Κορωνοϊός: Στα 13 τα κρούσματα από τον γάμο στη Θεσσαλονίκη

Μεγάλη ανησυχία

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: Στα 13 τα κρούσματα από τον γάμο στη Θεσσαλονίκη

Πανικός επικρατεί στη Θεσσαλονίκη, με το γάμο που έγινε και είχε... καλεσμένο τον κορωνοϊό, να εξελίσσεται σε υγειονομική «βόμβα», αφού τα συνολικά κρούσματα έως τώρα ανέρχονται σε 13.

Ωστόσο, εκτιμάται ότι ο αριθμός τους είναι πολύ μεγαλύτερος, καθώς δεν έχουν βγει τα αποτελέσματα όλων των διαγνωστικών εξετάσεων όσων πήγαν στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, ενώ δεν αποκλείεται κάποιοι από τους προσκεκλημένους να έχουν υποβληθεί σε τεστ σε ιδιωτικά κέντρα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε το GRTimes.gr από το νοσοκομείο Παπαγεωργίου, μέχρι στιγμής θετικοί στον ιό έχουν βρεθεί δώδεκα καλεσμένοι του γάμου. Μεταξύ αυτών είναι ο πατέρας της νύφης, ο οποίος νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση στο νοσοκομείο και σύντομα αναμένεται να πάρει εξιτήριο.

Στα θετικά κρούσματα περιλαμβάνεται και ο γαμπρός, ο οποίος επίσης βρέθηκε θετικός στον ιό και νοσηλεύεται επίσης σε καλή κατάσταση στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, κατά τη χθεσινή εφημερία στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου προσήλθαν δεκάδες πολίτες με συμπτώματα πυρετού, που θεωρούνται ύποπτα, εκ των οποίων σημαντικός αριθμός ήταν καλεσμένοι στον γάμο.

Συνολικά μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί 14 κρούσματα, εκ των οποίων τα δύο δεν προέρχονται από τον γάμο, ενώ ακόμα δεν έχουν ελεγχθεί όλα τα δείγματα.

Ο επίμαχος γάμος, που κατέληξε σε πηγή διασποράς του κορωνοϊού, τελέστηκε το περασμένο Σάββατο στον Ιερό Ναό Αναστάσεως Κυρίου, που βρίσκεται εντός του στρατοπέδου Μεγάλου Αλεξάνδρου, στους Αμπελόκηπους, ενώ η δεξίωση πραγματοποιήθηκε σε κτήμα στην Ανατολική Θεσσαλονίκη.

Να σημειώσουμε πως τεστ για τον κορωνοϊό έκανε και ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Πηγή: athensmagazine.gr

Κορωνοϊός: Θετικοί ένα ανδρόγυνο και το βρέφος τους στη Βοιωτία

Τρία νέα κρούσματα του κορωνοϊού εντοπίστηκαν στην Βοιωτία, σύμφωνα με το lamiareport.

Συγκεκριμένα, μετά από ελέγχους που έγιναν από τον ΕΟΔΥ, βρέθηκαν θετικοί ένα ανδρόγυνο από την Δαύλεια, μαζί με το βρέφος τους. Πρόκειται για μία 20χρονη που μένει στην Αθήνα και θα γεννούσε στο νοσοκομείο της Λιβαδειάς, η οποία βρέθηκε θετική, όπως και το μωρό της, αλλά και ο σύντροφός της.

Η 20χρονη είναι κόρη της 46χρονης που είχε βρεθεί την προηγούμενη μέρα θετική στον κορωνοϊό, όταν εξετάστηκε στο πλαίσιο προγραμματισμένου χειρουργείου στο Νοσοκομείο Λιβαδειάς.

Η 20χρονη αναμένεται να επιστρέψει άμεσα στην Αθήνα με την οικογένειά της, με το μωρό να μεταφέρεται στο Παίδων. Ολο το περιβάλλον της οικογένειας έχει τεθεί σε καραντίνα.

Να σημειωθεί πως οι νεκροί στην Ελλάδα έφτασαν τους 204! Δείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες