Συναγερμός με τον Κορωναϊό! Ύποπτο κρούσμα στην Κύπρο!

Τι αναφέρει το Υπουργείο Υγείας;

Συναγερμός με τον Κορωναϊό! Ύποπτο κρούσμα στην Κύπρο!

Συναγερμός έχει σημάνει με τον πανίσχυρο Κορωναϊό και στην Κύπρο, μιας και ένα ύποπτο κρούσμα εντοπίστηκε χωρίς ωστόσο να έχει επιβεβαιωθεί ακόμα!

Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού εντοπίστηκε στην Κύπρο και αφορά Κινέζο πολίτη, που διαμένει μόνιμα στην Κύπρο και ο οποίος είχε επισκεφθεί την Κίνα τις προηγούμενες μέρες.

Σοκάρει επίσης η εξομολόγηση ενός Έλληνα που μένει στην Κίνα και αναφέρει πως έχουν ερημώσει όλοι οι δρόμοι!

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Κυπριακό Υπουργείο Υγείας, πρόκειται για «ύποπτο περιστατικό και όχι επιβεβαιωμένο».

Ο Κινέζος πολίτης, είχε επισκεφθεί την Κίνα τις προηγούμενες μέρες και παρουσίασε συμπτωματολογία που ομοιάζει με εκείνη του κορωνοϊού.

«Ενεργοποιήθηκαν τα πρωτόκολλα που καθορίστηκαν από τις Ιατρικές Υπηρεσίες και Υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας και τις άλλες αρμόδιες Υπηρεσίες και ο ασθενείς μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου μετά από τη διενέργεια των σχετικών εξετάσεων αποκλείστηκε η πιθανότητα Γρίπης Α».

Πηγή: protothema.gr

Θρίλερ με τον Κοροναϊό: Προσοχή! Κολλάει από τα δυο μέτρα!

Θρίλερ επικρατεί με τον Κοροναϊό που εξαπλώνεται ραγδαίες σε παγκόσμιο επίπεδο. Κολλάει από τα δυο μέτρα και οι ειδικοί συνιστούν την προσοχή μας.

Ειδικός της κινεζικής Εθνικής Επιτροπής Υγείας προειδοποίησε πως νέος κοροναϊός -nCoV μπορεί να είναι μεταδοτικός από απόσταση δύο μέτρων.

«Όλοι πρέπει να φορούν προστατευτικές μάσκες και να μειώνουν τον αριθμό των στενών επαφών όσο το δυνατόν περισσότερο. Λέγοντας “στενές” εννοούμε αυτή τη στιγμή μια απόσταση ενός έως δύο μέτρων -η μόλυνση μπορεί να συμβεί σ’ αυτή την απόσταση», λέει ο ειδικός, σύμφωνα με κινεζικά μέτρα ενημέρωσης.

Ο ίδιος επισήμανε επίσης πως ο ιός μπορεί να μεταδοθεί με την επαφή, αν φθάσει στα μάτια ή σε βλεννώδεις μεμβράνες του ανθρώπου.

O απολογισμός της επιδημίας ιογενούς πνευμονίας που προκαλεί νέος κοροναϊός στην Κίνα έγινε ακόμη πιο βαρύς, με 106 νεκρούς και σχεδόν 1.300 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, ανακοίνωσαν οι αρχές σήμερα.