Μαρία Κορινθίου: Η αλήθεια για τον ΑΝΤ1, ο γάμος με τον Γιάννη Αϊβάζη και τα παραπανίσια κιλά

Πέταξε τα αρνητικά από την ζωή της και ζει στον δικό της Παράδεισο

Τζώρτζια Συρίχα
Youweekly Editor
Μαρία Κορινθίου: Η αλήθεια για τον ΑΝΤ1, ο γάμος με τον Γιάννη Αϊβάζη και τα παραπανίσια κιλά

Έχει καμία σχέση η σημερινή Μαρία Κορινθίου εμφανισιακά αλλά και σαν χαρακτήρας, με αυτήν που ξέραμε παλιά; Ούτε καν... Η ηθοποιός και παρουσιάστρια σε μια σπάνια συνέντευξη μιλάει για την απόφασή της να φέρει τούμπα πολλά πράγματα στην ζωή της και να αλλάξει συνήθειες και τρόπο σκέψης...

Στην καλύτερή της φάση αναπροσαρμογής, ηρεμίας και ψυχικής δύναμης, η Μαρία Κορινθίου κάνει μια υπέροχη φωτογράφιση και μιλάει για όλα τα υπέροχα που της συμβαίνουν στο youweekly.gr, καθώς και για την σχέση της με την τηλεόραση, μετά τον ΑΝΤ1 και το Πρωινό.

Η συνέντευξη της Μαρίας Κορινθίου στο Youweekly.gr

Special thanks στο εργαστήριο γλυπτικής D Skalkotos sculpture lab(Ανδρέα Β. Πάντου 21, Καλύβια Θορικού) για την ευγενική φιλοξενία

Μαρία Κορινθίου Γιάννης Αιβάζης

  • Τοπ από μουσελίνα, Celebrity Skin
  • Κοσμήματα, ΚΛRKΛLIS Silver Collection, ΚΛRKΛLIS, karkalis.gr

Σε τι φάση σε βρίσκω;

Είμαι σε μια φάση της ζωής μου που νιώθω πιο σίγουρη και πιο ήρεμη από ποτέ, πιο κατασταλαγμένη ψυχικά και εσωτερικά σαν άνθρωπος, ακόμα και πιο κατασταλαγμένη επαγγελματικά σε αυτά που η ψυχή μου θέλει να δημιουργήσει και να εκμεταλλευτεί αυτή την όμορφη ζωή που έχουμε. Είμαι σε ένα υπέροχο εσωτερικό μονοπάτι, με πολλές διακλαδώσεις, με πολλά εμπόδια, έναν λαβύρινθο που μπορεί να χαθώ για λίγο, αλλά ταυτόχρονα προπονούμαι να ξανασυγκεντρωθώ και να εστιάσω σε αυτό που θέλω να κάνω στην ζωή μου. Σε αυτό το μονοπάτι της αναδιοργάνωσης, της μάθησης και της ψυχικής μετάδοσης.

Τον τελευταίο καιρό, το δικό σου όνομα συζητήθηκε πολύ. Πως αντιδράς, όταν ακούς να λέγονται πράγματα για εσένα;

Το πιο σημαντικό είναι ότι δεν ακούω πια τι λένε για εμένα. Τι σημαίνει αυτό; Καμία επαφή με τηλεόραση, με ανθρώπους που μπορεί να με πάρουν τηλέφωνο και να με ενημερώσουν για το τι έχουν πει κάποιοι για εμένα, δεν με ενδιαφέρει. Αντιλαμβάνομαι όμως ότι κάτι γίνεται, όταν χτυπάει συνέχεια το τηλέφωνο κάτι συμβαίνει. Επειδή όμως δεν θέλω να βάλω την ψυχική μου γαλήνη σε ένα συγκεκριμένο μοτίβο, θα ρωτήσω δικούς μου ανθρώπους για να έχω μια ιδέα, αλλά δεν με ενδιαφέρει επί της ουσίας τίποτα πια.

