν πρέπει να γίνεσαι κατηφής. Η αρχική σου αντίδραση θα πρέπει να είναι άλλη, ούτως ώστε να μπορείς να βγεις αλώβητη από τον πόλεμο των μικροβίων!

Δείτε ακόμη: Detox δίαιτα: Χάσε 4 κιλά σε μία εβδομάδα!

1. Επανδρώσου με ψευδάργυρο

Δεν είναι εσφαλμένος συναγερμός! Ο ψευδάργυρος βοηθάει την άμυνα του οργανισμού να ανακτηθεί και αν πάρεις συμπλήρωμα στην αρχή του κρυολογήματος, έρευνες έχουν δείξει πως μειώνει την σοβαρότητα και την διάρκεια του (ειδικά αν το συνδυάσεις με βιταμίνη C).

2. Βρες το σημείο ΖΕΝ

Το άγχος και η στρεσογόνος καθημερινότητα μειώνουν τις άμυνες του οργανισμού, που κατ’ επέκταση υπολειτουργούν, κάνοντας τον οργανισμό βορά στα μικρόβια και τα κρυολογήματα. Ίσως γι’ αυτό το λόγο, μελέτες στο πανεπιστήμιο του Wisconsin έχουν δείξει πως ο διαλογισμός μειώνει τη συχνότητα εμφάνισης, τη διάρκεια και τη σοβαρότητα του κρυολογήματος από 35 έως 60%.

Δείτε ακόμη: 6 σημάδια – καμπανάκια που δείχνουν ότι δεν πίνετε όσο νερό πρέπει και καταστρέφετε την υγεία σας – Μεγάλη προσοχή στο 4ο!

3. Ενυδατώσου

Αύξησε την ποσότητα νερού που πίνεις. Η ενυδάτωση βοηθάει στο να διατηρούνται υγρές οι ρινικές δίοδοι, με αποτέλεσμα να μην κολλάς εύκολα μικρόβια.

4. Κάνε γαργάρες

Ναι, ο παππούς σου σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να γίνει πρότυπο σου. Το ξέπλυμα του στόματος μερικές φορές την ημέρα όταν είσαι κρυωμένη, βοηθάει στο να “ξεβγάλεις” και μερικά μικρόβια!

Δείτε ακόμη: Έφαγες πολύ χθες; Τι πρέπει να κάνεις σήμερα για να μην... τα πάρεις σε κιλά!

5. Χρησιμοποίησε προβιοτικά

Σε πρόσφατες έρευνες, τα αποτέλεσμα δείχνουν πως τα συμπληρώματα με προβιοτικά μειώνουν το χρόνο ζωής του μικροβίου από 6 σε 4 μέρες και κάνουν τα συμπτώματα λιγότερο έντονα.