Θερμοπληξία: Ποια είναι τα σημάδια και πως θα την αντιμετωπίσεις!

Μήπως ζαλίζεις ή ανακατεύεσαι;

Θερμοπληξία: Ποια είναι τα σημάδια και πως θα την αντιμετωπίσεις!

Ποια είναι τα σημάδια της θερμοπληξίας και πως θα την αντιμετωπίσεις!

Καλοκαιράκι, παραλία, διακοπές, Μοχίτο στην ξαπλώστρα, ο ήλιος να χαϊδεύει το δέρμα σου, τι ωραία που περνάμε… Και ξαφνικά ζαλίζεσαι. Και ανακατεύεσαι. Και χτυπάει πιο γρήγορα η καρδιά σου. Τι έγινε ρε παιδιά; Όχι δεν σου έριξαν κάτι στο Μοχίτο (τα ναρκωτικά είναι ακριβά, κανείς δεν τα σπαταλάει σε αγνώστους). Θερμοπληξία λέγεται.

Μήπως έπαθες ηλίαση; 3 τρόποι για να το καταλάβεις και η άμεση αντιμετώπιση του!

Πώς θα καταλάβω ότι παθαίνω θερμοπληξία;

«Όταν το σώμα αδυνατεί να αποβάλλει θερμότητα λόγω της υψηλής θερμοκρασίας, της αυξημένης σχετικής υγρασίας και της απουσίας της κίνησης του αέρα του περιβάλλοντος, εμφανίζεται βαριά νοσηρή κατάσταση η οποία ονομάζεται θερμοπληξία» διαβάζουμε στο Iatronet.gr.

«Στις ελαφρές περιπτώσεις το άτομο εμφανίζει κεφαλαλγία, μειωμένη αποδοτικότητα στην εργασία του, ταχύπνοια, ταχυκαρδία, αυξημένη εφίδρωση, ερυθρότητα στο πρόσωπο, ναυτία και λιποθυμία. Σε βαρύτερες καταστάσεις παρατηρείται θερμοκρασία 40-41 βαθμών Κελσίου, ηλεκτρολυτική διαταραχή, παραλήρημα, απώλεια συνείδησης, κώμα, ακόμα και θάνατος».

Πώς θα αποφύγω να πάθω θερμοπληξία;

Σύμφωνα πάντα με το Iatronet, παράγοντες που ευνοούν την πρόκληση θερμοπληξίας είναι η βαριά μυϊκή εργασία, η βαριά ενδυμασία, η υπερκατανάλωση τροφής, η παχυσαρκία και η κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών.

Τι κάνουμε αν κάποιος πάθει θερμοπληξία;

«Η παροχή πρώτων βοηθειών σε άτομα τα οποία έχουν υποστεί θερμοπληξία μπορεί να αποβεί σωτήρια για τη ζωή τους» εξηγεί στο Iatronet.gr ο Λογγίνος Γιδαροκώστας, Υγιεινολόγος ΤΕ - Επόπτης δημόσιας Υγείας. Συστήνεται η μεταφορά του ατόμου σε σκιερό και δροσερό μέρος, απομάκρυνση των ενδυμάτων, ράντισμα του σώματος με δροσερό νερό, πόση άφθονων υγρών, και επικοινωνία με ιατρό.

Αυτό είναι το τρικ για να μαυρίσεις εύκολα και γρήγορα χωρίς σολάριουμ!

Αυτό είναι το τρικ για να μαυρίσεις εύκολα και γρήγορα χωρίς σολάριουμ!

Αν είσαι από εκείνες που δεν θέλουν να πάνε για σολάριουμ το καλοκαίρι, αλλά ακόμα και στην παραλία δεν βλέπεις θεαματικά αποτελέσματα στο μαύρισμα σου, ήρθε η ώρα να μάθεις κάτι...

Τα μυστικά του τέλειου μαυρίσματος:

Βασικός κανόνας είναι η απολέπιση.

Νεκρά Κύτταρα: Το μυστικό λοιπόν είναι η απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων και για να το επιτύχετε αυτό θα πρέπει πριν βγείτε στην παραλία, να απολεπίσετε καλά το σώμα σας, διαδικασία που μπορείτε να την ακολουθείτε 1-2 φορές την εβδομάδα. Ακόμα, μπορείτε να βρείτε στην αγορά μεγάλη ποικιλία από scrub σώματος, με διαφορετικές συστάσεις και αρώματα το καθένα. Παρόλα αυτά όμως, εμείς θα σας προτείνουμε μια σπιτική συνταγή για scrub σώματος, η οποία λειτουργεί εξίσου καλά.

Homemade Scrub Σώματος: Θα χρειαστείτε, 1½ κουταλιά μαύρη ζάχαρη, 3 κουταλιές φυτικό βούτυρο, 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο ή απλό λάδι κουζίνας, τα ανακατεύετε όλα μαζί σε ένα μπολ και έπειτα το απλώνετε στο σώμα σας κάνοντας ελαφριές κυκλικές και κινήσεις.

Φάε καρότα πριν βγεις στην παραλία

Υπάρχουν τροφές που βοηθούν στο μαύρισμα, δηλαδή τροφές που αυξάνουν την έκκριση της μελανίνης στον οργανισμό, αυτής της πολύτιμης ουσίας που ευθύνεται για το σκούρο δέρμα και την προφύλαξη του δέρματος από τον ήλιο. Η μελανίνη ενισχύεται κυρίως με τη βιταμίνη Α και την β- καροτίνη που προέρχεται από τροφές όπως τα ροδάκινα, τα βερίκοκα, τα καρότα, το καρπούζι και το πεπόνι, το μάνγκο, οι γλυκοπατάτες, η κολοκύθα, το σπανάκι, τα αυγά, το ψάρι, το ελαιόλαδο και το μπρόκολο.