Σοκάρει η κατάθεση Ισπανού γιατρού - «Ναρκώνουμε τους 65χρονους για να πεθάνουν ανώδυνα»

Η απίστευτη εξομολόγηση για τα κρούσματα του κορωνοϊού

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Σοκάρει η κατάθεση Ισπανού γιατρού - «Ναρκώνουμε τους 65χρονους για να πεθάνουν ανώδυνα»

Ένας Ισπανός γιατρός θέλησε να κάνει μία κατάθεση ψυχής και τα λόγια που είπε σοκάρουν τον οποιονδήποτε τα ακούσει, μιας και περιέγραψε με λεπτομέρειες τις συνθήκες στα νοσοκομεία αναφέροντας μάλιστα πως οι 65χρονοι ναρκώνονται για να πεθάνουν ανώδυνα.

Με το βλέμμα της απόγνωσης, την φωνή του να σπάει από τους λυγμούς και με δάκρυα να τρέχουν από τα μάτια του ένας Ισπανός γιατρός περιγράφει τον εφιάλτη του κορωνοϊού που καλούνται να διαχειριστούν αυτός και οι συνάδελφοι του σε δημοσιογράφο.

Περιγράφει την κατάσταση στην Μαδρίτη λέγοντας ότι είναι αδιανόητη με όλα αυτά που συμβαίνουν λέγοντας χαρακτηριστικά: «Έχω ήδη λάβει πολλά ηχητικά μηνύματα-δεν ξεκαθαρίζει από ποιους- που μας λένε ότι αφαιρούν τους αναπνευστήρες από ανθρώπους άνω των 65 ετών και τους ναρκώνουν για να πεθάνουν, επειδή δεν υπάρχουν αρκετοί αναπνευστήρες για όλους, ώστε να τους δώσουν σε πιο νέους».

Συνεχίζει λέγοντας ότι οι ασθενείς είναι πιο πολλοί από τους από τους γιατρούς και τους νοσηλευτές τονίζοντας: «Δεν υπάρχουν προμήθειες, δεν υπάρχει χώρος και δεν υπάρχουν αναπνευστήρες. Τους ναρκώνουμε και κρατάμε το χέρι στους ετοιμοθάνατους επειδή οι οικογένειες τους δεν μπορούν να είναι δίπλα τους, έτσι τους βοηθάμε να πεθάνουν για να ελευθερώσουμε τους αναπνευστήρες για άτομα κάτω των 65 ετών».

Την ίδια στιγμή στην Ελλάδα, ένα βρέφος 3 μηνών βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό. Δείτε όσα δήλωσε η μητέρα του.

Η συνέχεια είναι ακόμη πιο συγκλονιστική σύμφωνα με την μετάφραση στην Αγγλική γλώσσα για το πώς βιώνει αυτή την ασύλληπτη τραγωδία: «Το καταπίνεις, ξεγελάς τον εαυτό σου και πας στην δουλειά, ξέροντας ότι θα αφήσεις πολλούς ανθρώπους να πεθάνουν. Κλαις στο σπίτι, κλαις τα βράδια και πας στην δουλειά το επόμενο πρωί».

Καταλήγει λέγοντας ότι το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι να μπει σε καραντίνα η Μαδρίτη-το λεγόμενο lockdown- και να σταλούν άμεσα προμήθειες γιατί όπως αναφέρει η μετάφραση «αν δεν περιορίσουμε αυτόν τον γαμ…ο ιό, θα πεθάνουμε όλοι».

Πηγή: protothema.gr

Πέρα από την κατάθεση του γιατρού, σοκαριστικές είναι οι εικόνες και μέσα από τα νοσοκομεία

Οι εξελίξεις με τον κορωνοϊό συνεχίζονται σε όλον τον πλανήτη με την Ισπανία να φέρνει σοκαριστικές εικόνες μέσα από τα νοσοκομεία της. Δείτε αναλυτικά όλα όσα κατέγραψε η κάμερα, με άτομα να κοιμούνται στο πάτωμα.

Ο Βρετανός επιχειρηματίας Ed Leon Klinger ανέβασε στο Twitter ένα σύντομο αλλά αποκαλυπτικό βίντεο με την τραγική κατάσταση που επικρατεί στα ισπανικά νοσοκομεία.

Στο βίντεο φαίνεται διάδρομος γεμάτος ασθενείς να περιμένουν, κάποιοι από αυτούς ξαπλωμένοι στο πάτωμα. Το μήνυμά του είναι απλό: "Εάν είναι άσχημο που ακυρώσατε μία συνάντηση ή ένα γεύμα με φίλους, αυτό είναι σίγουρα χειρότερο. Μείνετε σπίτι".

Δείτε τις σοκαριστικές εικόνες μέσα από τα νοσοκομεία της Ισπανίας την περίοδο του κορωνοϊού

Η Ισπανία είναι μία από τις χώρες που πλήττονται περισσότερο από την πανδημία του κορωνοϊού. Ο αριθμός των νεκρών από την πανδημία του COVID-19 στην Ισπανία αυξήθηκε στους 2.182, με 462 νέους θανάτους το τελευταίο 24ωρο, όπως μεταδίδουν τα ΜΜΕ στην Ισπανία επικαλούμενα στοιχεία των υγειονομικών υπηρεσιών.

Ενώ ο αριθμός των καταγεγραμμένων κρουσμάτων αυξήθηκε από χθες κατά 4.517, για να φθάσει στα 33.089 κρούσματα σήμερα όπως αναφέρουν τελευταίες πληροφορίες.

Σημειώνεται πως με βάση τα παραπάνω στοιχεία, ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ ανακοίνωσε παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης της χώρας για άλλες 15 ημέρες, την στιγμή που η Ισπανία έχει αυξήσει την ικανότητα πραγματοποίησης διαγνωστικών τεστ.

Να σημειώσουμε ότι πίσω στα δικά μας αναμένουμε την νέα ειδοποίηση για τα συνολικά κρούσματα του ιού στην χώρα μας όπου σύμφωνα και με την χθεσινή ενημέρωση ήταν στα 624.