Θρήνος - Πέθανε ο Μπάμπης Κούπας

Ασύλληπτο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Θρήνος - Πέθανε ο Μπάμπης Κούπας

Θρήνος επικρατεί στην στρατιωτική οικογένεια της ΣΜΥ με την είδηση πως πέθανε ο Ίλαρχος Μπάμπης Κούπας, σε ηλικία 49 ετών. Το πένθος είναι ασύλληπτο.

«Οι απόφοιτοι της Σχολής Μόνιμων Υπαξιωματικών Τάξεως 1992 καταταγέντες το έτος 1990, εκφράζουμε την θλίψη μας για τον πρόωρο χαμό του συμμαθητή μας Ιλάρχου (ΦΤΘ) Χαραλάμπου Κούπα εκ Λαμίας,σύζυγο και πατέρα δυο παιδιών, ο όποιος έφυγε από τη ζωή μετά από αγώνα που έδωσε με την επάρατη νόσο από την όποια νικήθηκε.

Διερμηνεύοντας τα αισθήματα των συναδέλφων μας, εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του και στους οικείους και ευχόμαστε να έχουν την εξ’ ύψους παρηγοριά και δύναμη να αντέξουν το βάρος της απώλειας .

Η κηδεία θα πραγματοποιηθεί στο Ι.Ν. Αγίας Κυριακής Θεσσαλονίκης (περιοχή Χαριλάου) της Τετάρτη 20 Μαΐου 2020 στις 12.00 το μεσημέρι.

Καλό ταξίδι και καλή Ανάπαυση Συνάδελφε, συμμαθητή και φίλε Χαράλαμπε».

Λίγες ώρες νωρίτερα σόκαρε η είδηση πως έφυγε από τη ζωή η Ροζίνα Ασσέρ Πάρδο.

Πηγή: LamiaReport

Θρήνος επικράτησε και με την είδηση πως πέθανε ο Ευγένιος Ρωσσίδης, λίγες ώρες πριν τον Μπάμπη Κούπα

Θρήνος επικρατεί με την είδηση πως πέθανε ο Ευγένιος Ρωσίδης, ο ιδρυτής του Αμερικανοελληνικού Ινστιτούτου (AHI). Ο ίδιος, θεωρείται ένας από τους πέντε πρωτεργάτες που έθεσαν τα θεμέλια για τη δημιουργία του σύγχρονου ελληνικού λόμπι στην Ουάσιγκτον.

Ο πρόεδρος του AHI, Νίκος Λαρυγγάκης, αποχαιρέτησε τον μέντορα και προκάτοχο του στην ηγεσία του Ινστιτούτου. Όπως εξήγησε, ο Ευγένιος Ρωσσίδης ήταν ένας άνθρωπος που ενεργούσε με βάση τις πεποιθήσεις και τις αρχές του και ως εκ τούτου υποστήριξε τα θέματα που τον αφορούσαν για όλους τους σωστούς λόγους.

«Πάντα προσπαθούσα να καθοδηγώ αυτόν τον οργανισμό με τρόπο που να τιμά το όνομά του και το πάθος με το οποίο υπερασπίστηκε τους σκοπούς για τους οποίους νοιάστηκε βαθιά. Δεν είχα ποτέ καμία ψευδαίσθηση ότι τον αντικαθιστώ επειδή δεν μπορεί να αντικατασταθεί ένας θρύλος. Θα προσπαθήσω, όμως, να κάνω το καλύτερο δυνατό για να συνεχίσω το έργο και την κληρονομιά του», είπε ο Νίκος Λαρυγγάκης.

Από την πλευρά του, ο ύπατος πρόεδρος της AHEPA, Γιώργος Χωριάτης, εξέφρασε τα συλλυπητήρια του, λέγοντας «Ένας υπερήφανος Αμερικανός και παθιασμένος Έλληνας, η κληρονομιά του Ρωσσίδη θα ζήσει μέσω του Αμερικανοελληνικού Ινστιτούτου και των οργανώσεων που ίδρυσε και ηγήθηκε για την υποστήριξη του κράτους δικαίου, του Ελληνισμού και της κυπριακής υπόθεσης».