Κορωνοϊός: Εντοπίστηκε και άλλο κρούσμα στην Εθνική Ελλάδος

Όλες οι πληροφορίες

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κορωνοϊός: Εντοπίστηκε και άλλο κρούσμα στην Εθνική Ελλάδος

Ο κορωνοϊός... χτύπησε την πόρτα της Εθνικής Ελλάδας για άλλη μια φορά.

Θυμίζουμε πως την Τρίτη ο προπονητής της ομάδας Τζον Φαν'τ Σχιπ διαγνώστηκε με κορωνοϊό και όπως προβλέπει το πρωτόκολλο υγείας, θα απομονωθεί τις επόμενες ημέρες, ώστε να περιοριστεί η μετάδοση του ιού.

Σήμερα μετά από νέες εξετάσεις στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα εντοπίστηκε μέλος του προπονητικού του επιτελείου θετικό στον ιό Covid-19. Παράλληλα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε τα σημερινά κρούσματα με τους τραγικούς αριθμούς να συνεχίζουν να υπάρχουν!

Πηγή: protothema.gr

Κορωνοϊός: Εντοπίστηκαν 20 κρούσματα σε γηροκομείο της Αλεξανδρούπολης

Είκοσι επιβεβαιωμένα θετικά κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν στο Ιωακείμειο Γηροκομείο της Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης, στα τεστ ανίχνευσης που έγιναν τις προηγούμενες ημέρες.

Σύμφωνα με την επίσημη την ανακοίνωση, πρόκειται για 16 ηλικιωμένους τρόφιμους και 4 εργαζόμενους.

Μία από αυτούς - υπάλληλος - νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο της πόλης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρουπόλεως «Στο Ιωακείμειο Γηροκομείο σε ότι αφορά τους τροφίμους έχουμε 16 θετικά δείγματα. Σε ότι αφορά το προσωπικό, εντοπίστηκαν 4 θετικά δείγματα, όλα ασυμπτωματικά, πλην του υπαλλήλου μας που νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση στο Νοσοκομείο της πόλης. Στο Σταυρίδειο Ίδρυμα χρονίως πασχόντων "Ο Άγιος Κυπριανός" δεν έχουμε κάποια διαφοροποίηση με τις προηγούμενες ημέρες». Θρίλερ με τα χθεσινά κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας.

Τέλος, μετά την σύσταση του ΕΟΔΥ καθώς και τις ειδικές κατευθύνσεις των ειδικών λοιμωξιολόγων και του υπευθύνου ιατρού-καθηγητή των Ιδρυμάτων της Μητρόπολης επιστρέφουν στην καθημερινότητά τους οι 36 ασθενείς που βρέθηκαν θετικοί στις αρχές Νοεμβρίου. Το ίδιο ισχύει και για το προσωπικό.

πηγή: epoli.gr

Κορωνοϊός: Εντοπίστηκαν 33 κρούσματα στην Αστυνομία Ακαρνανίας

Συναγερμός έχει σημάνει στην Αστυνομική Διεύθυνση Ακαρνανίας καθώς ύστερα από τεστ κορωνοϊού που έγιναν το προηγούμενο Σάββατο, προέκυψαν 33 θετικά κρούσματα.

Η εξέλιξη αυτή προκαλεί προβληματισμό και ανησυχία ενώ εκφράζονται φόβοι για μεγάλη διασπορά.

Αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις.

Τα σημερινά κρούσματα τα οποία αφορούν το Νομό Αιτωλοακαρνανίας και ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ είναι 25 ενώ συνολικά στη χώρα μας τα κρούσματα άγγιξαν τα 2.135.

Πηγή: protothema.gr

Κορωνοϊός - Λάρισα: Συναγερμός μετά τον εντοπισμό 35 κρουσμάτων σε δομή ατόμων με αναπηρία

Συναγερμός σήμανε στη δομή του Αμπελώνα (πρώην Αριστέα), στη Λάρισα, μετά τον εντοπισμό 35 κρουσμάτων κορωνοϊού.

Πρόκειται για 11 εργαζόμενους, 22 άτομα που περιθάλπονται στη δομή και δύο εργαζόμενους σε συνεργαζόμενο συνεργείο καθαριότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του makthes, τα πρώτα κρούσματα ανιχνεύτηκαν από τον ΕΟΔΥ την περασμένη Πέμπτη και αμέσως απομονώθηκαν σε ειδικές κλίνες.

Οι υπεύθυνοι του ΕΟΔΥ θεωρούν την κατάσταση απολύτως ελεγχόμενη, ενώ η κατάσταση της υγείας των ατόμων που νοσούν δεν προκαλεί αυτή τη στιγμή ανησυχία. Ωστόσο, τι συμβαίνει με το εμβόλιο;

Όλα τα κρούσματα περιθάλπονται από το εξειδικευμένο προσωπικό του Κέντρου καθώς και από ειδικό γιατρό πνευμονολόγο ο οποίος έχει προσληφθεί στο πλαίσιο του προγραμματισμού που είχε κάνει η διοίκηση του Κέντρου ακριβώς για τον σκοπό αυτό.

«Όλα τα παιδιά μας περιθάλπονται σε ειδική πτέρυγα απομόνωσης που είχαμε ετοιμάσει για το ενδεχόμενο αυτό, με ήπια συμπτωματολογία, απύρετα με καθημερινή και τακτική παρακολούθηση από ομάδα γιατρών και νοσηλευτών και πολύ φροντίδα όπως εμείς ξέρουμε να προσφέρουμε στα παιδιά αυτά χρόνια τώρα. Η πλειοψηφία των εργαζομένων μας είναι ασυμπτωματικοί και όλοι βρίσκονται με καλή κλινική εικόνα στα σπίτια τους», αναφέρει σε δήλωσή της η πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας.

Πηγή: protothema.gr