Αλλαγή σκηνικού στον καιρό απόψε: Βροχές, καταιγίδες και χιόνια

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ!

Αλλαγή σκηνικού στον καιρό απόψε: Βροχές, καταιγίδες και χιόνια

Αλλαγή σκηνικού θα έχουμε στον καιρό απόψε, καθώς έρχονται βροχές, καταιγίδες αλλά και χιόνια στα ορεινά.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ από το απόγευμα του Σαββάτου οι καταιγίδες ιδίως στα βορειοδυτικά της χώρας θα ενταθούν από το απόγευμα και κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού:

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές, οι οποίες από το απόγευμα στα δυτικά θα ενταθούν. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλη τις πρωινές ώρες.

Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις, αρχικά 3 με 5 τοπικά στα ανατολικά 6 μποφόρ, βαθμιαία από το απόγευμα 5 με 7 και το βράδυ στο Θρακικό τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακά από το απόγευμα τα φαινόμενα θα ενταθούν και κατά τη διάρκεια της νύχτας κατά τόπους θα είναι ισχυρά. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και σταδιακά από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.

Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο η μέγιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές από το βράδυ. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 6, βαθμιαία 5 με 7 και από το βράδυ στα ανατολικά και νότια τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών.
Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 5 με 6, σταδιακά από το μεσημέρι στις Κυκλάδες 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια από τις βραδινές ώρες.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6, σταδιακά από το μεσημέρι 5 με 7 και από το βράδυ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τη νύχτα θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 5 και σταδιακά από το μεσημέρι 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με ασθενείς τοπικές βροχές από το απόγευμα. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου.ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 22-12-2019

Στα δυτικά, τα βόρεια και σταδιακά στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά αρχικά στα δυτικά, από τις μεσημβρινές ώρες στην ανατολική και πρόσκαιρα στην κεντρική Μακεδονία, βαθμιαία στη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και κατά τη διάρκεια της νύχτας στις Κυκλάδες.

Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά τις βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 6 με 8 και βαθμιαία στο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ο γνωστός μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου έχει προειδοποιήσει για την ισχυρή κακοκαιρία που πλησιάζει τη χώρα!

Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας με βροχές και καταιγίδες σήμερα

Αλλαγές στο σκηνικό του καιρού σήμερα καθώς θα έχουμε πτώση της θερμοκρασίας με βροχές και καταιγίδες.

Μετά από έναν... αλλοπρόσαλλο καιρό τις τελευταίες ημέρες, σήμερα αναμένονται τοπικές βροχές στα βόρεια, τα δυτικά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, ενώ στα βορειοδυτικά, σύμφωνα με την ΕΜΥ, αναμένονται και σποραδικές καταιγίδες. Στο υπόλοιπο μέρος της χώρας αναμένονται νεφώσεις που θα είναι κατά τόπους αυξημένες.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ με τάση ενίσχυσης από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά.

Η πρόγνωση του καιρού

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά μέχρι 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 03 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα βόρεια σποραδικές καταιγίδες. Ανεμοι: Νότιοι 3 με 5, στο Ιόνιο τοπικά 6 και από το βράδυ 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 και από το μεσημέρι 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 08 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και από το μεσημέρι τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στις Κυκλάδες η μέγιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και από το μεσημέρι στα βόρεια τοπικά 6 μποφόρ, με τάση ενίσχυσης το βράδυ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών μέχρι το μεσημέρι. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και μετά το μεσημέρι τοπικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Μη χάσετε ακόμα την πρόβλεψη του μετεωρολόγου για το κρύο που θα "χτυπήσει" τα Χριστούγεννα!

iefimerida.gr

Πηγή: iefimerida.gr