Δεν σε αγγίζει τίποτα;

Άλλο δεν με αγγίζει και άλλο δεν με ενδιαφέρει. Φυσικά εάν μπω στην διαδικασία να μάθω μπορεί και να με ενδιαφέρει. Δεν με ενδιαφέρει να το αναπτύξω στον εγκέφαλό μου και να βάλω στο μαγνητικό μου πεδίο, αυτό που θεωρώ ότι εμένα δεν με εξυπηρετεί. Δεν με εξυπηρετεί ούτε η κακία του αλλουνού, ούτε η δήλωση που κάνει εν τη απουσία μου.

Μαρία Κορινθίου

Γενικότερα τσαντιζόσουνα όταν άκουγες να λέγονται πράγματα για εσένα;

Έχω περάσει από διαφορετικά συναισθήματα, και κάθε δεκαετία έχουμε εντελώς διαφορετικές εμπειρίες και αντίληψη. Στα 20 μου έκλαιγα με μαύρο δάκρυ, στα 30 μου όλο αυτό μου γύρισε σε θυμό και είναι λογικό όταν εγκλωβίζεις τα συναισθήματα και δεν έχεις μάθει ακόμα να τα καταλαγιάζεις. Ο θυμός αυτός με έκανε για να προστατευτώ, να αναπτύξω πάρα πολύ και την αρσενική μου πλευρά, που σημαίνει ότι ήμουνα απότομη και αντιδραστική. Πνιγόταν το δίκιο μου... Στα 40 μου, από το ένα αυτί μου μπαίνουν και από το άλλο μου βγαίνουν πια... Εάν δώσω βάρος στον τοξικό λόγο κάποιου θα το ρουφήξω, εάν όμως δεν δώσω βάρος, το αφήνω και θα περάσει σαν τον αέρα.

Η σιωπή είναι τελικά χρυσός;

Όχι πάντα. Μέχρι που φτάνεις στα όριά σου. Μέχρι εκεί που δεν εισχωρεί με μεγαλύτερη δύναμη στο μαγνητικό σου πεδίο. Εάν εισχωρήσει και ξεπεράσεις τα όριά σου, φυσικά πρέπει να σηκώσεις το κεφάλι ψηλά και φεύγεις, γιατί αγαπάς και σέβεσαι αυτά που η ψυχή σου θέλει.

Άρα εσύ τώρα είσαι σε μια ζεν κατάσταση...

100%. Καταρχάς κάνω ζαζέν. Είναι γιόγκα, ο ιαπωνικός βουδισμός των μοναχών. Έχει να κάνει με την σιωπή πολύ με την εσωτερική σου φωνή, την ψυχή. Σου λέει ότι το παρελθόν και το μέλλον είναι illusions και αυτό που έχει σημασία είναι το εδώ και τώρα. Όταν οποιαδήποτε σκέψη σου την πηγαίνεις στο παρελθόν δεν είσαι ελεύθερος. Ελευθερώνεσαι όταν πειθαρχείς το νου σου και αυτό που έχει σημασία για την ψυχή σου είναι το εδώ και τώρα. Πήγα 5 μέρες στην Σέριφο για να κάνω ζαζέν, που δεν επιτρεπόταν να μιλάς, να έχεις επικοινωνία με το τηλέφωνο, δεν επιτρέπεται να διαβάζεις, να κοιτάς τον άλλον στα μάτια. Είσαι εσύ και ο εαυτός σου, πας να βρεις το κέντρο σου και εσένα και προσπαθείς να πειθαρχήσεις τον νου σου για να τον φέρεις στο εδώ και τώρα. Δεν πρέπει να κουνηθείς, ούτε καν να ξυστείς... Είναι υπέροχο. Επίσης κάνω και κουνταλίνι γιόγκα, όπου τιθασεύεις τον δράκο και την φωτιά που έχεις μέσα σου με εξωστρέφεια.

Επειδή η υποκριτική είναι ένα καθόλα τοξικό περιβάλλον, σκέφτηκες ποτέ να φύγεις ακόμα και από αυτό;

Όχι, γιατί αγαπώ την υποκριτική, είναι η ψυχή μου. Ακόμα και τώρα που μιλάμε είμαι εκτός, γιατί ήθελα να εκπαιδεύσω τον εαυτό μου και να μάθω πράγματα. Ήθελα να κάτσω πίσω και να δω τι με εξυπηρετεί σαν Μαρία. Είχα ανάγκη την ψυχική ένωση με τον κόσμο, τίποτα άλλο.

Μαρία Κορινθίου συνέντευξη

  • Νυφικό φόρεμα, Helena Kyritsi, helenakyritsi.gr
  • Κοσμήματα ,ΚΛRKΛLIS Silver Collection, ΚΛRKΛLIS, karkalis.gr

Από τον καιρό που έφυγες από την τηλεόραση σε πλησιάζει ο κόσμος και σε ρωτάει «γιατί δεν είσαι στην τηλεόραση, μας λείπεις»;

Φυσικά και τα μηνύματα είναι πάρα πολλά. Τους εξηγώ ότι είναι επιλογή μου. Μπορεί να φαίνεται προς τα έξω ότι δεν κάνω κάτι, αλλά κάνω πολύ περισσότερα από ότι κάποιος μπορεί να φανταστεί. Επενδύω στον εαυτό μου πάρα πολύ, όχι να βάψω τα μαλλιά μου και τα νύχια μου, κάνω άλλα πράγματα και με τροφοδοτώ με γνώσεις. Η μεγαλύτερη επένδυση που έχω κάνει στην ζωή μου. Τροφοδοτώ τον ψυχικό κόσμο μου με φως.

Η τηλεόραση σε τροφοδοτούσε μόνο με φως ή και με σκοτάδι;

Παντού υπάρχει το σκοτάδι. Και από το σπίτι μου μέχρι τον φούρνο να πάω, εάν εγώ δώσω δύναμη στο να υπάρξει ίντριγκα, θα υπάρξει. Θα σου πω όμως εγώ πως σκέπτομαι τώρα πια. Σε οτιδήποτε κάνω είτε στον επαγγελματικό χώρο, είτε στις προσωπικές μου σχέσεις, εγώ θέλω να περιβάλλομαι από πουλάκια, λουλουδάκια και μουσική. Εάν δουλέψω με κάποιον που δεν θέλω, θα έχω πάρει την απόφαση και θα ξέρω ότι θα υπάρχει ένας φαύλος κύκλος και θα πρέπει το ενεργειακό μου πεδίο να παλεύει για να απωθήσει τέτοιους ανθρώπους.

Εσύ όταν πηγαίνεις σε κοινωνικές εκδηλώσεις και σε ρωτάνε για την τηλεόραση, τι λες;

Οι δικοί μου άνθρωποι δεν με ρωτάνε καν, ο υπόλοιπος κόσμος που δεν με ξέρει και με ρωτάει, το απορρίπτω και τους λέω παιδιά δεν θέλω να το συζητήσω.

Μαρία Κορινθίου ηλικία

Τηλεοπτικό μέλλον βλέπεις;

Εννοείται. Ό,τι με ευχαριστεί και αγαπώ. Δεν έχω κανένα άγχος να κάνω κάτι μόνο για να το κάνω. Βρίσκω πράγματα για να καλύπτω τον κόσμο μου. Κάνω ότι μου γεμίζει την καρδιά και τίποτε άλλο. Έχω την πολυτέλεια να παίρνω αποφάσεις και να επιλέγω. Οικονομικά, αν δεν έχω την πολυτέλεια για τα «όχι» μου, την δημιουργώ. Βρίσκω λύσεις για να είμαι ελεύθερη να αποφασίσω ό,τι θέλω.

