Δυνατός σεισμός στη Ρόδο! Πόσα Ρίχτερ;

Τι λένε οι πληροφορίες;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Δυνατός σεισμός στη Ρόδο! Πόσα Ρίχτερ;

Δυνατός σεισμός σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης (11/3) κοντά στη Ρόδο με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν ότι η σεισμική δόνηση ήταν 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ (σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Ευρωπαϊκού - Μεσογειακού EMSC), σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης στις 02:32, σε υποθαλάσσια περιοχή, νότια της Ρόδου.

Το εστιακό βάθος του σεισμού, σύμφωνα με την εκτίμηση του EMSC, υπολογίζεται στα 600 μέτρα. Το ακριβές επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται, στα 80 χλμ. νότια από την πόλη της Ρόδου.Να σημειωθεί ότι πριν λίγες μέρες σεισμός έγινε και στην Κρήτη. Τι αναφέρουν οι πληροφορίες;

athensmagazine.gr

Πριν τον σεισμό που σημειώθηκε κοντά στη Ρόδο είχαμε και σεισμική δόνηση στα Κύθηρα - Πόσα Ρίχτερ ήταν;

Σεισμός σημειώθηκε στη χώρα, νωρίς το πρωί της Δευτέρας (9/3)! Πόσα Ρίχτερ ήταν η σεισμική δόνηση και που σημειώθηκε το "χτύπημα" του Εγκέλαδου! Διαβάστε αναλυτικά παρακάτω.

Ειδικότερα σεισμός έγινε στις 7:20 κοντά στα Κύθηρα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες η δόνηση ήταν ευτυχώς ασθενής, καθώς υπολογίζεται στα 3 Ρίχτερ.

Παράλληλα το επίκεντρο της εντοπίζεται στα 7 χιλιόμετρα ανατολικά-νοτιοανατολικά, με το εστιακό βάθος στα 10 χιλιόμετρα.

Τι είπε ο Ευθύμιος Λέκκας για τον σεισμό που έγινε αισθητός στην Αθήνα το Σάββατο;

Ο Ευθύμης Λέκκας ξεκαθαρίζει για τον σεισμό που νιώσαμε στην Αθήνα! Πού «χτύπησε» και ποια είναι η αλήθεια για το επίκεντρο; Αξίζει να διαβάσετε αναλυτικά τα όσα αναφέρει ο κορυφαίος σεισμολόγος, αν και η κατάσταση δεν απαιτεί ανησυχία.

«Δεν υπάρχει θέμα ανησυχίας από τον πρωινό σεισμό των 3.9 Ρίχτερ στον Κορινθιακό, με επίκεντρο βόρεια των Αλκυονίδων, δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας.

Ο σεισμός έγινε αισθητός στην Κόρινθο και λιγότερο αισθητός στην Αθήνα. Παρακολουθούμε το φαινόμενο αλλά δεν ανησυχούμε πρόσθεσε ο κ. Λέκκας.»

Σύμφωνα με την ανάλυση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου ο σεισμός είχε επίκεντρο 23 χλμ βορειοανατολικά της Κορίνθου και είχε εστιακό βάθος 5 χλμ.