Ιωάννα Παλιοσπύρου: Συγκλονίζει ο ιατροδικαστής - «Θα είχαμε θάνατο αν...»

«Όταν βλέπεις ένα νέο άνθρωπο να ουρλιάζει από τους πόνους σοκάρεσαι»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Ιωάννα Παλιοσπύρου: Συγκλονίζει ο ιατροδικαστής - «Θα είχαμε θάνατο αν...»

O ιατροδικαστής που εξέτασε την Ιωάννα Παλιοσπύρου και ο επικεφαλής τμήματος Πλαστικής Χειρουργικής Εγκαυμάτων, που ήταν ο πρώτος γιατρός που την περιέθαλψε, μίλησαν στην εκπομπή Χαμογέλα και πάλι και συγκλόνισαν με τα λόγια τους, λίγο πριν την 4η δίκη που ανακοινώθηκε πότε θα γίνει.

Οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τα όσα βίωσε η Ιωάννα Παλιοσπύρου

«Αν δεν είχε αντιδράσει γρήγορα η Ιωάννα, θα είχαμε θάνατο. Είναι πρωτοφανής η μεγάλη ποσότητα και ο τρόπος ρίψης της ουσίας σε στοχευμένη περιοχή. Το υγρό έπεσε στην αριστερή περιοχή του προσώπου της Ιωάννας. Από τύχη δεν το εισέπνευσε ή δεν το κατάπιε. Θα είχαν διαβρωθεί τα εσωτερικά της όργανα. Έχουμε χρήση μεγάλης ποσότητας που ρίχτηκε ταυτόχρονα, στον ίδιο χρόνο, σε στοχευμένη περιοχή που είναι ζωτική περιοχή για τον άνθρωπο. Την Ιωάννα την είδα αφού ολοκληρώθηκε η θεραπεία της. Είναι ένα πρωτοφανές έγκλημα για την ελληνική κοινωνία», είπε ο Σωκράτης Τσαντίρης.

Από την πλευρά του ο Πέτρος Δημοβέλης είπε: «Η εικόνα που αντικρύσαμε ήταν κάτι πρωτόγνωρο. Πρωταρχικός μας σκοπός ήταν να αποτραπεί το μοιραίο. Η θερμοκρασία της ξεπερνούσε τους 400 βαθμούς Κελσίου. Όλα αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία. Η Ιωάννα φοράει τη μάσκα για να αποτραπεί η δημιουργία υπερτροφικών ουλών. Όταν την αντικρύσαμε ούρλιαζε από τους πόνους, δεν μπορούσαμε να έχουμε επικοινωνία. Οι πόνοι ήταν φριχτοί και αντιμετωπίστηκαν με τη χρήση οπιούχων. Ήταν σημαντικό ότι έριξε νερό γρήγορα πάνω της. Μείωσε το χρόνο επίδρασης του θειικού οξέος. Όταν βλέπεις ένα νέο άνθρωπο να ουρλιάζει από τους πόνους σοκάρεσαι».

Τι φέρεται πως θα πει στην απολογία της η Έφη

Την απολογία της για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου, προετοιμάζει μέσα από το κελί της στις φυλακές Κορυδαλλού, η 36χρονη κατηγορούμενη. Η Έφη, θα απολογηθεί για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας την ερχόμενη Πέμπτη, οπότε και θα πραγματοποιηθεί η επόμενη συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Κατά την απολογία της η κατηγορούμενη, έχει να αντικρούσει σημαντικά στοιχεία της δικογραφίας αλλά και καταθέσεις μαρτύρων που καταδεικνύουν ανθρωποκτόνο δόλο. Τα όσα θα υποστηρίξει στη δίκη, αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον, δεδομένου ότι η ίδια ακόμη δεν έχει μιλήσει για τους λόγους που επιτέθηκε στην Ιωάννα.

Επίθεση με βιτριόλι Έφη απολογία

Αν ωστόσο η κατηγορούμενη μείνει στα όσα είχε καταθέσει στην ανακρίτρια τον περασμένο Απρίλιο, τότε την ερχόμενη Πέμπτη, κατά την απολογία της στο δικαστήριο, θα ζητήσει συγνώμη για τις πράξεις της αλλά θα δηλώσει ότι δεν αποδέχεται το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας αλλά αυτό της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, καθώς δεν ήθελε να σκοτώσει την 35χρονη κοπέλα αλλά να την πονέσει.