Έχεις τοποθετηθεί όμως για κάποια πράγματα που ειπώθηκαν για εσένα...

Φυσικά και τοποθετήθηκα, έπρεπε να το κάνω για όλα αυτά που ακούγονταν για εμένα και με αφορούσαν. Η τοποθέτησή μου όμως δεν ήθελα να ήταν επίθεση, γιατί μόλις είχα γυρίσει και από το ζαζέν (γέλια). Θα σου πω κάτι να γελάσεις, την ημέρα που εγώ ταξίδευα για το ζαζέν στην Σέριφο – σουρεάλ κατάσταση- ήμουνα στο σαλόνι του πλοίου με τις τηλεοράσεις ανοιχτές, έπαιζαν πλάνα δικά μου και εγώ καθόμουνα με την φόρμα και με κοιτούσε όλος ο κόσμος πως θα αντιδράσω.

Πως ένιωσες;

Ο κόσμος μου χαμογελούσε - και εγώ το ίδιο - και στους φίλους μου που θα πηγαίναμε μαζί τους είπα: «Κοιτάξτε πως η Θεία συγχρονικότητα την ώρα που πηγαίνω για σιωπή μού τα φέρνει μπροστά μου. Και σώπασα». Φεύγοντας από την Σέριφο, όλα αυτά που έλεγαν για εμένα και έφταναν στα αυτιά μου ήταν μια βαβούρα. Δεν με ενδιαφέρει να το συνεχίσω άλλο. Εάν με ενδιέφερε θα το έκανα μέσω δικηγόρων.

Μαρία Κορινθίου Youweekly.gr

Ναι, αλλά έχεις αφήσει ερωτηματικά...

Κανέναν δεν έχω αφήσει με ερωτηματικά. Από τον χώρο ξέρουν όλοι τι έχει συμβεί και ο κόσμος πια έχει αντιληφθεί, έχει πάρει την αλήθεια, απλά δεν μπορεί να την ερμηνεύσει. Αλλά δεν με ενδιαφέρει πια, είπα ας το σταματήσουμε και εύχομαι να μην αναγκαστώ - εάν συνεχιστεί από την άλλη πλευρά - να προστατέψω τον εαυτό μου.

Πέρυσι που συζητούσαμε για τον ΑΝΤ1 μιλούσαμε για μια ωραία συνεργασία...

Και ήταν. Το έλεγα με όλη μου την καρδιά, γιατί αισθανόμουνα καλά, είχα κάποιους ανθρώπους που ένιωθα ότι με κρατούσαν από το χέρι, για να κάνουμε σωστά την δουλειά μας, αλλά πέρα από αυτούς υπήρχαν και άλλοι που με οδήγησαν σε μια κατάσταση που δεν ήθελα. Έχει συμβεί σε όλους μας αυτό να δούμε ότι στην πορεία δεν ταιριάζουμε με κάποιους και δεν έχουμε τα ίδια μέτρα και σταθμά.

Πες μου τρεις λόγους που θα σκεφτόσουν ότι δεν μπορείς να συνυπάρχεις με κάποιον σε συνεργασία...

Να μην με σέβεται. Να καταχράζεται την υπομονή, την ανοχή και τα όριά μου, τον κόπο μου και να μην υπάρχει αλήθεια στην σχέση μας. Όταν δεν υπάρχει αλήθεια, υπάρχει κόμπλεξ και ανασφάλεια, είτε εσωτερική, είτε κάτω από το τραπέζι. Τα έχω ζήσει και άλλες φορές. Όσο μεγαλώνω δεν τα αντέχω, είμαι πλέον ώριμη γυναίκα που αντιλαμβάνομαι όλα όσα γίνονται είτε υποχθόνια, είτε μπροστά στα μάτια μου. Εγώ επίθεση δεν ήθελα να κάνω, ήθελα να αποχωρήσω όταν κάποιος δεν σέβεται τα όριά μου.

