Κορίτσια προσοχή! Έκανε μανικιούρ με σκόνη κι έπαθε μόλυνση στα δάχτυλα της....

Προσοχή, σκληρή εικόνα!

Κορίτσια προσοχή! Έκανε μανικιούρ με σκόνη κι έπαθε μόλυνση στα δάχτυλα της....

Κορίτσια προσοχή, αφού κοπέλα έκανε μανικιούρ με σκόνη κι έπαθε μόλυνση στα δάχτυλα της.... Η εικόνα προκαλεί σοκ!

Το μανικιούρ με σκόνη (dipping powder manicure) έχει γίνει πολύ δημοφιλές τα τελευταία χρόνια, αλλά αν δείτε τι έπαθε μια γυναίκα που δοκίμασε να το κάνει, μάλλον θα το σκεφτείτε δύο και τρεις φορές για να το δοκιμάσετε κι εσείς.

Η γυναίκα πήγε να κάνει μανικιούρ με σκόνη σε κατάστημα ομορφιάς στο Greensboro της Βόρειας Καρολίνας των ΗΠΑ στις 17 Οκτωβρίου. Η αισθητικός που την εξυπηρετούσε, της προκάλεσε κατά λάθος μια αμυχή στο δέρμα καθώς της λίμαρε τα νύχια. Στην συνέχεια η γυναίκα έβαλε τα δάχτυλά της μέσα στην σκόνη μανικιούρ, για να ολοκληρώσει τη διαδικασία.

«Παρατήρησα ότι περίπου μια εβδομάδα αργότερα βγήκαν κάποια στίγματα γύρω από μερικά δάχτυλα και δοκίμασα να βάλω κάποιες κρέμες (χωρίς ιατρική συνταγή) που είχα στο σπίτι, ενώ τα έπλυνα και με οινόπνευμα και οξυζενέ, αλλά η κατάσταση συνεχώς χειροτέρευε”, δήλωσε η ίδια.

Κορίτσια προσοχή! Αυτό είναι το "θαυματουργό" ρόφημα που αδυνατίζει!

Τελικά τα νύχια της άρχισαν να φουσκώνουν, να αιμορραγούν και να αναβλύζουν πύον. Τότε πήγε σε γιατρό, ο οποίος τη διέγνωσε με μυκητιασική λοίμωξη.

Πώς μπορείτε να πάθετε μυκητιασική λοίμωξη από ένα μανικιούρ με σκόνη

Ένας από τους λόγους για τους οποίους το μανικιούρ με σκόνη σας εκθέτει σε μια πιθανή μυκητιασική λοίμωξη είναι επειδή τα νύχια σας πρέπει πρώτα να λιμαριστούν για να αποκτήσουν “τραχιά” επιφάνεια, ώστε να κολλήσει η σκόνη, προτού περάσετε από πάνω στο τέλος διάφανο μανό.

Το μεταλλικό τμήμα της λίμας ή του “γυαλόχαρτου” που χρησιμοποιείται γι’ αυτήν τη διαδικασία μπορεί να είναι επικίνδυνο αν δεν χρησιμοποιηθεί σωστά. Εάν κοπείτε έστω και λίγο στο δέρμα, υπάρχει πάντα η πιθανότητα να πάθετε μετά μόλυνση.

Η λοίμωξη στο συγκεκριμένο παράδειγμα πιθανότατα προήλθε από την αμυχή στο δάχτυλό της. Ακόμα κι έτσι, όμως, οι αισθητικοί και τεχνικοί ομορφιάς υποτίθεται ότι πρέπει να μην βυθίζουν ολόκληρο το δάχτυλο μέσα στην σκόνη μανικιούρ, λόγω του κινδύνου μόλυνσης. Οι κανόνες είναι σαφείς και λένε ότι όταν ένα προϊόν έρθει σε επαφή με τον πελάτη, πρέπει να πεταχτεί. Αλλά αυτό δεν συμβαίνει πάντα. Σε κάποια καταστήματα ομορφιάς, όλες οι πελάτισσες καλούνται να βυθίσουν τα δάχτυλά τους στο ίδιο δοχείο με σκόνη μανικιούρ, προτού αυτό τοποθετηθεί ξανά στο ράφι για την επόμενη μέρα!

