Κορωνοϊός: Συναγερμός με αυξημένα κρούσματα σε υγειονομικούς

Νέα περιστατικά στη Λάρισα

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: Συναγερμός με αυξημένα κρούσματα σε υγειονομικούς

Τις τελευταίες μέρες τα νοσοκομεία "γεμίζουν" με κορωνοϊό, αφού όλο και περισσότερα περιστατικά καταγράφονται σε Υγειονομικούς. Οι φόβοι των αρχών εστιάζονται στις επόμενες εβδομάδες οπότε και εκτιμάται ότι θα υπάρχει αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα, αφού όσο κρυώνει ο καιρός αυξάνεται και η μεταδοτικότητα.

Υπενθυμίζεται ότι χθες είχε βρεθεί θετική στον κορωνοϊό και μία νοσηλεύτρια του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου η ίδια βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Οι αρμόδιοι ανησυχούν ότι μπορεί να έχουμε αύξηση περιστατικών και στα νοσοκομεία του ΕΣΥ, γεγονός που μπορεί να μπλοκάρει την κανονική ροή της κίνησης ασθενών. Άλλωστε πολλές κλινικές έχει χρειασθεί να κλείσουν λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού. Δείτε εδώ πού έφτασε ο συνολικός αριθμός των νεκρών στην Ελλάδα.

Είναι ενδεικτικό ότι μετά το Σωτηρία και το Θριάσιο και το ΚΑΤ βρέθηκε πρόσφατα με περιστατικά. Στο μεταξύ και σε νοσοκομεία της περιφέρειας καταγράφονται κρούσματα με αποτέλεσμα να κλείνουν κλινικές και οι υγειονομικοί να μπαίνουν σε καραντίνα. Και το ζήτημα που τίθεται είναι εάν στην περίπτωση αυτή θα επαρκούν οι εργαζόμενοι για να αντιμετωπίσουν τα περιστατικά Covid-19.

Πηγή: athensmagazine.gr

Κορωνοϊός: Ακυρώνονται οι παρελάσεις για την 28η Οκτωβρίου

Την απόφαση του πρωθυπουργού να μη γίνουν ούτε και την 28η Οκτωβρίου παρελάσεις, λόγω της πανδημίας που προκαλεί ο κορωνοϊός, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Οπως εξήγησε ο κ. Πέτσας, με απόφαση του πρωθυπουργού, λόγω της πανδημίας δεν θα διεξαχθούν οι μαθητικές και η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης.

Η απόφαση ήταν αναμενόμενη καθώς η πανδημία βρίσκεται σε έξαρση και δεν θα μπορούσαν να τηρηθούν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης. Να σημειωθεί ότι ούτε την 25η Μαρτίου είχαν γίνει παρελάσεις εξαιτίας του κορωνοϊού.

Ολα όσα είπε ο Στέλιος Πέτσας στην ενημέρωση των κυβερνητικών συντακτών για τον κορωνοϊό

«Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι τόσο στη χώρα μας όσο και σε ολόκληρη την Ευρώπη έχει ήδη εκδηλωθεί ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας που αποτυπώνεται στους αριθμούς κρουσμάτων, διασωληνωμένων και, δυστυχώς, θανάτων.

Ένα κύμα που προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία, καθώς πλησιάζουμε στην περίοδο των κλειστών χώρων και των εποχικών ιώσεων.

Για αυτό, άλλωστε, το θέμα απασχόλησε σοβαρά το πρόσφατο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, παρότι δεν ήταν στην επίσημη ατζέντα του.

Σε ό,τι αφορά τη χώρα μας εξακολουθούμε να τα πηγαίνουμε πολύ καλύτερα από πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ενώ αυτή τη στιγμή κλιμάκιο του ΕΟΔΥ βρίσκεται στην Καλλιθέα και κάνει rapid test.

Πηγή: iefimerida.gr