Ο Γιάννης τι συμμετοχή έχει σε ότι σου συμβαίνει;

Η συμμετοχή του είναι 100% ψυχική. Θα αντιληφθεί ο ένας τον άλλον εάν κάτι δεν του «κουμπώνει». Μιλάμε σαν ζευγάρι για αυτά. Εγώ προσωπικά, έχω ένα πολύ ανεπτυγμένο ένστικτο λόγω των τρικλοποδιών που έχω φάει στη ζωή μου, όσες πιο πολλές τρικλοποδιές φας, τόσο αναπτύσσεις το ένστικτό σου. Ξέρει ο Γιάννης ότι κινούμαι με το ένστικτο, ότι, όταν εγώ πω «όχι, ναι, τέλος και τελεία», το εννοώ. Το ενδιάμεσο δεν υπάρχει, εμείς το δημιουργούμε γιατί παλεύουμε. Υπάρχει θέλω ή δεν θέλω... Και ο Γιάννης είναι έτσι σαν εμένα. Καταλαβαίνουμε ο ένας τον άλλον αμέσως.

Μαρία Κορινθίου παιδικά χρόνια

  • Τοπ από μουσελίνα, Celebrity Skin
  • Κοσμήματα, ΚΛRKΛLIS Silver Collection, ΚΛRKΛLIS, karkalis.gr

Έπεσες ποτέ στα πατώματα από συνεργασία που έχεις κάνει;

Στα πατώματα δεν έχω πέσει ποτέ και για τίποτα. Το σίγουρο είναι ότι έχουν υπάρξει, όλο αυτό το διάστημα που είμαι μέσα στον χώρο, σαν εργαζόμενη γυναίκα, τα λεγόμενα εμπόδια και σκαμπανεβάσματα. Εξαρτάται από εμάς πως τα αντιμετωπίζουμε και τι επιλογές θα κάνουμε.

Πως διαχειρίζεσαι την εφηβεία της 15 χρονης πλέον Ισμήνης;

Η Ισμήνη είναι σε μια ιδιαίτερη ηλικία που όλοι έχουμε περάσει, παρόλα αυτά επειδή σαν γονείς πρέπει να προσέχουμε, κάνουμε μια διαχείριση μεν αλλά δεν της κόβουμε τα φτερά, την αφήνουμε να πετάξει.

Έχει δεχτεί bullying ποτέ λόγω επωνυμίας των γονιών της;

Όχι δεν έχει τύχει. Αυτά δεν μπορείς να τα αποφύγεις, αλλά ήταν ένα κομμάτι που θέλησα να ενδυναμώσω την Ισμήνη. Η Ισμήνη είναι ένα δυναμικό παιδί, που έχει πάρει πολλά στοιχεία και από εμένα και από τον Γιάννη, αλλά έχει μια δική της προσωπικότητα και τσαγανό.

Επειδή είχες παλαιότερα κάποια κιλά παραπάνω, σε δυσκόλεψαν ποτέ;

Είναι όλα στο μυαλό μας, εάν δεν υπάρχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας. Εάν έχεις λαμπερό δέρμα, σημαίνει ότι έχεις μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή. Όταν τροφοδοτείς τον εαυτό σου με τοξίνες, βαραίνεις, όχι μόνο με κιλά αλλά και σαν οργανισμός. Όπως θεραπεύεις το σώμα σου οργανικά, έτσι πρέπει να θεραπεύεις και την ψυχή σου. Τότε είσαι στα καλύτερά σου και εγώ είμαι καλύτερα από ποτέ.

Δείτε εδώ backstage βίντεο από την συνέντευξή της

Credits

  • Φωτογραφίες : Κώστας Καπαρελιώτης
  • Styling : Έλενα Οικονόμου
  • Μακιγιάζ : Εύα Ζαχαριάδου
  • Χτένισμα : Βαγγέλης Ηλιάδης