Ωστόσο, το πιο σημαντικό θέμα για την υγεία σας είναι το λιμάρισμα του νυχιού. Εάν η λίμα αγγίζει το δέρμα γύρω από το νύχι, είναι πολύ πιθανό να συμβεί μόλυνση τελικά.

δάχτυλο μόλυνση μανικιούρ

Είναι σαφές ότι υπάρχει ένας κίνδυνος που συνδέεται με αυτές τις τεχνικές, αλλά εάν εξακολουθείτε να θέλετε να κάνετε μανικιούρ με σκόνη, προσπαθήστε να φέρετε τη δική σας σκόνη και βεβαιωθείτε ότι το κατάστημα ομορφιάς αποστειρώνει τον εξοπλισμό πριν τη χρήση.

Κόβετε τις παρανυχίδες σας στο μανικιούρ; Μόλις δείτε που χρησιμεύουν θα σταματήσετε αμέσως!

Παγώνουμε κάθε φορά που η μανικιουρίστα μας παίρνει ένα μικρό ψαλίδι και μας ρωτάει: "Θέλεις να σου κόψω τις παρανυχίδες";

Βαθιά μέσα μας ξέρουμε ότι δεν θα έπρεπε, αλλά το να τις βλέπουμε στα δάχτυλά μας, μας κάνει να θέλουμε να ενδώσουμε απλά και μόνο για τη χάρη ενός άψογου μανικιούρ.

Η παρανυχίδα είναι η φυσική ασπίδα των νυχιών, σύμφωνα με την Ντάνα Στερν, μία δερματολόγο και ειδική των νυχιών. Εμποδίζει το νερό, την υγρασία και τους οργανισμούς από το να μπουν στο νύχι και εξηγεί: "Η παρανυχίδα βρίσκεται επάνω από το πιο σημαντικό μέρος του νυχιού, την “μήτρα” του νυχιού. Οποιοδήποτε τραύμα στην περιοχή των παρανυχίδων (κόψιμο, δάγκωμα, τράβηγμα) μπορεί να επηρεάσει την "μήτρα" και τελικά μπορεί να έχει επιπτώσεις στην εμφάνιση του νυχιού (αποχρωματισμό, γραμμές κτλ)".

Η μανικιουρίστα των επωνύμων, Ντέμπορα Λίπμαν, προσθέτει: "Με το δέρμα να είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματός σας, οι παρανυχίδες είναι η τελευταία ασπίδα άμυνας ως ένα προστατευτικό εμπόδιο, μπλοκάροντας την εξάπλωση των βακτηρίων μέσα στο νύχι."

Όταν τα βακτήρια μπαίνουν στο νύχι μέσω των παρανυχίδων, η Στερν λέει ότι αυτό το σενάριο καταλήγει σε μία κόκκινη, ελαφριά μόλυνση με την ονομασία acute paronychia. Η δερματολόγος σημειώνει ότι αυτές οι μολύνσεις πρέπει να αποξηρανθούν και να αντιμετωπιστούν από έναν γιατρό και ο ασθενής συνήθως χρειάζεται ένα αντιβιοτικό.

Εάν η υγρασία μπει στο νύχι από ένα τραυματισμένο "εμπόδιο", η Στερν λέει ότι το δέρμα πίσω από την παρανυχίδα θα γίνει κόκκινο και πρησμένο. Αυτό είναι γνωστό ως chronic paronychia, και το νύχι τελικά θα μεγαλώσει με μη φυσιολογικό τρόπο, εάν η παρανυχίδα παραμείνει έτσι.

Αυτό που μπορείτε λοιπόν να κάνετε είναι να βάλετε με απαλό τρόπο την παρανυχίδα πίσω στη θέση της.

Για να το πετύχετε αυτό, η Στερν προτείνει να χρησιμοποιήσετε μία πετσέτα για να την βάλετε στη θέση της μετά από ένα ζεστό ντους ή αφού την έχετε μουλιάσει. Προειδοποιεί ενάντια στην χρήση προϊόντων που τις αφαιρούν επειδή τραυματίζουν εξίσου την προστατευτική ασπίδα που προσφέρουν.

Μία αποτελεσματική ρουτίνα περιποίησης θα σας βοηθήσει να τις θεραπεύσετε και να τις προλάβετε, σύμφωνα με την Λίπμαν.